A Milli takımdan golsüz prova - 0:0

Millî takımlarımız hakkındaki gelişmeler

A Milli takımdan golsüz prova - 0:0

İletigönderen Panzehir » Prş Şub 07, 2008 12:00

Türkiye, Avusturya ve İsviçre'nin ortaklaşa düzenleyeceği 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası finalleri öncesi oynadığı ilk hazırlık maçında, İsveç ile 0-0 berabere kaldı.



Teknik direktör Fatih Terim'in, as oyunculardan kurulu kadroyu sahaya sürdüğü İsveç karşısında, milliler ilk yarıda oyunun önemli bölümünde topa hakim taraf oldu. Emre ile Hamit'in derinlemesine paslarıyla rakip kalede gol fırsatları arayan milliler, bunda başarılı olamazlarken, Nihat'ın sert şutlarında da kaleci Isaksson'u geçemediler.

Genç oyuncularını deneyen İsveç, büyük bölümü kendi yarı alanında geçen ilk yarıda hızlı ataklarla Türkiye kalesinde etkili olmaya çalıştı. Özellikle kanatlardan yapılan ortalarla gol arayan konuk ekip, Kennedy Bakırcıoğlu'nun ceza alanı dışından yaptığı vuruşla gole yaklaşsa da mücadelenin ilk yarısı 0-0 sona erdi.

Fatih Terim, ikinci yarıda Hakan Balta, Yıldıray ve Halil'i oyundan alırken, Mehmet Yıdız, Arda ve Uğur Boral'ı sahaya sürdü. Türkiye, ilk yarıda olduğu gibi topa daha çok sahip olmasına rağmen kapanan rakip karşısında gol pozisyonu üretmekte zorlandı. İsveç ise yine hızlı ataklarla pozisyon aradı.

İkinci 45 dakikada A Milli Takım'ın Mehmet Yıldız ile yakaladığı net pozisyonda, İsveç kalecisi Isaksson gole izin vermedi. İsveç ise Elmander ile yakaladığı kontra atakta gole yaklaşsa da zamanında kalesinden çıkan Volkan, topu uzaklaştırmayı başardı.

İnönü Stadı'nda oynanan mücadelede başladığı gibi 0-0 sona erdi.
- Kaynak -

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
İletiler: 3483
Kayıt: Pzr Şub 18, 2007 20:02

Şu dizine dön: Millî Takımlarımız

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x