6 Yeni Film Gösterimde

6 Yeni Film Gösterimde

İletigönderen Panzehir » Cum Kas 23, 2007 17:22

Sinemaseverler, 2’si Türk filmi olmak üzere 6 yeni filmi daha izleme fırsatı bulacak. Resim

“Türk Sineması’nın sultanı” Türkan Şoray’ın başrolünü üstlendiği “SUNA” sinemalarda. Türkan Şoray’a, Gülsen Tuncer, Demir Karahan, Erol Mütercimler, Şükran Akın ve Pınar Dikici’nin eşlik ettiği filmin yönetmeni ve senaristi Engin Ayça. Müziklerini Oğuz Abadan’ın, görüntü yönetmenliğini Çetin Tunca’nın üstlendiği film, 12 Mart öncesinde dört yakın arkadaşın yaşadıklarını anlatıyor.

Ünlü aktör George Clooney’nin yeni filmi “AVUKAT-MICHAEL CLAYTON” gösterime girdi. Tony Gilroy’un yönettiği filmde, Clooney’nin rol arkadaşları Tilda Swinton, Tom Wilkinson ve Sydney Pollack. Film, New York’un önemli bir hukuk şirketinde “sorun çözücü” olarak görev yapan Michael Clayton’ın baş başa kaldığı bir problem üzerine verdiği mücadeleyi işliyor.

Cate Blanchett ile Clive Owen’ın rol aldığı “ELIZABETH: ALTIN ÇAĞ-ELIZABETH: THE GOLDEN AGE” vizyonda. Shekhar Kapur’un kamera arkasına geçtiği filmde, iki ünlü oyuncunun rol arkadaşları Geoffrey Rush, Samantha Morton, Tom Hollander, Abbie Cornish, Eddie Redmayne, Jordi Molla ve Adam Godley rol alıyor. Senaryosunu Michael Hirst’ün kaleme aldığı film, Kraliçe 1. Elizabeth’in yaşam hikayesini konu alıyor.

Ünlü Fransız yönetmen François Ozon’un tamamını İngilizce çektiği “ANGEL” izleyiciyle buluştu. Romola Garai, Charlotte Rampling, Lucy Russell ve Michael Fassbender’in rol aldığı film, fakir bir çevrede büyüyen ve yaşamı boyunca ünlü bir yazar olma hayalleri kuran Angel’in öyküsü...

Handan İpekçi’nin, senaryosunu yazdığı, yapım ve yönetmenliğini üstlendiği “SAKLI YÜZLER” de kast çalışmalarına katıldığında bir tekstil atölyesinde işçilik yapan Bitlis doğumlu ve ilkokul mezunu Şenay Aydın ile İştar Gökseven, Cem Bender, Nisa Yıldırım, Dilan Erçetin, Füsun Demirel, Bahar Aydın, Aslı Öngören, Necmettin Çobanoğlu, Kemal Ulusoy ve Tanya Barut rol aldı. Film, 5 yıldır Almanya’da yaşayan Ali’nin tesadüfen seyrettiği ‘namus cinayetleri’ ile ilgili bir belgesel filmde, 5 yıl önce öldürdüğünü sandığı yeğeni Zühre’nin hayatta olduğunu öğrenmesi üzerine gelişen olayları konu alıyor...

Meksikalı yönetmen Francisco Vargas’ın senaryosunu da yazdığı “KEMAN - EL VIOLIN”de, Angel Tavira, Gerardo Taracena, Dagoberto Gama, Mario Garibaldi, Fermin Martinez, Silverio Palacios, Octavio Castro, Mercedes Hernandez, Gerardo Juarez rol aldı. Ankara Sinema Kültürü Derneği tarafından vizyona çıkan film, yaşlı kemancı Plutarco’nun oğlu ve torunu ile yaşadıklarını anlatıyor.



Kaynak
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
İletiler: 3483
Kayıt: Pzr Şub 18, 2007 20:02

Şu dizine dön: Sinema & Tiyatro

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x