41 Kere Maşallah!

41 Kere Maşallah!

İletigönderen İrfan Tuna » Çrş Mar 30, 2011 12:33

41 KERE MAŞALLAH!



Recep Tayyip Erdoğan’ın, Irak ziyaretinin ikinci gününde, Irak’ın kuzeyine geçerek buradaki Kukla Devlet’i, Türkiye Cumhuriyeti başbakanı sıfatıyla resmen tanıma anlamına gelen ziyareti yaptığı 29 Mart 2011 günü; Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da, emperyalistlerin ’’Libya’nın geleceğini masaya yatırdıkları’’ Londra Konferansı’ndaydı.

Libya lideri Muammer Kaddafi’nin iktidardan nasıl gönderileceği gündemiyle toplanan Konferans’ta, Libya’da Anayasa hazırlanması, siyasi partilerin oluşturulması, olası bir seçim için hazırlık yapılması gibi konuların görüşüldüğü basına yansıdı.

Emperyalistlerin, ‘Libya’nın demokratikleştirilmesine’ gösterdikleri bu yakın ilgi, gözlerinizi yaşartmadı mı?

Basına yansıyan haberlerden öğrendik ki, Konferans’ta, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD ile tam bir görüş birliği içinde davranmış.

Zaten tersi olsa şaşardık.

Konferans’ta, Ahmet Davutoğlu ABD ile birlikte hazırladıkları geçiş dönemine ilişkin taslağı, başta AB Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton olmak üzere görüştüğü muhataplarına sunmuş… Ahmet Davutoğlu’nun sunduğu plan, Libya halkına öncelik veriyormuş (nasıl bir öncelikse) ve Kaddafi'ye kendi geleceğini belirlemek için açık kapı bırakıyormuş (lütfetmişler).

Ahmet Davutoğlu, Konferans’a katılmak üzere Londra'ya hareketi sırasında uçakta yaptığı açıklamada ise, Libya lideri Muammer Kaddafi'ye bağlı güçlerin ‘sivillere’ yönelik 'saldırısının' durdurulması ve 'ateşkes' için NATO'nun, Libya'da daha çok baskı yapması ve gücünü kullanması gerektiğini söylemiş…

***

Ahmet Davutoğlu’nun, Libya’da Kaddafi’ye bağlı güçlerin 'saldırısından' korunmasını istediği ’’siviller’’ kim?

Libya’nın Bingazi kentinde ABD, İngiltere ve Fransa denetiminde silahlandırılarak Kaddafi’ye karşı kışkırtılan beş muhalif örgütten oluşan bir konsey.

Libya’da Kaddafi’ye karşı emperyalistler tarafından kışkırtılan Bingazi’deki bu ‘sivillerin’ dış ilişkiler sorumlusu Nasır El Mani ise, 2010 yılında tam 40 kez Türkiye'ye gelip hükümet yetkilileriyle görüşmüş.

Ankara’da Ahmet Davutoğlu’yla 5 saat süren 41’inci görüşmesinin ertesi günü ise, emperyalistlerin ’’Şafak Yolculuğu’’ adını verdikleri Libya bombardımanı başlamış…

Bu arada, ülkemize gelip hükümet yetkilileriyle 41 kere görüşen Libya’daki ‘muhaliflerin’ dış ilişkiler sorumlusu Nasır El Mani hakkında da kısa bir bilgi verelim.

Bu muhterem zat, Londra'da ultra lüks bir malikânede yaşıyormuş… İngiliz MI5 ajanları tarafından korunuyormuş… Çok iyi derecede İngilizce ve Rusça biliyormuş… Emperyalistlerin Kaddafi yönetimini devirmeyi başarmaları durumunda, ABD tarafından Libya’nın başına getirilmesine kesin gözüyle bakılıyormuş…

***

Ey yüce Allah’ım! Sen söyle, ortalığa yayılan bu pis kokulara; kardeş bir ülkeye, kardeş bir halka karşı emperyalist haydutlarla işbirliği içinde yapılan bu ikiyüzlülüğe; ülkemizin düşürüldüğü bu duruma; ülkemizi de adım adım bölünmeye götüren bu projeye ve bu projenin görevlilerine 41 kere maşallah mı diyelim, ne diyelim?

İrfan Tuna - 30 Mart 2011- Güncel Meydan

Uyanacağız, uyandıracağız... Bilinçleneceğiz, bilinçlendireceğiz... Ne ülkemizin , ne de bölgemizin zenginliklerini küresel haramilere ve onların uşaklarına yağmalatmayacağız, soydurtmayacağız... ENİNDE SONUNDA ALİ KEMALLER DEĞİL, MUSTAFA KEMALLER KAZANACAK...
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye
 
İletiler: 1059
Kayıt: Pzt Nis 06, 2009 12:23

Şu dizine dön: İrfan TUNA

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x