19 Aralık’a dikkat! / Arslan BULUT

19 Aralık’a dikkat! / Arslan BULUT

İletigönderen Güncel Meydan » Cmt Ara 17, 2011 17:18

19 Aralık’a dikkat!

Banu Avar uyarıyor: “19 Aralıkta Los Angeles federal mahkemesinde Türkiye aleyhine açılmış iki dava görülecek!

Geçen yıl ‘1915’de Ermeni mülklerine el konduğu’ iddiasıyla açılan bu iki davada, Türkiye’den toprak ve tazminat talep ediliyor.

Los Angeles federal mahkemesinde Kasapyan, ‘Madem’özür’de diliyorsunuz, artık topraklarımızı geri verin!’ diyecek! Talep ettikleri topraklar ise Adana İncirlik civarı! Amerikan üssünün kapladığı alanın tamamı!

İkinci dava, TC Merkez Bankası ve TC Ziraat Bankası aleyhine açılmıştı. O da 19 Aralık’ta yeniden görüşülecek.

6 Aralık 2011’de, Amerika’da Harut Sassounian imzasıyla bir makale yayınlandı...

Sassounian, ‘Mahkeme, Ermeni taleplerini haklı bulursa, Türk bankalarının Amerika’daki varlıklarından, bu tazminat miktarına el koyabilir ve bu parayı mülkü gasp edilmiş Ermeni ailelere verebilir’ diyor.

Sonra ’Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne de aynı taleple gidilmesiyle daha çok yol kat edilebileceği’ni belirtiyor..

‘Avrupa Konseyi üyesi olan Türkiye, AİHM’in kararlarını uygulamak zorunda kalacaktır!’ diyor..

O arada Sarkozy de ne tesadüf, 19 Aralık tarihini zikrediyor.. ASALA avukatı Patrick Deveciyan’ın mimarı olduğu ‘Ermeni Soykırımını İnkâr Yasası’ yeniden pişirilip Türkiye’nin önüne konuyor!”


Yarın Amerika, Türkiye’nin en zayıf anında resmen İncirlik üssünün kendi vatandaşına ait olduğunu ileri sürebilir.. Demek ki topraklarınızda yabancı asker barındırmayacaksınız!

***
Emekli Büyükelçi Onur Öymen “Fransa’daki tasarı yasalaşırsa arkasından Avrupa Birliğinin aynı konudaki 28 Kasım 2010 tarihli kararının diğer bütün AB ülkelerince uygulanması beklenebilir. Fransız parlamentosundaki tasarı engellenmezse bunun Fransa’nın menfaatlerine de zarar vereceğini gösterecek bir tavır sergilememiz gerekiyor. İktidarıyla, muhalefetiyle siyasetçilerimizin bu konuda kayıtsız kalmaları büyük hata olacaktır” diyor.

AKP hükümet ise Paris’e bir TBMM heyeti gönderme kararı aldı. Yine Türkiye, Fransa meclisinin, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yasa teklifini kabul etmesi halinde Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu’nu Ankara’ya geri çekecek..

***
Fakat bu arada, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi, “Ermeni Soykırımı”nın tanınmasını öngören 252 sayılı karar tasarısını kabul etti. Komitede yapılan oylamada tasarı, 22 oya karşı 23 oyla geçti.

Komite başkanı Yahudi kökenli demokrat Howard Berman, oturumun başında yaptığı açıklamada, “Artık Ermeni soykırımını tanımanın zamanı geldi” dedi.

Sözde Ermeni soykırımı iddialarının tartışılmasına bile ceza getirmeye hazırlanan Fransa’ya karşı harekete geçen TOBB ve TÜSİAD ise ortak açıklama yaptı ve Türkiye-Fransa ilişkilerinin tüm boyutları ile etkileneceğini belirterek, Fransa’yı ve Fransız siyasetçilerini yanlıştan dönmeye davet etti. Peki ama ABD’ye neden en küçük bir tepki yok?

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise 1912 yılından bu güne çeşitli mevzuat değişiklikleri sebebiyle tüzel kişiliği olmayan, içinde sinagoglar da dahil 22 taşınmazın vakıf statüsüne kavuşturulduğunu bildirerek, “Yüz yıllardır birlikte yaşadığımız ve artık birbirimizin bir parçası haline geldiğimiz azınlıklarımızın taleplerini karşılamak görevimizdir” dedi!
***
Aslında, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ve kurucularını, “Dersim” de katliam, hatta soykırım yapmakla suçlamak ile Osmanlı’nın İttihat Terakki Hükümeti’ni Ermeni soykırımı yapmakla suçlamak arasında özde bir fark yoktur.

Fakat birinci suçlamayı Türkiye’nin Başbakanı yaptığı için, Ermeni soykırımı iddiasında bulunanlara da güç kazandırmış oluyor..

Şimdi böyle bir durumda, AKP hükümetinin, Ermeni soykırımı kararlarına veya toprak ve tazminat taleplerine karşı ciddi bir tavır göstermesi beklenebilir mi? Veya böyle bir tavır gösterseler bile inandırıcı olabilir mi?

ABD ve Avrupa, Türkiye’yi kendi yöneticileri vasıtasıyla köşeye sıkıştırdıklarını biliyor da Türk halkının en az yarısı, hâlâ durumun farkında değil..


Arslan BULUT - 16 Aralık 2011, YENİÇAĞ
arslanbulut@yenicaggazetesi.com.tr
Kullanıcı küçük betizi
Güncel Meydan
Üye
Üye
 
İletiler: 584
Kayıt: Pzr Eki 12, 2008 23:12

Şu dizine dön: Arslan BULUT

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 5 konuk

x