52 Yıl Önce ‘19 MAYIS BAYRAMI’ Yasaklanmıştı / Mustafa YILDIRIM

Çözücü: Mustafa YILDIRIM

52 Yıl Önce ‘19 MAYIS BAYRAMI’ Yasaklanmıştı / Mustafa YILDIRIM

İletigönderen Güncel Meydan » Cmt Kas 24, 2012 23:07

1960 baharında artık ortaokul birinci sınıf öğrencisi olarak katılacaktık gösterilere. Bayrama iki gün kalmıştı. Haber tez yayıldı: Hükümet bayramı yasaklamıştı.

O güne dek yalnızca sansürden kurtulabilmiş gazete haberlerinden öğreniyorduk olayları. İstanbul ve Ankara’da üniversiteliler alanlara yürümüşlerdi. Hatta polis öğrencilere saldırmış; bir öğrenci de öldürülmüştü.

Çok iyi anlayamıyorduk olayları, ama liseli ağabeylerin İstanbul ve Ankara’da söylenen marşı mırıldandıklarını duyuyorduk:

Olur mu, böyle olur mu?
Kardeş kardeşi vurur mu?
Kahrolası diktatörler!
Bu dünya size kalır mı?



19 Mayıs Bayramı yasaklanınca biz küçükler de marşı söylemeye başlamıştık; hem de yüksek sesle! Aradan sekiz gün geçti. Bayram yasaklayanlar devrildi. Sokağa çıkma yasağı konulmuştu. Ancak dinleyen kim; çocuklar dışarıdaydı; nerede asker görseler ardına takılıp radyodan öğrendikleri marşı söylüyorlardı.


21 Haziran 1960’da “19 Mayıs Bayramı”

Köydeydim. Babamdan bir telgraf geldi: “Acele gel” diyordu, “19 Mayıs’ı kutlanacak.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde o zamana dek ilk kez Haziran’da kutlanmıştı 19 Mayıs ve biz küçükler de işte o gün 19 Mayıs’ın değerini yüreğimizde duymuş; birdenbire büyümüş; çocukluktan gençliğe adım atıvermiştik.

Çok değil 5-6 yıl sonra, Ankara’da Zafer anıtından Kızılay’a yürüyorduk. Önde “ay yıldızlı esir bayrağımız!”. Yanlarda alkış tutan halk; karşımızda polis barikatı… Ve barikatı iki yana ayıran güne uygun marş:

Tanklarıyla toplarıyla gelseler dahi
Bağımsız olacak Türkün ülkesi
Yıldırım bora sükûn bulacak
Bize Amerika,
Bize Amerika
Selam duracak


Amerika’yı ve yerli ortağın çocuklarını korku sardı; en önemli, ön cephe ortağını yitirecekti neredeyse! 1947’de Amerikan bağlantısını alkışlayan Nihat Erim, kendi deyişiyle “balyoz indirdi!” (Bkz. Ortağın Çocukları 3. Basım)

Halktan uzakta, devlet “ricalinin” tekdüze törenleriyle “İstiklal” ruhundan sıyırtıldı onur ve gurur yıldönümleri. Yetmedi; belediyelerin şarkıcı-pop gösteri yarışlarına dönüştürüldü.

Sonunda, 30 Ağustos 1999’da törenler iptal edildi. 29 Ekim, coşku düzeyi düşürüldü. Nedeni Yunanistan’da depremdi. Oysa o Yunanistan, aynı yıl “9 Eylül”ü “Küçük Asya’nın Türkler tarafından işgalinin yas günü” olarak resmen anmaktan geri kalmadı.

19 Mayıs yasak! 52 yıl öncesindeki gibi! Şimdi de 29 Ekim yasak! Bakalım geçmişin hangi marşı güne uyarlanacak ve dillere düşecek?

Bağımsızlığını ve cumhuriyetini savaşarak kazanmış Türkleri, Doğu-Batı emperyalizminin “Arap Baharcıları” ya da “turuncu” soytarılarla karıştırmak çok, ama çok yanıltır!


Mustafa YILDIRIM / 19 Kasım 2012
Zorunlu Açıklama: “Dersim” eyalet hesapçısı Kılıçdaroğlu, “(Ben TESEV’e kurucu olduğumda) Soros yoktu!” dedi yine! Haklıdır, o zaman Quantum Bankerlerinin temsilcisi Soros yoktu; ama Reagan-Bush’ların örgütü IRI, Nixon-Clinton-Obama’ların örgütü NDI; Amerikan kartellerinin örgütü CIPE, CIA emektarlarının örgütleri CIPE - CFR ve arkalarında ABD kasası NED (Başkanı Yunan asıllı ambargocuydu) vardı! Şimdi de onlar var! Soros devenin en gerisidir. (Bu konu için internette bkz: “TESEV neyin nesi?” ya da “Sivil 6. Filo: TESEV” ve ”Sivil Örümcek Ağı’nın Düğümcüsü: TESEV”; ABD örgüt-para bağlantıları ve sivil TESEV görevleri, CIA’cılar listesi için bkz: Ortağın Çocukları 3. Basım ve Sivil Örümceğin Ağında 24 - 25 Basım”) 19 Kasım 2012
Kullanıcı küçük betizi
Güncel Meydan
Üye
Üye
 
İletiler: 584
Kayıt: Pzr Eki 12, 2008 23:12

Şu dizine dön: Mustafa YILDIRIM

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x