21. Yüzyılın Köle Pazarı… / Zahide UÇAR

21. Yüzyılın Köle Pazarı… / Zahide UÇAR

İletigönderen Oğuz Kağan » Prş Kas 14, 2013 18:23

21. Yüzyılın Köle Pazarı…

21. Yüzyılın köle pazarı Türkiye’de kuruldu.

Küresel elitin Türkiye satış bayii konumunda olan AKP siyaseti Türk Halkını köleleştirdi, farkında mısınız?


Nevval Kavcar’ın Ortadoğu Gazetesinde yayınlanan “Yabancı ortağı olmayan bir tek turşucular kaldı” başlıklı yazısı, Türk Milleti’ne ekonomiden el çektirildiğini gösteren acı bir tespittir.

Anlatılan ihanet buz dağının sadece bir yüzüdür.

İkinci yüzü ise;

Türk Milletinin bu yabancı şirketlere köle yapılmasıdır.

Bu nasıl mı yapıldı?


İşçiler sendikasızlaştırıldı. İşçi ile işveren arasına taşeron yerleştirildi. İş güvenliği olmayan, sendikası olmayan köle işçiler, yabancı şirketlere ucuz işgücü sağlayan köle işçiler durumuna getirildi.

Satılan KİT’ler, işletmeler ve bankalarda çalışanların durumu köle işçilerin durumundan hiç farklı değildir.

Bankada bir memursanız(yerli banka kalmadı sayılır), sizi performans zinciri ile boğarlar. Her ay önünüze bir hedef konur. “Bu ay şu kadar müşteri getir” denir. Görev yaptığınız” il-ilçe-belde” için “artık doyuma ulaştı, yeni müşteri bulamıyoruz” deme gibi bir lüksünüz yoktur. Hedefi yakalayacak müşteri bulamadıysanız, her ay sonunda yapılan toplantılarda aşağılanır, kırbacın yerine küçümseyen sözlerle dövülürsünüz. Bayram, yeni yıl demeden çalışırsınız. Fazla çalışma(mesai) ücretinizin üzerine yatarlar. Ayrıca halkın iyi bildiği o eski maaşlar da artık verilmemektedir. Çalışan köleye “İşine gelirse” deniyor. Nasıl olsa iş bekleyen yüzlerce köle adayı var(!)..

Emekli olan bir banka müdürü ile yaptığım konuşmada müdür;

“Bankalarda artık müşteriyi memnun etme odaklı hizmet anlayışı bitti. Müşteri getir. Posası çıkana kadar kullan, at. Sonra yeni müşteri bul anlayışı geçerli hale geldi.”

Anlayacağınız bankalar sadece yabancı şirketlere satılmadı. Bankalara ucuz işgücü imkanı da sağlandı. Banka sahibi köleleştirdiği personeliyle Türk Halkının iliği, kemiğine kadar sömürdü. AKP siyaseti gerekli düzenlemeleri yapmayarak bankaların izlediği acımasız sömürüye örtülü destek sağladı.

Bankalar 2012 yılından durup dururken en karlı kuruluşlar olarak çıkmadı. Bankalar Türk halkını sömüren acımasız bir TEFECİ kimliğine büründü. Banka terörü…

Türk adıyla birlikte satılan Telekom satılmadan önce açılan Telekom Bayilerini adeta sağmal inek gibi kullanıyor. Bayiler ile yapılan sözleşmenin bir nüshası “hukuk ihlali yapılarak” bayilere verilmemiştir. Bayiliği alabilmek için itiraz edemeyen vatandaş bırakın kazanç sağlamayı,Telekom’un elinden canını nasıl kurtaracağını bilememektedir. Telekom bayisini kapatan vatandaşlar ise bir yıl ve daha uzun süre teminat mektubunu Telekom’dan alamadığı gibi, teminat mektubu için bankaya cebinden ödeme yapmaya devam etmektedir. Elinde sözleşme bulunmadığı için kanuni haklarını arayamamaktadır.

Telekom’un çalışanları da performans sistemi ile çalıştırılmakta, bir kişi üç kişilik iş yapmaya zorlanmaktadır.

AK tüccarlar şimdi de “Özel İstihdam Büroları”, yani 21. Yüzyılın Özel Kölelik Bürolarını açma yasası ile kiralık işçi modelini Türkiye’ye getirmek istiyor. Çünkü yabancı köle tüccarları öyle istiyor. Yasa çıkarsa Nevval Kavcar’ın yazısında belirttiği yabancı şirketler Türk İşçisinin alın terini ucuza kiralayacaktır. Güdümlü politikalarla İşsizler ordusunun oluştuğu ülkemizde işçi ekmek parası için para baronlarının gönüllü köleleri haline gelecektir.

İşçi ile işverenin arasına Özel İstihdam Büroları gireceğinden, iş arayan bireyin artık bir hükmü kalmayacaktır. Kişinin nerede çalışacağına ve nasıl çalıştırılacağına Özel İstihdam Büroları karar verecektir. İşçi çalıştığı iş yerinin ödediği ücreti değil, Özel İstihdam Bürosunun verdiği ücreti alacaktır. Bu ahlaksız sistemle yaratılan aracı patronlar, işçinin alın terine ortak olacaktır. Köle tüccarı patron emek vermediği kazançtan işveren olurken, sömürdüğü insan köle olacaktır.

“Özel İstihdam Bürosu” sektörü de diğer sektörlerde olduğu gibi yabancıların kontrolünde olacaktır.

Özel Güvenlik şirketlerinin neden kurulduğu, yabancıların bu sektörü niye ele geçirdiği artık sır olmaktan çıkıyor.

“Antalya’nın Manavgat ilçesinde Ahmetler köyünde yapımı planlanan HES projesine karşı 6 Kasım tarihinden bu yana kanyon girişinde nöbet tutan köylülere dün akşam saatlerinde yine ateş açıldı. Beyzbol sopalarıyla HES nöbeti tutan köylülere saldırdığı öne sürülen özel güvenlik elemanları kanyonu kurşun yağmuruna tuttu.”
Yusuf Yavuz(12.11.2013)

Türk Halkı uyanmazsa gelecekte her yer Ahmetler köyü, her Türk Vatandaşı Ahmetler köylüsü olacaktır. Köle tüccarı işgalciler özel güvenlik şirketleri ile kurtarılmış alanlar kuracak, kendi ülkesinde esir olan Türk Halkı Somali halkının kaderini paylaşacaktır.

İşgal bin bir isim altında yapıldı. İşgal güçleri esir aldığı
(banka adıyla, şirket adıyla, HES adıyla, özelleşme dalaveresiyle) insanları hızla köleleştiriyor.

Bu ahlaksız, insanlık dışı uygulama her melanet gibi din kılıfı altında millete yedirilmeye çalışılıyor.

Kiralık işçinin özgüveni olmaz. Gelecek endişesi ile yaşayan insanın ruh sağlığı bozulur. Birey olmaktan çıkan, kendisi hakkında karar veremeyen bir insan; vatandaşlık, yani aidiyet duygusunu kaybeder.

Operasyon öyle çok yönlü yürütülüyor ki…

Limanlar satıldı.

Sular yabancı şirketlere 49 yıllığına kiralandı. İngiltere Prensi Charles yıllar önce gelecekte çıkacak dünya savaşının su savaşları olacağını yazmıştı. Ülkemizde su savaşı HES adıyla başlatıldı bile.

Madenler yabancıların.

Tarım alanları büyük oranda yabancılara satıldı.

Ülke kiliselerle donatıldı.

Yani Anadolu’ya biçilen don, içinde Türk ve Türk Müslümanlığı
(Maturidi) olmayan bir dondur.

Müslüman diye Zangoçların(kilise çancısı) peşine takılmanın ağır bedelidir bu sonuç.

Bunların dedeleri de(Osmanlı-duraklama süreci) Türk Halkına sanattan, zanaattan ve ticaretten el çektirmişti. Fetva’da hazırdı:

“Ticarete haram girdiği(!) için Müslümana ticaret yasaktır(!)..”

Böylece sanat, zanaat, ticaret azınlıkların eline geçti. Artık Müslüman Türk Halkı parasız ve cahildi. Ermeni tehcirinden sonra zanaattan el çektirilen Türk Halkı nasıl at nallayacağını bile bilemedi.


Oysa dinin gerçeğinde;

“Rızkın onda dokuzu ticarettedir” der.

İşte bu yüzden devlet dinsiz olmalıdır. Din bireyedir. Devlet din devleti olursa, emrindeki din memurlarına istediği fetvayı verdirir. Din diye küfür idareye hakim olur, farkında bile olmazsınız.

Tıpkı günümüz Türkiye gerçeğinde olduğu gibi…

Zahide UÇAR, 14 Kasım 2013
http://www.zahideucar.com
zahide@zahideucar.com
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Re: 21. Yüzyılın Köle Pazarı… / Zahide UÇAR

İletigönderen Balasagun » Cmt Kas 16, 2013 13:17

“YABANCI ORTAĞI OLMAYAN BİR TEK TURŞUCULAR KALDI”

Bazıları ticari ilişkilerde milli his olmaz, küreselleştik diye düşünür. Oysa devletler milli varlıklarını elde tuttuğu oranda güçlenir. Ticari ilişkide tek taraflı vericilik varsa o devlet maddi-manevi güçten düşer.

Ülkede lüzumsuz mevzularda tartışmalar sürerken satılmadık yer kalmadı. Önce KİT’ler ucuz pahalı demeden elden çıkarıldı. Ki buna özelleşme deniliyor. Sonrasında sıra özellere gelince aslında yapılanın, ticari olarak ülkeyi ele geçirmek olduğu anlaşıldı. Özel şirketlerimiz bir bir elden çıkmaya başladı.

Türkiye’de Türk vatandaşının sahibi olmadığı, içinde bulunmadığı ticaret ile Türkiye nasıl kalkınır? Var mı böyle bir örnek?

AKP iktidarı döneminde ticari açıdan taş taş üstüne konmayıp, var olan ticari değerler el değiştirmektedir. Ülke topla tüfekle değil, ticareten ve açılımlarla el değiştirmeye hazırlanmakta.

Bakın Türk şirketleri nasıl bir bir elden çıkmış? AKP iktidarı Türk ekonomisi açısından kara bir dönem olarak tarihe geçecektir. (Sadece bir bölümü var aşağıda)

* * *
“Japon Panasonic, Viko’yu satın aldı Türkiye’de elektrik anahtarları ve priz üretiminin en büyük şirketi olan Viko’nun çoğunluk hisselerini Japon devi Panasonic satın aldı.

Aras Kargo yabancı ortak aldı. İş Girişim ile Austria Post ve Post International arasında 20 Haziran’da pay satış sözleşmesi imzaladı.

Türkiye’nin önde gelen plastik boru üreticisi Hakan Plastik’in çoğunluk hissesi, İsviçreli boru üreticisi George Fisher şirketine satıldı.

Fransız Danone, Türkiye’nin önde gelen su ve gazlı içecek markalarından Sırma Su’yun yüzde 50.1 hissesini satın aldı.

Türkiye ısıtma sektörünün önde gelen kuruluşlarından 46 yıllık Baymak’ın yüzde 100’ü Hollandalı BDR Thermea’nin oldu.

Yapı Kredi Sigorta ve Yapı Kredi Emeklilik’in satış süreci geçtiğimiz Mart sonunda tamamlandı. İki şirketin hisselerinin 1.6 milyar liraya Alman devi Allianz’a satıldı.

Abank’ın yüzde 70.84’ü Katarlı Commercial Bank’a satıldı.

Amerikalı The Carlyle Group, Penti’yle ortaklık anlaşması imzaladı.

FRANSIZ kozmetik devi Yves Rocher Grubu, Türkiye’nin köklü kozmetik firması Flormar’ın yüzde 51’ini satın aldı.

Türkiye’de Damat ve Tween markaları ile tanınan Orka Group’un azınlık hisseleri New York merkezli yatırım şirketi Investcorp’a satıldı.

Bir zamanlar Zorlu Grubu’na ait olan ancak 2006 yılında Fransız-Belçika ortaklığı Dexia’ya satılan Denizbank bu kez de Rusya’nın en büyük bankası Sberbank’a 3.54 milyar dolara satıldı. (Denizbank, Tarişbank’ı almıştır. Tarişbank Kurtuluş Savaşıyla anılan milli bankamızdı.)

TAV Havalimanları Holding’in yüzde 38’i ve halka açık olmayan TAV Yatırım Holding’in yüzde 49’u Fransız Aéroports de Paris Management şirketine 923 milyon dolar karşılığında satıldı.

Mustafa Nevzat İlaç Sanayii’nin yüzde 95.6’lık hissesi, 700 milyon dolar karşılığında ABD’li Amgen’e satıldı.

Koton’un yüzde 50’si Turkven’in sahibi olduğu Hollanda merkezli Nemo Apparel BV’ye satıldı

ABD merkezli Carlyle Grubu Bahçeşehir Kolejleri’nin yüzde 48’ini aldı

Finansbank, Amerikalı sağlık ve hayat sigortası şirketlerinden Cigna ile Finans Emeklilik şirketinin yüzde 51’inin satışı için ortaklık anlaşması imzaladı.

Kazancı Ailesi’nin sahip olduğu granit sektörünün en büyüklerinden Graniser’in yüzde 75 hissesi 75 milyon dolar karşılığında İngiliz yatırım fonu Bancroft Private Equity LLP’ye satıldı

Japon imalat şirketi Nitto Denko, Türk sanayi tipi yapışkan film üreticisi Bento’yu 100 milyon dolara satın aldı.

Hak Menkul’ün yüzde 95.9 hissesi 20 milyon dolar karşılığında Singapurlu Philip Brokarage firmasına satıldı.

New York merkezli Capital Partners, İDAŞ’a 30 milyon lira ile ortak oldu

Limak, İskenderun Limanı’nın yüzde 20’sini Avrupa Yatırım Bankası ile Fransız ve İtalyanlar’ın kamu fonlarının ortak olduğu InfraMed’e devretti.

Petkim’deki yüzde 10,32’lik son kamu hissesi, 168 milyon 500 bin dolara Socar’a satıldı

1957’de kurulan Türk hidrolik ve endüstriyel hortum imalatçısı Polimer Kauçuk ABD’li enerji yönetimi devi Eaton Corporation’a satıldı.

Türkiye elektronik güvenlik sistemleri sektörünün önde gelen markalarından Pronet, Londra merkezli girişim sermayesi şirketi Cinven’e satıldı.” [1] 

* * * *
Türk Milletinin ticari zenginlikleri yabancılara satılma haberlerini yazarken, şundan haberim oldu.

“Japonya’nın köklü gıda şirketlerinden Ajinomoto Co., Inc. Türkiye’de Kemal Kükrer markası ile tanınan Kükre AŞ’de %50 pay alımı konusunda anlaştığını bildirdi.” [2]  (Yabancı ortağı olmayan bir tek turşucular kaldı.)




Neval KAVCAR, 13 Kasım 2013
“Efendiler, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki aslî cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin”
Kullanıcı küçük betizi
Balasagun
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 3523
Kayıt: Cum Eki 17, 2008 13:18


Şu dizine dön: Zahide UÇAR

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x