29 Ekim'de Konuşacaklar / Müyesser YILDIZ

29 Ekim'de Konuşacaklar / Müyesser YILDIZ

İletigönderen Oğuz Kağan » Sal Eki 23, 2012 20:18

29 Ekim'de Konuşacaklar

Perşembe günü Hadımköy ve Hasdal’daydım. O kadar çok haber ve notum var ki... Şimdilik en acil olanları aktaracağım.

Tutuklu askerler için farklı kesimlerce, değişik platformlarda yürütülen çalışmaların bir dernek çatısı altında birleştirilmesi kararlaştırılmış. Derneğin başkanlığını yapacak isim de belirlenmiş.

Büyük bir heyecanla 29 Ekim’e hazırlanıyorlar. Suçsuzluklarını değil, Türkiye’nin başına neler geldiğini, neler yapılmak istendiğini Türk Milleti’ne anlatacaklar. Nasıl mı? Tam sayfa gazete ilanıyla. Metin hazırlanmış, bir büyük gazeteye gönderilmiş. Bakalım yayınlamaya cesaret edecekler mi?

Harıl harıl slogan arıyorlar. Şimdilik en favori slogan şu; "Asrın iftirası, Balyoz davası".

-BABALIK VE KOCALIK HAKKINDAN MAHRUM EDİLEN ANNEYLE BULUŞMA-

Evet Hasdal’a Güllü Salkaya için gittim. O da bir anne ve benim gibi koğuşta tek başına kalıyor. Damdan düşenin halinden ancak damdan düşen anlar değil mi?

O bir sivil memur, işi daktilo, bilgisayar yazmak. Balyoz davasında tutuksuz yargılanıyordu. 21 Eylül’de 16 yıl hapis cezasına çarptırılıp, Hasdal’a kondu. Darbe yapacağı öne sürülen komutanlar, yani “liderlerle” arasında sadece 4 yıl fark var. Ve aynen onlar gibi, “babalık ve kocalık haklarından men” cezasına çarptırıldı. “Keşke örgüt lideri olsaydın” diye takıldım hemen.

İki kadın; Aramızda cam, elimizde telefonla tanıştık. Silivri’deyken o beni izlemiş, hakkımdaki haberleri okumuş. Şimdi ben onu izliyor, hakkındaki haberleri okuyorum. Hala şaşkın, hatta şokta. Bir yandan çocukları Onur ve Gamze, eşi Ali Bey’i, öte yandan başına gelenleri düşünüyor. Şaşkınlığı, unutkanlığa dönüşmüş, tedavi görmeye başlamış. Önce o cezaevi şartlarını anlattı, sonra ben Silivri’yi. Beterin beteri misali, “Haline şükret” dedim. Yalnızlığını kalem, kağıt ve kitaplarla paylaşmasını önerdim.

Silivri’de beni ziyarete gelen gazeteci dostlar ve milletvekillerinin yutkunmasını öylesine acı şekilde hissettim ki, genzim yandı. Ne söylenebilir ki? Ama söyledim; “Bir yanlışlık var. En azından senin dosyan Yargıtay’dan geri döner. Böylece ne kadar adil bir süreç işlediği de gösterilmiş olur” yorumunu yaptım. Yüzüne buruk bir gülümseme oturdu, o kadar. Herşeye rağmen moralli, erkek tutuklular bir çiçek gibi üzerine titriyor, dışardan epey destek mesajı geliyormuş.

Gözüm arkada ayrıldım, onu orada bıraktım... İki çocuk annesi, koğuşta tek başına... Gün geçse de gece bitmez... Onları orada unutmayalım, unutturmayalım. Mektup gönderin, olmadı küçük bir kart atın, “Güllü Salkaya, Hasdal Askeri Cezaevi, İstanbul” demeniz yeter.

Silivri, Hasdal, Hadımköy ve Maltepe’ye kucak dolusu sevgiler...

Müyesser YILDIZ, 22 Ekim 2012
na741954@gmail.com
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Müyesser YILDIZ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x