10 Kasım Nutkunda Son Cümleyi Duydunuz mu? / Mahiye MORGÜL

Eğitimci Yazar

10 Kasım Nutkunda Son Cümleyi Duydunuz mu? / Mahiye MORGÜL

İletigönderen Oğuz Kağan » Cum Kas 11, 2016 15:26

10 Kasım Nutkunda Son Cümleyi Duydunuz mu?

Bugün 10 Kasım. Sabah erkenden topladığım kasımpatıları elime aldım, çocuklar gibi heyecanla koştum emekli olduğum Yahya Çavuş İlkokuluma. On yıldan beri sabah oradaki törene katılıyorum, öğleden sonra Anıtkabir’e gidiyorum.

Okuldan sonra eve gelip televizyonu açtım, Cumhurbaşkanı konuşuyordu. İyi çalışılmış güzel bir nutuktu. Eskiden olsa hangi dağda kurt öldü derdim, artık biliyoruz, Atatürk herkesin son sığınağıdır. Nutkunu bitirmeye yakın değişim dönüşüm demeye başladı, eğitimde dönüşüme getirdi:

“İlkokuldan itibaren, biz buna anaokulları diyoruz, kitapları yeniden yazacağız. 2023’de bu işi tamamlayacağız.”

İlkokul değil 4 yıllık oyalama okulu, hedef 2023... Cumhuriyet okullarını derdest etmiş bitirmiş olacak.

Tarihte bilim yapmayan kavimler tarihten silinmiştir.

2005’de geçirildiğimiz küreselci sistemle adım adım çöküşe gidiyoruz.

Ben niye bu senenin kitaplarını pür dikkat incelemeye aldım sanıyorsunuz. Son kırıntılarını da nasıl bitirdiklerinin tanığı olmak için.

Şimdi köylere 4 yıllık anaokulları yapılacak, inşaat canlanacak diye sevinecek babalar, ama, aması var. Hani Çiller’in 28 Şubatla kapattığı köy okulları var ya, onların yerine anaokulları açılacak ve İngilizce konuşma dersi konulacak. Şu anda 2.sınıfta verilen İngilizce dersinde ne öğretildiğine bakın, göreceksiniz, gramersiz sokak dili. İngilizce değil öğrettikleri, abuk sabuk şeyler, örneğin İngilizce “can” fiilini cümlede kullanırken “Supermen dünyamızı korur” diye öğretiyor, Allah oldu Süpermen!?

Bunda ne var diyeceksiniz. Anaokulu öğretmenine ihtiyaç katlanacak, bir o kadar da İngilizce öğretmeni ihtiyacı doğacak, ona da yabancı misyoner kızlar gelecek. 2006’da yasası geçmişti, tekrar anlatmayacağım.

Biz nutuklarla bak bak kuş oynatılıyoruz.

10 Kasım’da bir nutuk, ordu millet buluşması diyerek bizi heyecana getirirken, milletin çocuklarını çapulcu çıkartacak sömürge eğitimine geçiriliyoruz!

Kızsam da bir şeyler yapmalıydım. Evde ne kadar çoğalttığım DVD eğitim seti varsa, aldım yanıma, gittim Anıtkabir’e, Bahçelievler yönünde yol boyu gördüğüm çocuğuyla Anıtkabir’e giden annelere uzattım. Samsun’dan, Hatay’dan, Adana’dan, Aydın’dan, Sinop’tan, Kayseri’den otobüslerle gelenler vardı, her birine birer ikişer verdim.

29 Ekim’de yine Anıtkabir yolunda böyle eğitim seti DVD dağıtmıştım. Bunu yapınca kendimi iyi hissediyorum. Atatürk’üm sanki bana tepeden memnun bakıyor, ferahlıyorum.

Bilimi korumak lazım. Bilimsel bakışla yazılmış okul kitaplarını korumaya almak lazım. Artık buradayız. Yenisini yazmak ileride çok zor olacak. Zulmün nerede biteceği de belli değil, kaç yıl sürer bu çöküş kestiremiyorum. Dönüyorum tarihe, bir damla suya ulaşmak umuduyla ta derinlere iniyorum.

.........

Derinde bulduklarımdan...

Millet olma, birleşip dirilme dönemleri, ordular toplama, devlet kurma, kendine gelme dönemleri arıyorum. Antik dönem paralarında semboller buluyorum, üzerindeki yazıları okuyorum. En büyüğü Kuruş, Medlerle Persleri birleştirmiş. Onun ardından Selevkos devletimiz var. Onun ardından Sasani devleti, Azeri Papak Ardaşir kurmuş. Ondan sonra Büyük Selçuklu devleti var, Tuğrul Bey var, laik eğitimi getirmiş. Bu devletlerin temel özelliği, bilimi öne çıkartmışlar, o sayede yükselmişler, ilerlemişler.

Büyük Oğuz beyi Akmenid (Ahameniş) kralı Büyük Kuruş’un borç köleliğini yasaklayan altın silindir üzerindeki yazısı “Adım Kuris, Ben Ahameniş kralı” .... diye başlıyor.

Kızı Artemis’in Efes’te bulunan parasında ATAM KURİS yazısını buluyorum ve paranın üzerindeki E-F sembollerini çözmeye başlıyorum, E (ey/ay) ve çift P gibi günahsızlık işareti, F okunuşlu, arının iki yanından birleşince EFE çıkıyor. Arının başının üzerinde Şamani ışıklı gök kubbe.

Paranın diğer yüzünde, egemenlik alanını belirten Akdeniz’in palmiyesi ile Toros dağ keçisi. Yazıda ise ADIM KURİŞ/ ATAM KURUŞ; soy atası Kuruş!

Resim

Artemis’in kendisi ana arının özelliklerini taşıyor; hizmet, fedakarlık, feragat.

Efes Kuret caddesinde adına yapılan Anıt Müze bir kütüphaneydi. Kuret (Kureş) adını bu yol boyunca gördüğümüz üç hilalli mermer lahitlerden alıyor; bu kaya mezarlar Akmenid(ş) Kuruş/Kuret hanedanından yöneticilere aitti. Bunların bayrağında kare var, yani bilim yapıyorlardı.

Bizim de KURUŞ adlı paramız var, ama çoktan pula döndürmüşüz, üzerinde buğday sembolü bile artık yok! Bilim okullarımız var, onları da pula çevirmişiz...

Artemis’in parasındaki sembollere bakıyordum, iki parasını daha gördüm. Onlarda “tanrı katında yüce ana” ve “en günahsız ana Kuruş” gibi ifadeler var.

Resim

ΦΑΝΑΓΟΡΗΣ / FANAKURIS / OP-ANA-KURUŞ
ELATYRUZ; Kızıl LAT (aşağı yukarı böyle)

Akmenid devlet forslarında bilim sembolü olan kareye bakıyorum:

Resim
Büyük Kiros'un Bayrağı

Arılı Artemis “çalışmak ibadettir” kavramını da içeriyor. Kanatlı Kuş Akmenid, Dört yapraklı olan ise Sasani forsu. Bilim kokusu hemen alıyorum.

Resim
Gümüş 1.94 gram / Hemidrachm / Ön yüzünde sağa bakan
apollo büstü / Arka yüzünde köpek ve ΠΟΡΔ yazısı bulunur


Kare içerisinde kurt figürlü üzerinde KURD yazan bir para gördüm. Bu da Akmenid dönemine ait, Ayvalık’ta bulunmuş.

Sasani kraliçesi Leyla Zeynep var, gezdiği yerlerde kitap dağıtırdı, Roma’da esir tutulduğu parmaklıkların arkasında bile yığınla kitapla resmedildi. Başkenti Palmira bilimin de başkentiydi.

Bugüne dönüyorum. Bilim yapan devletler kendini kurtaracak önderler yetiştirirler. Çocuklarının beyin ölümüne seyirci kalan bir toplum acı sonuçlarına katlanmak zorunda kalır.

Çok basit bir empati sorusu soracağım. Küçük bir çocuk tökezleyip düştüğü zaman siz ona bakıp gülüyor musunuz, yoksa koşup onu yerden kaldırıyor musunuz?

Beyler, çocuklarımız tökezledi, düştü, yerden kendi başlarına kalkacak halde değiller, ne yapmayı bekliyorsunuz, uzaydan birileri mi gelip kurtaracak onları?

Atatürk’ün yeni nesil sizin eseriniz olacaktır dediği nesil bu mu?

Ne yüzle gidiyorsunuz Anıtkabir’e?

Eğitimci-Yazar Mahiye MORGÜL, 10 Kasım 2016
http://www.mahiye.net
mahiye@gmail.com
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Re: 10 Kasım Nutkunda Son Cümleyi Duydunuz mu? / Mahiye MORGÜL

İletigönderen derinnacar » Pzt Kas 14, 2016 10:12

Güzel yazı.
Kullanıcı küçük betizi
derinnacar
Üye
Üye
 
İletiler: 59
Kayıt: Pzt Tem 25, 2016 14:03
Konum: Ankara


Şu dizine dön: Mahiye MORGÜL

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x