3H Hareketi: Biz De Tekel İşçilerini Protesto Ediyoruz!

Genel & Güncel Konular

3H Hareketi: Biz De Tekel İşçilerini Protesto Ediyoruz!

İletigönderen Oğuz Kağan » Cmt Şub 06, 2010 21:15

Biz De Tekel İşçilerini Protesto Ediyoruz!

Mezunuz – İşsiziz – 4/C’ye Razıyız

Son günlerde özelleştirme mağduru olarak topluma lanse edilen Tekel işçilerinin devletten talepleri ve yaptıkları eylemler gündemde sıklıkla yer bulmaktadır. Biz 3H Hareketi olarak topluma oldukça yüzeysel bir biçimde özelleştirme mağduru sıfatıyla sunulan işçilerin, aslında ezilen değil ezen ve sömüren konumunda olduğu görüşündeyiz.

Ülkemiz ekonomik kriz nedeniyle oldukça zor bir dönemden geçmektedir. Bu ortamda eğitim düzeyi yüksek birçok gencimiz oldukça düşük ücretlere köle gibi çalışmaya razı olduğu halde iş bulamamakta iken, ülkemizde sırtını devletin sağladığı olanaklara dayayarak yaşamaya alışmış, sömürücü bir kesimin varlığı çok acı vericidir.

Devlet kesesinden bedavadan geçinmenin maliyetini, yeni doğan çocuklarımızdan üniversite mezunu iş arayan gençlerimize kadar toplumun her kesimi yüklenmektedir. Uzun süredir hiçbir üretimde bulunmayan, hiçbir değer üretmeyen buna karşılık rahatlıkla iki işçinin istihdam edilebileceği düzeyde maaş alan Tekel işçilerinin maliyeti, tek tek hepimizin cebinden çıkmaktadır. Tekel işçileri mağdur, zavallı, ezilen değil, bilakis halkımızın sırtından elde ettikleri rantı kaybetmemek için halka karşı mücadele eden bir çıkar grubudur.

Peki günlük yaşantımızda 1 liramıza bile sahip çıkarken, neden ülkemizde yıllardır süren bu sömürü düzenine ses çıkarmıyoruz? Unutmayın, bu çarpık sistem, tek tek hepimizin cüzdanından çıkan 1 liralarla dönmektedir! Artık vakit bu sömürü düzenine, bu bedavacı zihniyete dur deme zamanıdır.

3H Hareketi mağdur rolunu oynayan bu kesimin maskesini ne pahasına olursa olsun düşürmeye kararlı. Bizi vicdansızlıkla suçlayacak olanlara lafımız şudur: Esas vicdansızlık, devlete sırtını dayayıp çalışmadan para kazananı savunmak ve bu uğurda belki de daha fakir bir çoğunluğu zorla vergi ödetmeye mahkum etmektir.

Sen de bu yolda 3H’ye destek vermek istersen, 7 Şubat Pazar Günü saat 11.00’de Mecidiyeköy’de eski Tekel Fabrikası Önünde bizimle buluş, bu haksızlığa, sahtekarlığa ve vicdansızlığa dur de.

İletişim: 3hiletisim@gmail.com

İm (Kod): Tümünü seç
http://entelektuel.com/biz-de-tekel-iscilerini-protesto-ediyoruz/
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Re: Biz De Tekel İşçilerini Protesto Ediyoruz!

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Şub 06, 2010 21:21

Yalakayız, Yalarız, Köleliğe Razıyız!

Mali kriz SOROS'u da vurdu anlasilan, beslemelerini besleyemiyor :hmm:
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Re: Biz De Tekel İşçilerini Protesto Ediyoruz!

İletigönderen antalyalim » Pzr Şub 07, 2010 0:22

Köpek sürüleri cogalmaya basladi.
Bize yoksullugu layik görenlerin neresini yalasam diye düsünmek sorunlari cözmek degildir. Tam tersine daha da cogalan cikmazlara dogru ilerlemektir.
Yan gelip yattilar demek kolayina geliyor yalamalarin.Ne de olsa peygamber efendileri öyle buyurmus. Kanitlamaya gelince; ortada hicbirini bulamazsin.
Bir ülkenin iscisi köylüsü ac yatiyorsa üniversite mezunlarinin tok yatmasi zaten mümkün olmaz. Üreten calisan kesimi yok saymak; Hz Tayyibanin ülkemize layik gördügü bir demokrasi bicimidir.
Sivil dürzülerin 3 boyutlusu bu yeni olusuma acaba kimler akil veriyormus,
Nazli Ilicaklar mi yoksa Daltan kardesler mi????
"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" :turkiye:
Kullanıcı küçük betizi
antalyalim
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı
 
İletiler: 522
Kayıt: Sal Ara 16, 2008 21:39
Konum: Evden

Re: Biz De Tekel İşçilerini Protesto Ediyoruz!

İletigönderen Mustafa Recep » Pzr Şub 07, 2010 0:29

3H imiş,

yürüyün .. sürüleri anca gidersiniz,

siz üç kuruş için ... verirsiniz.

**********************

YAŞASIN TEKEL DİRENİŞİ
AMERİKANCI GENERALLER DEĞİL KEMALİST PAŞALAR İSTİYORUZ!
Kullanıcı küçük betizi
Mustafa Recep
Üye
Üye
 
İletiler: 417
Kayıt: Çrş Tem 09, 2008 13:11
Konum: sakarya

Re: Biz De Tekel İşçilerini Protesto Ediyoruz!

İletigönderen vkilicaslan » Pzr Şub 07, 2010 3:27

Bu kadar sığ, seviyesiz bir hareket topluluğu daha olamaz. Soros'un yalanmaları sizi... 3H miş...
Kullanıcı küçük betizi
vkilicaslan
Üye
Üye
 
İletiler: 1
Kayıt: Pzr Şub 07, 2010 3:21

Re: Biz De Tekel İşçilerini Protesto Ediyoruz!

İletigönderen MansurSah » Pzr Şub 07, 2010 7:54

Liberal densizlikte sınır yok!

TEKEL işçilerinin ezilen değil ezen olduğunu iddia eden ve emekçileri vicdansızlıkla, sahtekarlıkla suçlayan bir grup, sokakta milyonlarca eğitimli işsiz olduğunu söyleyerek işçileri protesto etmeye hazırlanıyor.

AKP'nin TEKEL işçilerine karşı yürüttüğü karalama kampanyasına liberallerden destek geldi. 50 günü aşkın süredir hakları için Ankara'da direnişlerini sürdüren emekçilere hakaret etmeyi de ihmal etmeyen liberaller, iktidarın dümen suyuna gitmeye devam ediyor.

"Ezilen değil ezen"
Kendilerine "3H Hareketi" diyen grup, yarın yapacakları basın açıklaması ile haklarını arayan emekçileri protesto etmeye hazırlanıyor. Grubun basın açıklamasını duyurmak için yayımladığı metinde, "Biz 3H Hareketi olarak topluma oldukça yüzeysel bir biçimde özelleştirme mağduru sıfatıyla sunulan işçilerin, aslında ezilen değil ne yazık ki ezen konumunda olduğu görüşündeyiz. Ülkemiz ekonomik kriz nedeniyle oldukça zor bir dönemden geçmektedir. Bu ortamda eğitim düzeyi yüksek birçok gencimiz oldukça düşük ücretlere çalışmaya razı olduğu halde iş bulamamakta iken, ülkemizde sırtını devletin sağladığı olanaklara dayayarak yaşamaya alışmış bir kesimin varlığı çok acı vericidir" denildi.

"Bedavacılık afyonu"
TEKEL işçilerinin suçlu olduğu iddia edilen ancak tek suçlunun işçiler olmadığı söylenen açıklamada, "Biliyoruz ki, yılların getirdiği popülist politikalar sonucu tekel işçilerinin kanıksamış olduğu bu 'bedavacılık' afyonundan bir anda kurtulması imkansız; bu tatlı rüyadan uyanmak biraz zaman alacak" denildi.

"Mezunuz-İşsiziz-Razıyız"
İşsizliğin nedeninden hiç bahsetmeyen ancak 4-C ile çalışmak isteyen milyonlarca işsiz vatandaşımız olduğunu söyleyen grup, açıklama metninde "Bu ülkede, 'mağdur' TEKEL işçilerinin beğenmediği şartlarda çalışmak isteyen milyonlarca vatandaşımız var. Biz üniversite mezunu gençler olarak da, burada o milyonları temsil ediyoruz. Eğer, bu şartlarda bizleri işe almak isteyen varsa hemen işe başlamaya hazırız. Kısacası 'MEZUNUZ-İŞSİZİZ-RAZIYIZ' diyoruz" dedi.

"Vicdansızlık"
Kendilerinin vicdansız olmadığını iddia eden grup, bu eleştirilere karşı, "Esas vicdansızlık, devlete sırtını dayayıp çalışmadan para kazananı savunmak ve bu uğurda belki de daha fakir bir çoğunluğu zorla vergi ödetmeye mahkum etmektir" diyerek demagoji yapmayı da ihmal etmedi. Başbakan Erdoğan'ın cümlelerini tekrarladıkları görülen ve durumu çarpıtan grup, çağrıyı şu sözlerle bitirdi: "7 Şubat Pazar Günü saat 11.00’de Mecidiyeköy’de eski Tekel Fabrikası Önünde bizimle buluş, bu haksızlığa, sahtekarlığa ve vicdansızlığa dur de."

Kim bu grup?
Adını, "Hürriyet", "Hoşgörü" ve "Hukuk"un baş harflerinden alan grup, daha önce de benzer eylemlerle ortaya çıkmıştı. THY grevine karşı da benzer bir tutum takınan grup, harçlara yapılan zammı savunmayı da ihmal etmemişti. Alman Friedrich Naumann Vakfı'ndan da destek alan 3H Hareketi, Mehmet Altan gibi isimlerin bile eleştirmekten çekindiği TEKEL direnişine saldırarak, Taraf ve Genç Siviller'in gelebileceği yerleri de göstermiş oldu.

Dünyada yaşanan ekonomik krizi "devletçiliğe ve müdahaleciliğe" bağlamayı da başaran grup, ABD'yi kapitalist olmadığı için eleştirebilecek kadar da piyasacı.

25-26 Aralık 2009 tarihinde 3H Hareketi, Friedrich Naumann Vakfı'nın katkılarıyla gerçekleştirdiği "Liberal Gençlik Buluşması" etkinliğinde, Mehmet Altan, Alper Görmüş, Eser Karakaş, Atilla Yayla ve Ayşe Hür gibi isimleri bir araya getirmişti.

Hakkında neler denmiş?
Grubun planladığı basın açıklaması ile ilgili maillerin internette dolaşmaya başlamasının ardından ekşi sözlük gibi sitelerde grup ve basın açıklaması ile ilgili ilginç yorumlar yapıldı. Sözlükte yer alan bazı yorumlardan (küfür içeren iletileri burada yayımlayamıyoruz) soL okurları için seçtiklerimiz:

hoşgörüsünü öptüğümün hareketi. bünyesindeki hürriyet'i sahiplerinin terliklerini koşarak getirmek özgürlüğü sanıyorlar demek ki.
bizim kedi bile tek öğün aç bırakırsan uzak duruyor, sevdirmiyor kendini, gururlu hayvan neticede.
(ihtiyar maria, 05.02.2010 15:45)

geleceğe dair hiçbir güvence olmadan kölelik yapma hürriyetini savunan hareket. hareketin allahını göresice hareket.
(lagloire, 05.02.2010 16:35)

iktidarın liberal yandaşları. en bilinçsiz, cahil işçiye bile "sınıf bilinci" kazandıracak kadar liberaldirler. bunlar insanı zorla sosyalist yaparlar.
edit: "zorla sosyalist yaparlar" derken, ne kadar mide bulandırıcı olduklarını vurgulamak istedim. yoksa sosyalizm, seve seve.
(roseinthefist, 05.02.2010 17:43 ~ 17:45)

adalet isteyene, "o kalmadı, hoşgörü var elimizde. yersen!" diyerek, mevcut olan eşitsizliği yeniden ürettiğini fark etmeyen grup. yoksa fark ediyorlar da, "muktedir olan biz olalım da, geri kalanlara allah ne verdiyse, üç-beş bir şey atarız, sebeplenirler" diyerek meşru görünmeye mi çalışıyorlar? hoşgörüden çok, adalet gerek bize.
(hinlikperisi, 05.02.2010 17:48)

sanırım h'lerden biri "halk düşmanlığı" anlamına geliyor. diğerlerini çözemedim.
(geven, 05.02.2010 18:07)

işçi sınıfı iktidarı eline alıp da sosyalist türkiye'yi kurduğunda bu cümleyi (biz de tekel işçilerini protesto ediyoruz) söyleyen küçük burjuvaları 4/c statüsünde çalıştırırsa o zaman görürüm ben bu dallamaları. hatırlatmak elzem, proletaryanın tersi çok pistir gençler.
(bara bara vala, 05.02.2010 16:25 ~ 16:28)

başbakanın yeni çocuklarının eylemi. genç sivillerin modası geçti galiba.
(hedebility, 05.02.2010 16:30)

mezun ve işsiz olmalarının sebebinin tekel işçileri olduğunu sanan bir takım malların sloganı. (mezunuz işsiziz 4/c'ye razıyız)
memlekette 150 bin öğretmen açığı varken 150 bin öğretmen işsizse bunun suçlusu hakkını arayan tekel işçisi olabilir mi? neyi ölçtüğü belli olmayan bir sınavla, sırf düşük maaş vermek amacıyla belirlenmiş baraj sistemiyle (bkz:kpss ) (bkz:sözleşmeli öğretmenlik ) hayatı karartılan gençlere bir sorun bakalım suçlu kim diye?
4-c nin ne boktan bir sistem olduğu konusuna hiç girmiyorum.
(sararip solaryum, 05.02.2010 16:07 ~ 16:11)

(soL - Haber Merkezi)

soL
Fatih "Mansur Şah" Özaydın

Hem Cemaat hem Cumhuriyet olunmaz,
Ters mıknatıslanma yapar!!!
Kullanıcı küçük betizi
MansurSah
Bilim Adamı
Bilim Adamı
 
İletiler: 611
Kayıt: Cum Ara 07, 2007 18:04
Konum: Osaka, JP

Re: Biz De Tekel İşçilerini Protesto Ediyoruz!

İletigönderen serdal » Pzr Şub 07, 2010 15:39

Bu satırları yazacak kadar düzeysiz, aşağılık bir gurubun varlığına inanmak güç. Gerçi %60 ı aptal ve ahmak olan bir toplumdan böylelerinin çıkmasını yadırgamamak gerek. İşte böyle beyinleri boşaltılmış yaratıkların beyinlerinin yerine ot da doldururlar b.k ta.
Kullanıcı küçük betizi
serdal
Üye
Üye
 
İletiler: 1
Kayıt: Pzr Şub 07, 2010 15:26

Re: Biz De Tekel İşçilerini Protesto Ediyoruz!

İletigönderen Deli Haydar » Pzr Şub 07, 2010 15:49

serdal yazdı:Bu satırları yazacak kadar düzeysiz, aşağılık bir gurubun varlığına inanmak güç. Gerçi %60 ı aptal ve ahmak olan bir toplumdan böylelerinin çıkmasını yadırgamamak gerek. İşte böyle beyinleri boşaltılmış yaratıkların beyinlerinin yerine ot da doldururlar b.k ta.


Bu sözünüzü biraz daha açabilir misiniz lütfen?
Feragat-ı nefs.
İstihkar-ı hayat.
Kullanıcı küçük betizi
Deli Haydar
Meydan Delisi
Meydan Delisi
 
İletiler: 714
Kayıt: Çrş Eki 14, 2009 11:21

Re: Biz De Tekel İşçilerini Protesto Ediyoruz!

İletigönderen Deli Haydar » Pzr Şub 07, 2010 17:24

www.youtube.com Video from : www.youtube.com


Genç 3H'liler kendilerince Amerikan hamburgercisi Burger King ile Atatürk'ün kurduğu devleti karşılaştırıyor. Karşılaştırıyorlar da kimler adına karşılaştırdıklarını arada karıştırıyorlar herhalde. Kendileri belli ki 1938'den sonra Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bağımsız bir devlet olma özelliklerini yitirdiğini ve Burger King'in sahiplerinin ülkeyi zaman içinde tümüyle işgal ettiğini unutuyor. Çok sevimlisiniz çocuklar ama yemiyorlar bu tür amatör görünümlü profesyonel işleri...

www.youtube.com Video from : www.youtube.com


Devlet için değil de devletin bağımsızlığı için ölünür tosuncum. Çünkü devlet senden bağımsız bir kurum değildir. Yemlerinizin okyanus ötesinden geldiği belli. Bir de Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bağımsızlığı için ölmeyi muslukçu Ayn Rand'a* bağlayarak, sahiplerinizin kimler olduğunu iyiden iyiye belli ediyorsun. Türkleri ve Türklerin devletleriyle olan bağlarını çok hafife alıyorsun tosuncum. Ayrıca yine karıştırıyorsun, sana okullarda anlatılan devlet için ölmek değil, devletinin bağımsızlığı için gözlerini kırpmadan ölen dedelerinin kahramanlıklarıydı. Ah özür dilerim, nasıl unuturum! Tabii ya seninkiler o sırada Amerikan mandası istiyordu. Özgürlük Heykeli'nin planları da onlardan yadigar kalmıştı zaten...

www.youtube.com Video from : www.youtube.com


Türbanla eğitim hakkını her zaman savunduğunu savlayan Fatih Altaylı biraz düşünse, 2000'li yılların başlarında İstanbul Bilgi Üniversitesi'ne türbanlarıyla giren öğrencilerin aleyhindeki sözlerini eminim anımsayacaktır. Ayrıca özgürlükler prensi Altaylı'nın konuklarını seçme biçimi de çok ilgimi çekti. Atatürk'ü sevmediğini söyledikten sonra korktuğu başına gelen ve laik devletin polislerince tartaklanan Humeynici Bezirgan'ın ve bomboş konuşup orada konu mankenliği yapan rozet Atatürkçüsü kızımızın ağzının payını veren 3H'li Çiğdem Özkan'ın eline sazın verilişi rastlantı olmasa gerek...


* İşbirlikçilerin ortak Ayn Rand sevdası için...
Liberallerin Prensesi Ayn Rand'ın Bilinmeyenleri
Kişinin, ideolojik-siyasi değişimine/dönüşümüne kim ne diyebilir? İnsan hayat içinde farklı fikirlere savrulabilir. Bunlar “dönek” değildir. Peki kimdir “dönek”?

“Döneklik” kariyer/statü planlamasıyla ortaya çıkar. Ama kişi bu gerçeği kendisinden gizler.
Hiç olur mu; para, pul, ün/şöhret, koltuk; yeni sınıfa kabul edilmek için “döndüm” denir mi?
Kurnazlık yapar; dönekliğini fikirle taçlandırmak ister. Tamam, güzel, buna da eyvallah!
Fakat döneklik dönmekle sona ermez.

Bu kez bir türlü yok olmayan/”çağ dışı dinozorlara” kızar. Çünkü bunlar onu, kendisinden bile sakladığı “döneklik gerekçesiyle” yüzleşmek zorunda bırakır. “Dönek” bu etkiden kurtulmak için vicdanını tenekeleştirmeye çalışır. Bunun reçetesi ise nefret duygusudur. Döndüğü yere, fikre ve insanlarına kin kusar.
Konuşmalarına, yazılarına kötülük, mutsuzluk hakim olur.

Bu girişi yapmamım nedeni; senarist-yazar Ayn Rand! Türkiye’nin liberal solcularının elinden son yıllarda Ayn Rand’ın “bireycilik” kavramını ele alan kitapları düşmüyor. Asıl adı Alissya Zinovievna Rosenbaum olan Ayn Rand 1905’te Rusya/Petersburg’ta doğdu. Felsefe, tarih okudu. 1926’da ABD’ye gitti. Aktör Frank O’Connor ile evlenip Amerikan vatandaşı oldu.

Soğuk Savaş’ın başlamasıyla ABD’de; sendikalarda, üniversitelerde, tiyatro-sinema endüstrisindeki komünistleri ortaya çıkarmak için, “Amerika’ya Karşı Çalışmaları Araştırma Komitesi” kuruldu.
Komite her taşın altında komünist aramaya başladı. “Mahkemeler” kurdu. “Uzman tanıklardan” biri de Ayn Rand idi. 20 Ekim 1947 tarihinde Komite’ye söyledikleri, yukarıda yapmaya çalıştığım “döneklik” tanımının en güzel örneklerinden biridir:

KOMİTE: Komite’nin isteği üzerine, Rusya Şarkısı filmini seyrettiniz değil mi?
RAND: Evet.
KOMİTE: Bu film konusundaki düşüncelerinizi söyler misiniz? Filmde propaganda gördünüz mü?
RAND: Film, Amerikalı bir orkestra şefinin Rus savaş yaralıları için verdiği konserle başlıyor. Orkestra şefini oynayan Robert Taylor, Amerikan ulusal marşını çaldırıyor önce. Perdede kızıl bayrak taşıyan Rus halkı görünüyor. Korkunç bir şey bu. Düpedüz komünizm propagandası. Bu başlangıçtan sonra, işin içine bir aşk öyküsü karışıyor. Rusya’da konserler veren Robert Taylor’u görmeye bir köylü kızı geliyor. Düşünün bir kere, kız köyünden kalkıp Moskova’ya rahatça gidebiliyor. Kimse engel olmuyor ona. Kimse onu izlemiyor. Kız, Robert Taylor’dan bir istekte bulunuyor; köyüne gelip konser vermesini istiyor. Robert Taylor kıza tutuluyor; onun bu isteğini kabul ediyor. Sonra birlikte Moskova’yı dolaşıyorlar. Perdede Moskova görülüyor. Stüdyo o sahneleri nerede çekmiş bilmiyorum. Koca koca tertemiz yapılar göze çarpıyor. Bir de büyük lokanta var. Benim zamanımda bir tek lokanta vardı; ona da kimse gidemezdi. Bir kere bir kız, köyünden kalkıp Moskova’ya gelemez; gelse bile öyle bir lokantaya adım atamaz. Lokantadan çıkıp Moskova’yı dolaşmaya devam ediyorlar. Her yer pırıl pırıl. Hiçbir yerde kuyruk yok. Herkes içinde gücünde. Parkta beyaz gömlekli mutlu çocuklar oynamakta. Rusya’da gördüğüm çocuklara hiç benzemiyorlar. Büyükler de mutlu. Hepsi gülümsüyor.
Sonra, Robert Taylor’la kız kalkıp köye gidiyorlar. Köylülerin bile keyifleri yerinde. İşten dönerken şarkı söylüyorlar. Yemek yerden bir köylü gösteriliyor. Aslında bir lokma için Rusya’da herkes birbirini öldürür.
Bütün köylülerin radyoları var. Filmin bir yerinde köylünün biri radyoda müzik dinlerken “milyonlarca insan şimdi bu konseri dinliyor” diyor. Rusya’da bin kişinin radyosu var mı acaba?
Robert Taylor kızla evleniyor. Robert Taylor karısının köyüne şehirlerarası telefon ediyor. Rusya’da bu şehirlerarası telefon işini nasıl yarattılar, bilmiyorum doğrusu.
Filmin sonlarına doğru kız kocasıyla gitmek istemiyor. İkinci Dünya Savaşı sırasında ülkesinde kalması gerektiğini söylüyor. “Aileme, köyüme karşı sorumluluklarım var. Ülkemdeki insanların hayatını daha da iyileştirmeye çalışmalıyım” diyor. “Daha da iyi” ne demek? Anlaşılan Rusya’daki hayat iyi ki, kız o hayatı daha da iyileştirecek. Propaganda bu.
KOMİTE: Rusya’da kimse gülmüyor mu?
RAND: Pek gülen yok. Gülse bile başka nedenlerle güler; komünizmden hoşlandığı için değil.
KOMİTE: Ruslar Amerikalıların yaptıklarını yapamazlar mı; kalkıp kaynanalarını görmeye gidemezler mi?
RAND: Rusların da arkadaşları, kaynanaları vardır tabi. Ama gece gündüz korku içinde yaşarlar. Kapı zilinin çalınıp gizli polisin geleceğinden korkmak, hep o korku içinde yaşamak ne demektir, bilemezsiniz. Ne yasalar vardır ne de insan hakları.
KOMİTE: Amerika’ya 1926 yılında geldiniz. Rusya’dan kaçmış mıydınız?
RAND: Hayır. Tuhaftır pasaport verdiler. Burada akrabalarım vardı, Ben de gelince bir daha dönmedim.
KOMİTE: Anlıyorum…

Amerika’daki Cadı Avı’nın parçası “liberallerin prensesi” Ayn Rand’ın ifadesini okuyunca; Türkiye’deki liberal solcuların neden her taşın altında Ergenekoncu/darbeci aradıklarını anlıyorsunuz.
Döneklik psikolojisidir bu…

Soner Yalçın
Odatv.com
http://www.odatv.com/n.php?n=sinan-ceti ... 0201101200
Feragat-ı nefs.
İstihkar-ı hayat.
Kullanıcı küçük betizi
Deli Haydar
Meydan Delisi
Meydan Delisi
 
İletiler: 714
Kayıt: Çrş Eki 14, 2009 11:21

Re: Biz De Tekel İşçilerini Protesto Ediyoruz!

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzr Şub 07, 2010 21:35

3 Hıyar Hareketi, TEKEL işçilerini 12 kişi + 1 köpekle protesto etti

Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Re: Biz De Tekel İşçilerini Protesto Ediyoruz!

İletigönderen Yaprak » Pzr Şub 07, 2010 22:36

Kutadgu Bilig yazdı:3 Hıyar Hareketi, TEKEL işçilerini 12 kişi + 1 köpekle protesto etti



Bu hiyarlarin yogurdu eksik kalmis iyi cacik olurdu bunlardan. Ayrica ben 13 tane kopek goruyorum bir yanlislik var.
Kullanıcı küçük betizi
Yaprak
Üye
Üye
 
İletiler: 49
Kayıt: Pzr Şub 07, 2010 3:31

Re: Biz De Tekel İşçilerini Protesto Ediyoruz!

İletigönderen sair » Pzr Şub 07, 2010 23:31

Bu hiyarlarin yogurdu eksik kalmis iyi cacik olurdu bunlardan. Ayrica ben 13 tane kopek goruyorum bir yanlislik var.


Lutfen Kopeklere hakaret etmeyin, ben kopekleri cok severim ve benimde bir kopegim var inanin kendisi aliniyor bu lafinizdan :alkolik:
Kullanıcı küçük betizi
sair
Üye
Üye
 
İletiler: 104
Kayıt: Cum Kas 27, 2009 20:49

Re: Biz De Tekel İşçilerini Protesto Ediyoruz!

İletigönderen 1652 » Pzt Şub 08, 2010 1:17

Rezilinde beteri,köpeğinde iti bunlar...

Hoşt hoşt köpekler diyeceğim,bunlara 3 tane küfür edilir ancak hemde ağız dolusu...
Kullanıcı küçük betizi
1652
Üye
Üye
 
İletiler: 98
Kayıt: Sal Kas 13, 2007 1:42

Re: Biz De Tekel İşçilerini Protesto Ediyoruz!

İletigönderen İL-BARS » Pzt Şub 08, 2010 1:17

Haysiyetsiz + Haymatlos+ Haşaratlar = 3H
Kullanıcı küçük betizi
İL-BARS
Üye
Üye
 
İletiler: 135
Kayıt: Cum Eki 09, 2009 11:21

Re: Biz De Tekel İşçilerini Protesto Ediyoruz!

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzt Şub 08, 2010 2:15

Soros'un mankurtları TEKEL işçisine karşı!

Bütün Türkiye, destek verirken, küçük bir grup, “Devletin malı denizse biz domuzuz” pankartı taşıyıp, TEKEL işçilerine karşı eylem yaptı.

Sultangaliyev’in tarihi tespitine göre Batı’daki işçi dünyanın geri kalanının sömürülmesine ortak olduğu için Asya, Afrika ve Güney Amerika’daki kölelerden daha iyi durumdaydı! Yıldırım Koç’un, Bilgi Yayınevi’nin Bir Millet Uyanıyor dizisinden çıkan “Batılı İşçi Sömürüye Ortak” kitabı da bu konuyu inceliyor.

Fakat, Batı’da buna rağmen bir işçi eyleminin aleyhinde bulunanlara rastlanmamıştır.
Bu tür robotlar, Türkiye’de yetiştirilmiştir!

* * *
İşçiyi protesto edenler, özel istihdam bürolarının yolunu açan yeni istihdam yasasına karşı bir eylemde bulunmamışlardı. Bu yasa, geçici işçi çalıştırmak isteyen müteahhitlerin taleplerini karşılamak için çıkarılmıştı. Gerçi yasa çıkmadan önce de taşeron sistemi adı altında insan hakları hiçe sayılarak bu uygulama sürdürülüyordu. Ancak, istihdam büroları ile köle pazarlarının yasal temeli atılıyordu.

AKP iktidarı eski Yunan demokrasisinin kurallarına uygun davranıyor, halkın yüzde 10’una imkanlar sağlayıp onları vatandaş yaparken yüzde 90’ını köle durumuna düşürüyor. Sonra da seçim zamanı kömür ve gıda dağıtarak onlardan oy topluyor. Bizim robotlar bu tabloyu görmüyor, gidip işçiyi protesto ediyor.

* * *
Köleliğin illâ da tarihteki gibi resmen tanınıyor olması gerekmez. Bazı insanlar vardır ki, ruhen köleleştirilmiş veya robotlaştırılmıştır.

Nasıl programlamış veya formatlamışsanız, ona göre faydalanabilirsiniz.
Tıpkı, Cengiz Aymatov’un anlattığı mankurt tipi gibi!

David C. Korten, “When Corporations Rules the World” yani “Şirketler Dünyayı Yönettiği Zaman” adlı kitabında “Piyasa serbestleştikçe ve küreselleştikçe, yönetme gücü gittikçe daha fazla oranda milli hükümetlerden küresel şirketlere geçmektedir ve o şirketlerin çıkarları gittikçe halkın çıkarlarından daha fazla uzaklaşmaktadır. Durum neredeyse uzaylıların dünyayı istila ederek sömürgeleştirmesi ve insanları çaresiz işçiler haline dönüştürmesi gibidir” diyor ve ekliyor:

“Piyasanın serbestliği, paranın serbestliği demektir ve haklar, bireyselliğin değil de varlığın bir fonksiyonu olduğunda, o zaman sadece varlık sahipleri hak sahibi demektir. Bugün 358 kişi dünyanın en fakir 2.5 milyar kişisi ile aynı mali güce sahip olduğuna göre piyasanın adaletli ve verimli bir performans göstermesi beklenemez. Modern kölelik başlamıştır. Daha fazla borç aldıkça, dışarıya bağımlılık daha da artmaktadır ve bütün çabalar ekonomik gelişmenin nasıl sağlanacağı konusunda harcanacağı yerde, nasıl daha fazla borç alınabileceğine yöneltilmektedir. Belli bir süre sonra, durum uyuşturucu bağımlılığı gibi olur.”

* * *
TEKEL işçilerini protesto edenler, uyuşturucu kullanmış gibi görünmediklerine göre, tamamen duygusal hareket ediyorlar. Tek tip pankartlar, tek tip kıyafetler, tek tip ayakkabılarla başka eylemlerde gördüğümüz bu gruplar, aslında üniformalıdır. Soros’un üniformasını taşıyorlar. Gençlik çağlarımızda bir arkadaşımız, her konuşmasına “Emperyalizmin paralı askerleri”ni gündeme getirerek başlardı. Şimdiki paralı askerleri görse ne derdi acaba?


Arslan BULUT, YENİÇAĞ, 8 Şubat 2010
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Sonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 5 konuk

x