17. Türkiye'de İnternet Konferansı Anadolu Üniversitesi'nde

Forumda gereksiz, yanlışlıkla açılmış veya kilitlenmiş başlıklar buraya taşınır.

17. Türkiye'de İnternet Konferansı Anadolu Üniversitesi'nde

İletigönderen water angel » Pzt Tem 15, 2013 13:21

İnternet Teknolojileri Derneği'nin (İNETD) düzenlediği 17. İnternet Konferansı (İNET-TR), bu yıl 7-9 Kasım tarihleri arasında Anadolu Üniversitesi’nde düzenlenecek. 1995'den beri her yıl ulusal boyutta düzenlenen İnternet Konferansı, Türkiye'de internetle ilgili grupları bir araya getirerek interneti tüm boyutlarıyla tanıtmak, geliştirmek, tartışmak, internet teknolojileri aracılığı ile toplumsal verimliliği artırmak amacıyla düzenleniyor. 17. konferans, bu yıl ilk defa Ankara, İstanbul ve İzmir'in dışında Eskişehir'de Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi ev sahipliğinde yapılacak. İnternetin tüm yönleriyle tartışılacağı konferansta bu yıl “sosyal ağlar”, “yeni medya”, “internet ve demokrasi”, “internet yasakları”, “medya/bilgi okuryazarlığı”, ve “Fatih Projesi” konuları öne çıkacak. Konferansta bildirilerin yanında atölyeler, eğitim seminerleri ve paneller yer alacak.
Fatih Projesi için ortak akıl arayışı
Konferansta Fatih Projesi, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), TÜBİTAK, bilişim ve eğitim sektörünün katılımı ile 3 ayrı oturumda tartışılacak. Fatih Projesi kapsamında öğretmen eğitimi uzmanların katılımı ile bir forumda tartışılacak. Bu tartışmalarda bilişim ve eğitim sektörü Fatih Projesi için ortak akıl oluşturmaya çalışacak. Konferansta ayrıca okullardaki bilişim eğitimi, “medya okuryazarlığı”, RTÜK, MEB kütüphaneciler ve akademisyenler tarafından tartışılacak. Yeni YÖK Yasa Taslağı kapsamında uzaktan eğitim bir panelde tartışılacak. Bunun yanında e-öğrenme uygulamaları da anlatılacak. Türkiye'de “sosyal medyanın siyasete etkisi” 2011 seçimleri özelinde tartışılacak. “Yeni medya etiği”, “Yeni medya ve klasik gazetecilik ilişkileri” çeşitli oturumlarda irdelenecek. Sosyal medya e-ticaret ilişkisi çeşitli bildirilerde tartışılacak; internetin kapitalizme, demokrasiye ve örgütlenmeye etkileri bildirilerle tartışılacak. Özgür yazılım daveti
Konferansta toplam 60 oturumda 14 panel, 20 seminer ve 13 bildiri oturumu yapılacak. İnternetin, ticari, hukuksal, sosyal boyutlarını kapsayan 40 bildiri arasında internetin tüm boyutları hakkında bildiri bulmak mümkün. Eğitim seminerleri, bireysel, kurumsal, bilim adamı ve girişimciye yönelik olacak. Seminerlerin önemli kısmı özgür yazılım etrafında olacak. Güvenlik, hacking, ters kod mühendisliği ve dijital delillerde semineler arasında olacak. Konferansa katılım için inet-tr.anadolu.edu.tr adresinden kayıt olunması gerekiyor.
Kullanıcı küçük betizi
water angel
Üye
Üye
 
İletiler: 207
Kayıt: Cum Mar 09, 2012 22:02

Şu dizine dön: Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x