%51 /Gürhan İsagiller

Üniversiteli Gençler Burada Yazıyor

%51 /Gürhan İsagiller

İletigönderen Gürhan İsagiller » Pzt Nis 17, 2017 13:10

Anayasa hukuki bir metindir. Kuvvetler ayrılığı olmayan devletlerde hukuk yoktur. Hukuk yoksa anayasa da yoktur. Mürekkep israfı olma dan öteye gitmez. Kağıt üzerinde HYSK'nın omurgasını sökmeye ,parti üyesi olmaya muktedir olunmuş olunabilir ama akılı bir insan bunların hiç birine yeltenmez. Fillen ve resmen demokrasiyi ortadan kaldırdıktan sonra önümüzdeki 24 Nisan tarihi çok can yakar.
16 Nisan'dan aldığın ''yetkiyi'' kullanınca bak bakalım Trump 1915 olaylarına ''Büyük felaket'' mi diyecek yoksa ''Soykırım'' terimini mi kullanacak. Tarihin en büyük yalanlarından biri olan soykırım yalanı Beyaz saray'dan dillendirilince ayıkla pirincin taşını.
Herşeyi bitirdik gözüyle bakanlar aslında herşeyin yeni başladığının farkında bile değiller. Sükseli bir isim ile tekrar ve tekrar karşımıza dikilen emperyalizm,Sömürgecilik anlayışı Reagan'den bu yana Neo-Liberalizm adını kullanıyor. Öyle ya, ekonomik değer taşıyan bu terimden zarar falan gelmez neticesinde. YANLIŞ!! ABD'de Ronald Reagan, İngiltere'de Margaret Thatcher, Almanya'da Helmut Kohl iktidar olunca Türkiye'de Evren/Özal ikilisi karar mekanizmanin başına geçti.
Asker sözü verdi diye Yünan'ın tekrar NATO'ya girişine olanak ve AB'ye girişini sağladı Evren. Başkanlık ve Federasyon sözünü ilk kez yüksek sesle söyleyen ise Turgut Özal olmuştur. (Tam bunu yazarken RTE Özal'ın mezarını ziyarete gitmiş)
Emperyalist güçler hem çok kinci hem gaddardırlar. Sembolizme çok önem veriyorlar. Romantik olduklarından değil sembollerin yıkılmasının insanların üzerinde yarattığı yıkıcı etkinin farkında oldukları için.
Bu çerçeveden bakınca referandumun yürürlüğe girme tarihin 2019 olması manidar. Sadece bu bile tasarının kendisi bile dışarıdan yazılıp hazırlandığının ispatıdır benim nezdimde .
Pentagon'da Dava dosyaları hazırlanmaya başlandığını biliyoruz. Halk Bankası Genel Müdür yardımcısın tutuklanması dahi buna işarettir. Sıradan bir bankanın üst düzey yöneticisi tutuklanmamıştır, Türkiye devleti tutuklanmıştır. ABD Türkiye'nin ticari faaliyetlerine set kurmuş ve kendisinde denetleme hakkı görmüştür. İrangate skandalını tamamen göz ardı ederek hemde. İşte BU Amerika'ya hoş görünmek için akıl almaz hatalar yapılmaktadır. Atılan Füzeler Suriye'yi vurmamıştır, Ankara'nın tam göbeğine atılmıştır. Yetmez daha açıklamaları ise tüy dikmiştir. Tek bir açıklama ile tüm İslam dünyasının tepkisini üstümüze çektik. Suriye zaten düşman ilan edildi, Mısır ile zaten açık olan aran iyicene açılmıştır. Libanon burun kıvırıyor bu saaten sonra. Arap dünyasından bir tek dostun yok. İran ile aramızı bozmak için elimizden geleni yapıyoruz. Hem Rusya'yı hem Amerika'yı karşısına almaya başaran tek tük ülkelerinden olduk. Avrupa ile köprüler yakılmış gibi görünse bile kapalı kapılar ardından Gümrük birliği anlaşmanın genişletme görüşmeleri sürüyor. Yani hem bağırıyoruz hem Kıta sömürgeciliğine teslim oluyoruz. Tüm orta doğu siyasetti Sykes-Picot planı uzantısı ,Sevrı uygulama ve Türkiye Cumhuriyetini ortadan kaldırmak, topraklarımızdan bir adet Kürdistan, büyük bir Ermenistan ve Karadeniz'de rum ortodoks etkisinde bir Lazistan kurmak olan ABD'nin ise kucağından başka sığınacak yer bırakılmamaktadır. Amerika dost değil, AB dost değil. Arap dünyası dost değil. Avrasaya bize şüpheyle bakıyor.DOST gözüyle bakılan Suudi Arabistan ve Katar dışında kimse yok ki onlar ABD güdümünde Anadolu'yu parçalamak için hareket ediyor. Yani Araplar arasında da dostun yok. Tek dost olanlar dinletilen,tutuklanan joplanan Vatanperver Kemalistler, Türkçüler, Atatürkcüler, Avrasyacılar. Türkün töresini başüstü yapanlar. Dost olanlar düşam gözüyle bakılanlar ne yazık ki. Dost denilince yanlış anlaşılmasın sakın, Toprak bütünlüğüne, Atatürk ilke ve inkılaplarına ,tam bağımsız Türk yurdu için çırpınanlar bu çizgide ilerleyen herkese el uzatır.
Beştepe yalnızlaştırılıyor bilinçli bir şekilde. Diktatör yakıştırmaları dünyada hız almaya başladı bile. Al aşağı etmek için oyun başladı. Kemalizmi, ulus devleti Türk birliği ve Avrasya çözümünü ,Sevri geçerli kılmak için Lozanı yok etmek için geri sayım başladı. Öngörüm 2023 yılını işaret ediyor. Yani İzmire tekrar Yünanın çıkartılmak ,Türkü Ermeni'nin insafına terk edilmek istendiği tarih 2023. Dedim ya ,sembolizm açısından önemli bir tarih. Ve öğreniyorlar. Kore'den bu yana askeri bakımından sürekli başarısız olan CİA toplum psikolojisi kulvarında ders alıyor ve uyguluyor.
Tunus ''devrimin'de'' Zeynel Abidin Bin Ali'nin kaçmasına engel olmadılar. Saddamı asarken adam gibi duruşuna engel olamadılar ve bunun neticesinde tüm hınçlarını Muammer Kaddafi'den çıkartılar. Küresel dünya Türk soykırımına hazırlanıyor ve bunu durdurmaya değer bulacak hiç kimse bırakılmadı etrafımızda. Tüm bombaların anasını Afganistana atınca Ankara'ya mesaj verilmiştir. Bak Suriye'ye, seni de bu hale getireceğim denmiştir. Getriebilirim değil GETİRECEĞİM denmiştir.
%51'i ben böyle okuyorum. İş başa düştü yeniden. Korkarım bu yanlışlardan acilen dönülmezse Şerife Bacı bir kez daha çocuğunu kurban edip soğukta donarak şehit olacak, Er kişiler cepheden cepheye koşacak. Kadınlarımız hem milleti hem namuslarını korumak için silahlanacak. Herkesi kurtarmak yine Kemalistlere düşecek.
Manipule edilmiş bu sonuçlara tutunmak işte bu sonuçları getirecek.
Kullanıcı küçük betizi
Gürhan İsagiller
Üye
Üye
 
İletiler: 25
Kayıt: Cum Nis 07, 2017 18:45

Şu dizine dön: Gençlik Diyor ki

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x