2002 DE BAŞLAYAN ŞU İŞİN ÖNCE BİR ADINI DOĞRU DÜRÜST KOYALIM

2002 DE BAŞLAYAN ŞU İŞİN ÖNCE BİR ADINI DOĞRU DÜRÜST KOYALIM

İletigönderen MURAT MERTOĞLU » Pzr Oca 15, 2012 19:00

BU BİR DEMOKRASİ DAVASI DEĞİLDİR, BU BİR BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİ DEĞİLDİR, BU ÜLKEYİ İLERİYE GÖTÜRME ÇABASI DEĞİLDİR, BU BİR MEDENİYET MÜCADELESİ DEĞİLDİR, BU DAVANIN NİHAİ HEDEFİNİN NE OLDUĞU ÖZELLİKLE BAŞROLDEKİLER TARAFINDAN BİR KERE DAHİ DİLLENDİRİLMEMİŞTİR. (ASLINDA DOĞRUSU 2002 DEN BERİ DİLLENDİRİLMEMİŞTİR OLMALIDIR YOKSA 2002 DEN ÖNCE SAÇTIKLARI ZEHİRLER İNTERNETTE YÜZLERCE VİDEO, DEMEÇ VS OLARAK BELGELİDİR)

PEKİ NEDİR??????

BİR ÖRNEKLE AÇIKLAYALIM

BUGÜNLER DE BOLCA OLAN OMURGASIZ TERLİKSİ HAYVANLARDAN EN ARKAİKLERİNDEN BİRİ OLAN MEHMET ŞEVKET EYGİ DİYOR Kİ

“Çok ateşli bir internet sitesindeki başlık şu: “Tarihi çarpıtanlara göre Atatürk bir şey yapmadı...”

Sadece başlığa baktım, metnini okumadım. Hiç Atatürk bir şey yapmamış olabilir mi?

Az zamanda çok şeyler yapmıştır. Sultan Vahdettin’in yaveri olarak Samsun’a gitmiştir. Oraya gitmeden önce Padişahın kızı Sabiha Sultan ile evlenmek istemiş, Sultan ona varmamıştır. Meclis açılınca “Amacımız Halife hazretlerini ve vatanı kurtarmaktır” demiştir. Büyük Millet Meclisi başkanlığını bir oy farkla kazanmıştır. Millî Mücadele yıllarında çok namaz kılmıştır. 1924’te Hilafeti kaldırtmış, Halifeyi ve bütün Hanedan-ı Âl-i Osmanı yurt dışına sürmüştür. Mecelleyi kaldırtıp yerine İsviçre Medenî Kanunu’nu tercüme ettirip yürürlüğe koymuştur. İslam medreselerini kapatmıştır. Bakanlar kurulundaki Şer’iye Vekaletini (Din ve Şeriat İşleri Bakanlığını) kaldırmıştır. İstiklal Mahkemelerini kurdurmuş ve yurt sathında adaleti ve güvenliği sağlamıştır. Şapka risalesi dolayısıyla ulemadan İskilipli Âtıf Efendi onun zamanında asılmıştır. Dersim isyanını o bastırmıştır. Fesi, sarığı yasaklayıp yerine şapka giymeyi mecburî kılmıştır. Şapka isyanlarını bastırıp uygarlık ve çağdaşlığı güvence altına almıştır. Tasavvuf tekkelerini ve tarikatlarını kapatmıştır. Diyarbakır’da Şeyh Said’i astırmıştır. Hafta tatilini cumadan pazara çevirtmiştir. Osmanlı yazısını kaldırıp Latin yazısını almıştır. Müslüman kadınları çarşaf ve peçeden kurtarıp açmıştır. Ayasofya’yı camilikten çıkartıp müze yapmıştır. Şeriatı kaldırıp laikliği ilan etmiştir. Bulgaristan’dan Agob Martayanı (A. Dilaçar) getirtmiş, Dil Kurumunun başına geçirmiş ve Türkçeyi arı, duru, sade, öz hale getirtmiştir. Nazım Hikmet’i yakalatıp ağır hapis cezasına mahkum ettirmiştir. (BU NAZIM HİKMET NE SALAKMIŞ YA HEM KURTULUŞ SAVAŞI DESTANINI HEMDE MAVİ GÖZLÜ SARIŞIN KURT DEMİŞ ATATÜRK İÇİN, YANİ KENDİSİNİ YAKALAYAN MAHKÜM ETTİREN ADAMA)

Daha neler neler yapmıştır. Hal böyle iken o hiçbir şey yapmadı demek mümkün müdür? Evet o az zamanda çok şeyler yapmıştır.”

***

Atatürk bu OMURGASIZ için;

Az zamanda sahip oldukları ne varsa ellerinden alan kişi! Neye sahiplerdi ki diye merak içindesiniz değil mi?

Göz bağına, prangaya, boyunduruğa; zifiri karanlıkta sürünmeyi, sürüklenmeyi “yol bulmak”, HİÇ BİR ŞEY OLSUN KÖLE OLSUN REZİL OLSUN AMA BENİM OLSUN adına yarayacak ne varsa ona!

Biz “düşmanı yendi” diye övünüyoruz ya Atatürk’le, YILANA sor bakalım, Türk Milleti’yle bir görüp “yenmiş” sayıyor mu kendini?

HAYIR

***

(AKP İl Başkanı Aziz Babuşçu’nun dünkü Vatan’da Mine Şenocaklı’ya verdiği röportajdan ibretlik bir bölüm:

“Ben Marmara İktisat’taki arkadaşların reisiydim o zamanlar.

- Nasıl? Siz reis deyince MHP geldi ilk aklıma... MHP’li miydiniz?

Hayır. Müslüman gençlerin reisiydim.”

“Onlar”dan olmayan herkes gayrımüslim çünkü! “Onlar” gibi düşünmeyen, “onlar” gibi ibadet etmeyen, “onlar” gibi giyinmeyen herkes “deccal”; Atatürk dahil!)

“Onlar” için düşman “işgal eden, tecavüz eden, vatanlarına, namuslarına göz diken” değil; şeyhe, şıha biat edip “düşünme” zahmetine girmeden karanlıkta yaşayıp giderken nasiplenirken “boyunduruklarını söküp atan” kişi!

Hatırlasanıza o gencecik kız çıktığı televizyon kanalında nasıl bir nefret nöbeti geçirmişti:

“İngilizler olsaydı benim haklarım daha geniş olacaktı!”

Irak’ta Ebu Garip’te “Karnımızda ABD askerlerinin piçlerini taşıyoruz, gelin öldürün bizi” diye yalvaran Müslüman kadınların halini, IRAK TA AFGANİSTAN DA ÖLEN 1 300 000 KÜSUR İNSANIN HEPSİNİ bin kere de soksanız o kızın gözlerine nafile, “bağımsızlık” demez yine de, “manda altında göstermelik çekilen hilafet bayrağını yeğler şanlı bayrağıma”

Çünkü beşikten beri OMURGASIZLARIN, NAMUSUNU TESLİM ETMİŞ OLANLARIN, DECCALLERİN satırları işlendi aklına, ruhuna!

1950 DEN BERİ nesiller yukarıdaki satırları ninni belledi, onlarla uyutuldu! Babadan oğula, toruna geçen miras oldu “intikam arzusu” Sokaklarımızda, mahallelerimizde, okullarımızda, işyerlerimizde, gazetelerimizde, televizyonlarımızda, çarşıda, pazarda bu kalıtımsal kinin pençesine hapsolmuş milyonlarca insan dolaşıyor şimdi, bu aslında “toplumsal dönüşüm”ün özeti.

Son dokuz yılda sanmayın, oy uğruna, 1970 DEN BERİ sonrasını hesap etmeden önüne gelene mavi boncuk dağıtan siyaset kurumu MEDERESLER, DEMİRELLER, EVRENLER, ECEVİTLER, ÖZALLAR, MESUT YILMAZLAR, ÇİLLERLER, BAHÇELİLER, DENİZ BAYKALLAR sağolsun; bu sayede ağır ağır “devlet”in en küçük hücresine kadar sızdı bu ŞAŞKINLIK VE MİKROP!

***

İyi de BU OMURGASIZ başka gömlek giyiyor, “devlet”i ele geçirenler başka, BÖLÜCÜLER, HAİNLER BAŞKA, DÖNEKLER BAŞKA diyorsunuz değil mi?

Daha fena ya!

Düşünün artık bu nasıl bir kin, nasıl bir öç alma isteği ki, kendisine “Milli Görüşçü” diyenleri, Hz. Muhammed’siz PAPA ELİ ÖPEREK ABUK BİR İslam inşa etmeye çalışanları, EMPERYALİZMDEN MEDET UMANLARI, MENFAATLERİ İÇİN NAMUSLARINI DAHİ SATANLARI, KOMPLEKSLERİYLE İNSANLIKLARI BEYİNLERİ DUMUR OLANLARI, TÜRKİYENİN ZAYIFLAMASINDAN PARÇALANMASINDAN FAYDA UMANLARI, ÖRGÜTLÜ CEHALETİ, EZİKLERİ, GAFİLLERİ, MÜNAFIKLARI, ŞAŞKINLARI aynı noktada birleştirebildi!

***

1923 “onlar” için “yenik” bitirdikleri ilk devrenin skoruydu! Şimdi bütün ŞAVAŞLARI 2023’e adlarını yazdırıp 100 farkla önde bitirmek için “tarihi maçı”.

DEMEK Kİ NEYMİŞ, ELDE Kİ TÜM VERİLERE GÖRE BU BİR HINÇ, İNTİKAM, RÖVANŞ, TÜRKİYEYİ KÖLELEŞTİRME BAĞIMLI KILMA, MİLLİ OLAN NE VARSA TASFİYE HAREKETİDİR, KARANLIĞIN İSTİLA HAREKATIDIR. ÜSTÜNE YAPIŞTIRILMAYA ÇALIŞILAN MODERNİZM, DEMOKRASİ, GLOBALİZM, YENİ OSMANLI, TÜRKİYE EKONOMİK MUCİZESİ FİLAN HEPSİ LAFTIR GÖZ BOYAMADIR, UYUTMADIR.

ACIDIR Kİ BAŞARIRLARSA SONUCUN BUNLARA DA İÇLERİNİN ZİFRİNİ ÜZERİMİZE BULAŞTIRMAK, KÖR KİNLERİNİ BİR SÜRE SOĞUTMAK, ŞEYHLERİNİ ŞIHLARINI SIRTLAMAK, CEPLERİNİ BİR SÜRE DOLDURARAK, BİR SÜRE GÜCÜ ELLERİNDE TUTARAK SINIRSIZ İHTİRASLARINI EZİKLİKLERİNİ BİR SÜRE TATMİN ETMEK DIŞINDA BİR FAYDASI OLMAYACAKTIR. BELKİ İÇLERİNDEN BİR KAÇI CEPLEDİKLERİ PARALARLA BİLEREK YA DA BİLMEYEREK YARANDIKLARI ÜLKELERE GİDEBİLİR, BİR KISMI SON GELDİĞİNDE NAZİ KAMPLARINDA Kİ KAPOLAR GİBİ KEMİK YALAMA GÖREVLERİNE ATANABİLİR, BİR KISMI KARANLIK İNLERİNDE ŞEYHLERİNİN ŞIHLARINI YALAYABİLİR AMA BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU BİZLER GİBİ, BUGÜN IRAK AFGANİSTAN LİBYA HALKLARININ ÇEKTİĞİ GİBİ ACIYI KANI GÖZYAŞINI GÖRECEKTİR.

BAŞARDIKLARI TAKDİR DE GENE ACIDIR Kİ NEMA BEDAVAYA BÖLGEYİ (KUZEY DOĞU AFRİKA, ORTA DOĞU, ORTA ASYA) KÖLELEŞTİRMEK YOLUYLA; DOLANDIRICILIK SAHTEKARLIK TEMELİNDE OLDUĞUNDAN İFLAS ETMİŞ EKONOMİLERİNİ AYAKTA TUTMAK İÇİN, DÜNYADAKİ MEVCUT EN BÜYÜK KAYNAKLARA HAKİM OLMAK İSTEYEN EMPERYALİZMİN, YENİ DÜNYA DÜZENİNİN OLACAKTIR.

AMA HER ZAMAN BATILIN OYUNU YARDAKÇILARI VARSA HAKKIN DA BİLDİĞİ VARDIR. BİZE DÜŞEN DİRENÇLİ, VAKUR, BİLİNÇLİ, EYLEMCİ DURMAKTIR. HEP BİRLİKTE GÖRECEĞİZ.

ANCAK NE YAZIK Kİ BUNUN KAÇINILMAZ ACI AĞIR BİR BEDELİ OLACAKTIR. TÜM KURUMLAR KİŞİLER SEN BEN 1938 DEN BERİ SAYISIZ HATA YAPILMIŞTIR VE GERÇEK HAYATTA BEDELSİZ HATA NE YAZIK Kİ YOKTUR.

NOT: KÜÇÜK HARFLİ BÖLÜMLER YENİ ÇAĞ GAZETESİ YAZARI SELCAN TAŞÇI NIN 10 OCAK 2012 TARİHLİ YAZISINDANDIR
Kullanıcı küçük betizi
MURAT MERTOĞLU
Üye
Üye
 
İletiler: 8
Kayıt: Pzr Oca 15, 2012 18:47

Şu dizine dön: Sizin Makaleleriniz

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x