18. Şura’da En Önemli Gündem “Değerler Eğitimi”

Eğitimci Yazar

18. Şura’da En Önemli Gündem “Değerler Eğitimi”

İletigönderen Türk-Kan » Sal Kas 09, 2010 1:28

18.Şura’da En Önemli Gündem “Değerler Eğitimi”

Yapılmakta olan 18.MEB Şurasında, toplantı gündeminde yer alan “sanat, spor, beceri ve değerler eğitimi” ne ki acaba?

Ben biliyorum da size soruyorum. Bu konuda 2004’den beri belgeleriyle yazdıklarımı anımsayanlarınız var mı diye hafızalarınıza sesleniyorum.

Peki, anımsatayım. Resim, Müzik, Beden Eğitimi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Bilgisayar ve İngilizce dersleri, 2004’de, “özel bilgi, beceri ve yetenek isteyen dersler” tanımıyla yeniden tarif edildi ve Sanat ve Spor Etkinlikleri, Kültürel Değerler gibi yeni bir başlık altına atıldılar. İşte belgesi:

Resim

18.Şura’da görüşülmekte olan DEĞERLER EĞİTİMİ gündem maddesi, C Grubu Seçmeli dersler kapsamında, Kültürel Değerler adıyla yer alacak olan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersidir.

Tarikat ve cemaatler de, Dünya Bankası gibi, bu dersin piyasada sertifikalı olmasını arzu etmektedir. Artık Aleviliğin aleyhinde diledikleri kadar rahat atıp tutabilecekler, kendilerinden olmayanları dinsizlikle itham edebilecekler, hatta gizli servisler cemaatleri birbirine karşı kışkırtabilecektir, kendi Kuran’larını ve sure kitaplarını denetimsiz basabileceklerdir. Hatırlatırım; DİB’in kaldırılması bir sonraki gündemdir, önce etkisizleştirilecek, sonra da kalkacaktır.

Oysa, Din Kültürü ders kitapları, Alevi kültürünün de anlatıldığı kitaplar olmalıdır. Kaldırılmasını istemek bugün yanlıştır. Çünkü, şu yaşadığımız küresel tehditler karşısında birlik olmamız için bu gereklidir.

Kadın erkek birlikte türkü söylemenin hem İslâmda hem Türk kültüründe önemli yeri olduğu, birçok Türk İslam ülkelerinde böyle ibadetlerin yapıldığı, tüm çocuklarımıza bilgi olarak verilmelidir. Yoksa, Alevi kültürü aleyhine olur olmaz bilgilerle doldurulmuş çocuklarla arkadaşlık kurmaları risk getirebilecektir. Akıl galip gelmezse, kız-erkek diye sınıfları ayırmak gibi, Alevi-Sünni diye sınıfları bir daha ayırmak, daha sonra her tarikatın çocuğu kendi tarikat okuluna diye gider bu iş.

Ki, 18.Şuranın bir diğer gündem maddesi “Okulların Güçlendirilmesi” kamuflajıyla, “Mali Özerklik” adı altında tarikat sermayesine peşkeş çekilmesi maddesidir, mütevelli heyetlerine yetki vermek, işe alınacak öğretmenlerden okutulacak derslere kadar, yetki verme getiriliyor. (Mali Özerklik konusuna muhalefetin de hayır demediğini biliniz.)

Küresel Piyasanın istediği şey, bütün derslerin parçalanarak piyasaya atılmasıdır. Bu şura, SPAN Şirketinin getirdiklerinden bir bölümünü daha karar alacaktır. Ne İsa Eşme, ne Eğitim-Sen başkanı, göstermelik tepkilerle bizim dikkatimizi başka yere çekmesinler, başından beri her şey bilgileri dahilindedir. Piyasacı eğitimin sadece laik eğitimin yok edilmesiyle ilgili 5+3 gibi “şekli” kısmına karşı çıkıyor olmaları bizim dikkatimizi programın ana boyutundan uzak tutmasın. İlköğretim fiilen 3+5 yapılıyor, bunu görmüyorlar, çünkü ders seçme 4.sınıfta başlayacak, çocuklar cemaat kurslarında Din Kültürü almaya veya ibadet öğrenmeye camiye 4.sınıfta gidecekler.

Bir müzik eğitimcisi olarak, on yıl önce müzik dersleri kaldırılmasın diye yola çıktığımdan beri önüme düşen belgelerle, şu anda Şura Gündeminde yer alan en önemli madde olarak KÜLTÜREL DEĞERLER seçmeli dersine okurlarımın dikkatini çekme ihtiyacı duyuyorum. Çünkü bir iç savaşın içindeyiz, çünkü müzik dersini birlikte şarkı söyleme dersi olmaktan çıkartıp seçmeli çalgı yaparak, onu da dışarıda kurslarda almak çocuklarımızı birbirine düşman etmez, ama Din Dersini cemaat okullarında ve tarikat camilerinde almak en büyük iç savaş malzemesi olacaktır endişesindeyim.

Bunlar, 18.Şura gündemine konulduğuna göre, artık resmileştirme aşamasına getirdiler demektir.

Bu programın mimarı Dünya Bankasının elemanlarının kurduğu SPAN (geçiş) adlı emperyalist şirkettir. Onları 1995-2005 arasında, Ankara’da YÖK Dünya Bankası dairesi içerisinde on yıl yüksek maaşlarla da besledik.

Temel Eğitime Destek Programı, Eğitim Materyalleri için Taslak Esaslar ve Çerçeve. (SPAN Danışmanları)
Rapor: 30 Haziran 2004 (Sh.2, sh. 45, sh.46’dan)

Resim

Bu hafta dağıtıma çıkacak olan Eğitim Küresel Piyasaya Teslim adlı kitabımda bu belgeleri okura sunuyorum.

Şuranın gündemindeki “sanat, spor, beceri ve değerler eğitimi” dersleri, “ B Grubu ve C Grubu seçmeli dersler” adı altında, okul dışında sertifikayla alınabilen seçmeli ders sistemidir. Devlet okullarının boşaltılmasıdır hedeflenen. Bununla ilgili belgeyi daha önce yayınlamıştım. Şura kararları basına verildikçe o belgeyi yeniden okura sunmak gereği doğacaktır, bir sonraki yazıma onu ekleyebilirim.

Akıl ışığınız eksilmesin…




Eğitimci Yazar Mahiye MORGÜL, 3 Kasım 2010
mahiye@gmail.com
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Şu dizine dön: Mahiye MORGÜL

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x