7 Maddelik Evet gerekçelerine 7 cevap Gürhan İsagiller

Üniversiteli Gençler Burada Yazıyor

7 Maddelik Evet gerekçelerine 7 cevap Gürhan İsagiller

İletigönderen Gürhan İsagiller » Pzr Nis 09, 2017 1:07

Merak ettim ve Evet diyenlerin gerekçeleri nedir acaba diye. Nereden baksam acaba diye A haber web sayfasında karar kıldım .Öyle ya A Haberden daha evetçi yoktur. Maddelerin arkasına cevaplarımı da yazdım ona göre ;-)
1.
İSTİKRAR: Yeni sistemle kalıcı istikrara kurumsal garanti verilecek. Son 15 yılda ülkede istikrar sağlandı ama bu kalıcı değil, bu partiye ve kişiye bağlı bir istikrardı. Yeni sistemle bunu garanti altına alıyoruz, kalıcı hale getiriyoruz. Halkımız buna 'evet' diyecektir..
YANIT:
Son 15 yılda istikrar diye gösterilen tam bir haramzade örneğidir. Hazıra dağ dayanmaz atasözü korkarım Ankara'ya kadar ulaşmamış. Cumhuriyetin birikimlerini gelinen günden bu yana sata sata bitiremediniz bir türlü. Sona gelinmiş olacak ki Varlık fonu icat oldu. Onun başına da Jöleli geldi. Allah aşkına ömründe bir kere olsun bir gün sonrasının dolar avro parametrelerini doğru bilememiş bir adama eriye kalan son varlıklarımızı teslim etmek akılıca mı?
Dünden bugüne istikrarının sebepleri şunlar :
YIL 2003
KAYSERİ’deki Taksan, Bolu Gerede’deki Gerkonsan, SEKA’nın Balıkesir, Afyon, Kastamonu, Aksu ve Çaycuma işletmeleriyle Taşucu tersane alanı, TEKEL’in kaya tuzu tesisleri, Çeşme, Kuşadası, Trabzon ve Dikili limanları, Sümer Holding’in Merinos Halı Markası ve Adıyaman İşletmesi, Türkiye Zirai Donatım Kurumu’nun Sakarya işletmesi, İş Bankası C, Arçelik, Tofaş, Meybuz, Ünye Çimento ve Türkiye Kalkınma Bankası’na ait kamunun elindeki hisselerle 277 adet taşınmaz, 103 arsa ve 90 adet lojman satıldı.
YIL 2004
– TEKEL’in alkollü içkiler bölümü, Eskişehir Doğalgaz Şirketi (Esgaz), Artvin Murgul ile Kastamonu Küre’de bakır madeni çıkarıp işleyen Eti Bakır, Sivas ve Malatya’daki Divriği Hekimhan Maden İşletmeleri, Bursa Doğalgaz Şirketi (Bursagaz), Amasya Şeker Fabrikası, Kütahya Tavşanlı’daki Eti Gümüş, Elazığ’daki Eti Krom, Antalya’daki Eti Elektrometalurji işletmeleri, Çayeli Bakır İşletmeleri, Kütahya Şeker Fabrikası, Türkiye Gübre Sanayi şirketine ait Gemlik ve İstanbul’daki fabrikaları ile Kütahya Gübre Varlıkları ve Şanlıurfa depoları arazisi, Sümer Holding’in Malatya, Bakırköy ve Diyarbakır işletmeleri, SEKA’nın Karacasu, Ardanuç ve Akkuş işletmeleriyle Ankara Alım Satım Müdürlüğü binası, EBÜAŞ’ın Samsun Soğuk Hava Deposu, Manisa Kombinası ve arsası, Sümer Holding’e ait Ortadoğu Teknopark şirketi, Çanakkale Deri, Malatya ve Tümosan işletmeleri, Türkiye Demir Çelik İşletmeleri’ne ait Kalkınma Bankası hisseleri, TEKEL’in Tuzluca ve Sekili tuzlaları, Bursa İnelgöl’deki Kibrit Fabrikası, Kadadeniz Bakır İşletmeleri’nin Samsun İşletmesi, Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne ait Ankara ve Samsun feribotları, THY’nin 126 milyon dolarlık hissesi ile 375 adet taşınmaz ve lojman satıldı.
YIL 2005
– TÜRK Telekom, TEKEL’in sigara bölümü, İstanbul Ataköy Turizm, Ataköy Otelcilik, Ataköy Marina ve Yat İşletmeleri, Konya Seydişehir’deki Eti Alüminyum Fabrikası, Kıbrıs Türk Hava Yolları şirketi, Adapazarı Şeker Fabrikası, Türkiye Deniz İşletmeleri’nin Karadeniz ve Turan Emeksiz gemileri ile şehir hatları hizmetleri ve gemileri, TEKEL’in Kristal Tuz Rafinerisi ile Kağızman Tuzlası, Sümer Holding’in İstanbul İmar Şirketi, Beykoz İşletmesi, makina ve teçhizatları, Türkiye Gübre Sanayi’nin Samsun Gübre Fabrikası ve Ordu Fatsa ile Tekirdağ depoları, DSİ, Bayındırlık Bakanlığı ve Karayolları’nın Kayseri Erciyes’teki sosyal tesisleri, Sümer Holding’in Aselsan’daki hissesi, Sarıkamış ve Tercan işletmeleri, Yeşilova Halı ve Battaniye Fabrikası, Emekli Sandığı’nın Kuşadası Tatil Köyü ile İstanbul Hilton Oteli, Sümer’in Manisa Pam. Men. hissesi, THY’nin USAŞ’taki hissesi, TOPRAŞ ve PETKİM’deki kamu hisselerinin bir bölümüyle 120 taşınmaz ile 41 adet arsa satıldı.
YIL 2006
– TÜPRAŞ, Erdemir, Başak Sigorta ve Başak Emeklilik, TEKEL’in Kayacık, Yavşan ve Kaldırım tuzlaları, TEKEL’in ikiz kuleler olarak bilinen Ankara Başmüdürlük Binası ve Bodrum tesisleri, Emekli Sandığı’nın başkentteki Büyük Ankara Oteli ve Kızılay Emek İşhanı, İz- mir’deki Büyük Efes Oteli, İstanbul’daki Büyük Tarabya Oteli, Türkiye Denizcilik İşletmeleri’nin Yakıt-2 gemisi, Çanakkale Şehir Hatları Hizmetleriyle 9 gemisi, THY’ye ait kamu hisselerinin bir bölümüyle 350 adet daire, arsa ve taşınmaz satıldı.
YIL 2007
– TCDİ- Deveci Maden Sahası İşletme Hakkı, TCDD Mersin Limanı, KGM İstanbul Levent Arsası, Sümer Holding- BUMAS, Araç Muayene İstasyonunun 1.-2. bölgesi, Emekli Sandığı Mülkiyeti Bursa Çelik Palas Otel, Türkiye Halk Bankası, 245 adet daire, arsa ve taşınmaz satıldı.
YIL 2008
– Petkim Petrokimya Holding A.Ş., Sümer Holding NİTRO-MAK Makine Kimya Nitro Nobel Kimya Sanayi A.Ş.’nin yüzde 33.5 hissesi, Tekel ve Sigara Sanayii İşletmeleri ve Ticareti A.Ş., Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.’nin 9 santrali, Tekel ve Sigara Sanayi İşletmeleri’ne ait Pipo ve Nargile Markaları, Türk Telekomünikasyon ve 196 adet daire, arsa ve taşınmaz satıldı.
YIL 2009
– TEDAŞ Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş., TEDAŞ Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş., TEKEL Kastamonu Jüt İpliği Fab. Makine ve techizatı, TEDAŞ Konya Meram Elektrik Dağıtım A.Ş. ve 140 adet daire, arsa ve taşınmaz satıldı.
YIL 2010
– TCDD’nin Samsun ve Bandırma limanları, TEKEL’in Çamaltı ve Ayvalık tuzlaları, Eskişehir Osmangazi, Çamlıbel, Uludağ, Çoruh, Yeşilırmak ve Fırat elektrik dağıtım şirketleri, Sümer Holding’in Antalya Barit ve Mersin Taşucu işletmeleriyle 205 adet daire, arsa ve taşınmaz satıldı.
YIL 2011
– Bayburt, Çemişgezek, Girlevik, Bünyan, Çamardı, Pınarbaşı, Sızır, İznik, Dereköy, İnegöl, Cerrah, Mustafakemalpaşa, Suuçtu, Çağ Çağ, Otluca, Uludere, Adilcevaz, Ahlat, Malazgirt, Varto, Değirmendere, Karaçay, Kuzuculu, Turunçova, Finike, Kayadibi, Besni, Derne, Erkenek, Kernek ve Kovada 1-2 akarsu santralleri, İskenderun Limanı, Trakya Elektrik Dağıtım şirketiyle 195 adet daire, arsa ve taşınmaz satıldı.
YIL 2012
– ACISELSAN’ın yüzde 77 hissesi, PETKİM’in yüzde 10 hissesi, Kayseri Elektrik’in yüzde 20 hissesi, Beykoz’daki iskele ve rıhtım, Halk Bankası’nın yüzde 24 hissesiyle 192 adet daire, arsa ve taşınmaz satıldı.
YIL 2013
Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş., Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş., Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş., ARAS Elektrik Dağıtım A.Ş., Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş., Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş., İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş. ve çok sayıda arsa ve taşınmaz satıldı.
Bitmedi. Mesele sadece satmak olsa keşke. Stratejik önemi olan kuruluşlar kime satıldığı bir o kadar önemli
Türk Telekom Araplar'a
Telsim İngilizler'e
Araç muayene işi Almanlar'a
Avea Lübnanlılar'a
Turkcell kimde olduğu bile belli değil(yarısı finlilerde yarısı ruslarda deniliyor ama..)
Finansbank Yunanlılar'a
OyakbankHollandalılar'a
Denizbank Belçikalılar'a
Türkiye Finans Kuveytliler'e
TEB Fransızlar'a
Cbankİsrailliler'e
MNG Bank Yunanlılar'a
Dışbank Hollandalılar'a
Şekerbank Kazaklar'a
Yapı Kredi'nin yarısı İtalyanlar'a
Enerjisan'ın yarısı Avusturyalılar'a
Garanti'nin yarısı Amerikalılar'a
Eczacıbaşı İlaç Çekler'e
İletişim, finans ve sağlık artık bizde değil. Enerji konusunda da keza aynı şekilde Rusya'ya ve Kazakistan'a bağlandık.
2.
ETKİLİ İDARE: Vatandaş hızlı işleyen bir idareye, bürokrasiye 'evet' diyecek. Daha az bürokrasi, daha hızlı büyümeye 'evet' diyecek. Kararnamelerle hızlı düzenleme imkânı olacak..
YANIT:
Turgut Özal'ın ''Benim memurum işini bilir'' demesi üzerinden tam 30 yıl geçti. Bugün rüşvet ve yolsuzluk konusunda Avrupa'da birinci Dünya'da ikinciyiz. Ha gayret, biraz çabayla birinciliği dünya düzeyinde'de kimseye kaptırmayız. Bakanlık müsteşarlıklar, Genel müdürlükler ve daire başkanlıkları işin ehline değil en taraftarına peşkeş çekildi. Resmi dairelerde işler durma noktasına geldi. Eskiden defter arasında banknot giderdi müdüre artık havale pusulası gidiyor. Kimsenin sakladı bir şey kalmamış. En ağır darbe kadrolaşma konusunda bürokratların en seçkinlerin olması gereken dışişlerine indirildi ama. Monşer diye küçük düşürülen diplomatlarımızın yerine çaycılar aldı.Netice ortada.
3.
VESAYETE SON VERİLECEK: Bunun tasfiye süreci tamamlanacak. Meclis'in doğrudan belirlenmesi ile milli irade güç kazanacak. Cumhurbaşkanlığı milletin makamı olarak tescillenmiş olacak. Vatandaş yüzde 69'la "ben seçeceğim cumhurbaşkanını" dedi. Eksik kaldı. Eksik unsurları tamamlayıp bu süreci bitirmiş olacağız. Güçlü yasama, güçlü icraat..
YANIT:
Vesayetten kast edilen askeri vesayettse bir sorum olacak. 1 mart tezkeresi meclisten geçmeyince zamanın başbakanı olan sayın Abdullah Gül dönemin Cumhurbaşkanın'dan tezkereyi tekrar görüştürmek üzere meclise iadesini talep ettiğinde ve ret cevabın ardından konuyu Milli güvenlik kuruluna askerin oluruna almak için taşımadı mı? Görüşmeler gizi olduğundan 10 yıl açıklanması yasaktı. Bu yasak kalkalı 4 yıl oldu. Tutanakların açıklanmasını birileri talep etse ya artık. Askeri vesayet konu Hilmi Özkök paşa olunca olmuyor sanırım. O gün Türkiye işgalden kurtarılmıştır ve bu mecliste ,vekillerin arzusu doğrultusunda yaklaşık 100 dakika konuşan ve 90 dan fazla AKP milletvekillini ikna etmeye başaran sayın Deniz Baykal ve onurlu duruşu ile Cumhurbaşkanımız Ahmet Necdet Sezer'in başarılarıdır. Meclis işgale geçit vermemiştir. Bu anayasa yürürlüke olsaydı ama 45bini Diyarbakır ve güneydoğu'da konşlanmak üzere 75 bin amerikan askeri postal benim toprakları çiğneyecekti.. Bu tek başına bile meclisin, hemde güçlü bir meclisin önemini göstermektir.
4.
REFAH: Ekonomide olduğu gibi güvenlik politikalarında da hız katacak. Terörle mücadele, huzura güç verecek. Kurumsal yenilenmeyle bu sürece katkıda bulunacak. Refah seviyesi yükselecek..
YANIT:
Ekonomi yerlerde sürünüyor. Gençler arasında işsizlik %25. Toplam işsiz sayımız resmi rakamlara göre 4-5 milyon kişi civarında.Bu rakamın dopinglendi kesin.
Döviz rezervlerimiz ,yine resmi rakamlara göre, 90 milyar dolar civarında. Bu doğru olsa bile bu rakam fazlasıyla yetersiz. Türkiye her ay 5 milyar dolar eriyor. Uzmanlara göre ise rezervlerimiz bunun çok altında. kaldı ki devletin olmayan dövizler bu rakama katılmış bulunuyor. 30 milyar sadece özel bankaların teminat olarak Merkez bankasına yatırdıkları rakamın toplamı. Yani devletin değil.Evet oyları çoğaltma uğruna bir Nazi denildi Almanya'dan beklenen yaklaşık 11 milyar avro gitti. Buna Suriyeli mültecilerin 25 milyar dolar masrafını ekle.Oldu mu sana 50 miyar dolar. Rus ucağını düşürdük rus turist gelmedi ve meyve sebze gitmedi. Ekle yaptı mı sana kör hesap 70 milyar dolar eksi hanesinde. AB ile yaptın pazarlık boş çıktı. Ne vaad edilen destek ödemeleri geldi nede Vize serbestliği( bu saaten sonra zor gelir) Ekonomi atılım ve refah buysa Allah sürünmekten esirgesin.
Atılım dediğin Marmaray,köprüler, havalimanı..bunlar hepsi yap işlet devret. Köprüden kimse geçmiyor ama garanti ödeme sözleşmesi yapıldı için ömründe köprü görmemiş Fatma bacı o faturayı ödüyor. Trilyonlar devlet kasasından çıkacak yani vatandaşın cebinden. Asli görevlerini yerine getirecek mali durum halbuki var(dı). Devlet ulaşım giderlerini vergilerden karşılamak durumunda değil mi? O köprü çok daha ucuza yapılabilinirdi mesela. Dünya'da örnekler açık bilgi olarak internetten bulunabiliyor. Ama o zaman havalananından sırf hafriyattan 3 milyar avro vurgunu yapılamazdı. Sanırım ekonomi herkes için iyie gitmesi ön görülmüyor zaten
.
5.
MECLİS: Meclisimizin ve milletvekillerimizin güç kazandığı bir sistem olacak. Yasama yetkisi artık Meclis'te. Hükümetler tasarı gönderemeyecek. Kanunlarla ilgili her şey Meclis kontrolünde olacak. Meclis ilk defa HSKY'ya üye seçecek. Hem Cumhurbaşkanı hem de Meclis'e seçimleri yenileme imkânı verilecek. Halkın temsil gücü artacak..
YANIT:
Yeni sistemde sayısı 600 olacak milletvekillerin hiç bir anlamı olmayacak. Siz halen milletvekili deyin ben idişler topluluğu diyorum. Gen soru yetkisi yok ki aralarından Bakan'da çıkmayacak. Cumhurbaşkanı milletvekillini bakan olarak atarsa otomatik vekilliği düşüyor. Hükumet ve bakanların millete dolaysıyla meclise karşı bir sorumluluğu olmadı gibi meclise bir kere bile ayak basmayacak. Saraya biat esas millete sorumluluk değil. Meclis tatile girdiğinde acil bir şey olsa Cumhurbaşkanı dışında kimse meclisi toplantıya çağıramaz. Yani bu anayasa yürülükte olsaydı 15 Temmuz gecesi kimse meclisi toplayamazdı. Meclisin HYKY'ya üye seçmesi suya resim çizmek gibi bir durum. Meclis çoğunluğu olan parti + Cumhurbaşkanı atayacağı üyeler + Danıştay ,Yargıtay artık her kim ne atıyorsa... hepsinde atama yetkisi Cumhurbaşkanına ait olduğuna göre kendi kişisel hukuk bürosu olacak.
6.
BİRLİK-HUZUR: Birlik ve huzur pekişecek. Seçimi kazanmak için yüzde 50'nin oyu gerekiyor. Merkez siyaset güçlenecek. Devlet değil milletin merkezi güçlenecek. Siyasetçiler kendilerini farklı kesimlere açılmak zorunda hissedecek. Siyasette uzlaşma, diyalog kültürü gelişecek.
YANIT:
Emin olamadım şimdi. Sanırım yer dolsun diye yazılmış bir madde. Elbette Cumhurbaşkanlık seçiminde nihayetinde %50+1 oy alan seçilecek. Siyasette diyalog ve uzlaşma bize gösterdiğiniz gibi olacaksa. kalsın . Yaptıklarınız yapacaklarınızın teminatı dır.
7.
GÜÇ KATACAK: Sadece içeride değil, dışarıda da TÜRKİYE'YE GÜÇ KATACAK Fırtınalı bir dönemden geçiyoruz. Bölgemizde sınırların yeniden masaya koyulduğu bir dönemden geçiyoruz. Bu fırtınalı dönemden en az hasarla çıkmamız için güçlü bir devlete sahip olmamız gerekiyor..
YANIT:
Güç gerçekten ihtiyacımız olan şeylerden biridir. Fırtınalı bir dönemden geçmiyoruz henüz.Fırtına başlamadı bile daha. Ege işgal altında ve Ankara tık bile demiyor. Yunan dalga geçer gibi adalar valiliği kuruyor ,Fransa Rodos'a askeri gemi demirletiyor ki bu Lozana aykırı Ankara'dan ses çıkmıyor. Yahu adamlar maden kurdu bizim vatan toprağımızdan maden çıkartıp Atina'ya götürüyor. Rum Fener Patrikhane rahip atıyor adalara. Ağır askeri teçhizat indirmişler ve Bodruma çevrili namlular var. Bodrum'a çok gürültü yapıyorsunuz uyuyamıyoruz burada diye iki tane sallasalar süresi 4 saniye. Güç? Ne güçü? O kanımla canımla aldığım topraklarımı geri istiyorum. Bu durumun sorumlularına hesap sorulsun istiyorum. Var mı itrazı olan buna? Kerkük'te durum çok mu farklı? Vurulup tertemiz anlından yatıyor demiş milli şairimiz Mehmet Akif. Bir hilal uğruna Ya Rab ne güneşler batıyor diye gururlu bir hüzün ile betimlemiş Çanakkale şehitlerimizi. Bir evet uğruna Barzani'ye yol verildi diye değerlendirenler var. Para uğruna Diyarbakır yolu açıldı diye hayiflenenler. O kadar basit değil. Berat Albayrak Kerkük Powertrans şirketine sadece ortak değil neredeyse tek karar vericisi. Ne mi yapıyor o şirket? Kürt petrolünü İsrail'e satıyor ve taşıyor. Yani Türkiye Cumhuriyeti'nin Enerji bakanı (ve Cummhurbaşkan'ın damadı) sadece petrolun taşımacılığını yapmıyor ,aynı zaman Kürt petrolüne ortak!!
Maddeler beni ne tatmin etti nede ikna . Dahası cevapları düşündükçe ne kadar derin bir bataklığa battığımızı fark ettim.
Hırçınlıkları kişilik yoksunluğa bağlıyordum meğerse olay o değilmiş. Tren kalkıyor ahali Son durak hızla yaklaşıyor. İnmek isteyen çığlık atsın. ^^

Gürhan İsagiller
Kullanıcı küçük betizi
Gürhan İsagiller
Üye
Üye
 
İletiler: 25
Kayıt: Cum Nis 07, 2017 18:45

Şu dizine dön: Gençlik Diyor ki

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x