ABD, BOP Eşbaşkanı'na "Yola Devam" dedi

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

ABD, BOP Eşbaşkanı'na "Yola Devam" dedi

İletigönderen Türk-Kan » Prş Şub 26, 2009 18:16

Amerikan Büyükelçisi James Jeffrey'den Tayyip Erdoğan'ın Büyük Ortadoğu Eşbaşkanlığı görevine övgü geldi.

Amerika'nın Büyük Ortadoğu Projesi'nin "eşbaşkanı" olduğunu söyleyen Tayyip Erdoğan'a, Obama'dan sonra Amerika'nın Ankara Büyükelçisi James Jeffrey'den de destek geldi. "Türkiye son zamanlarda Ortadoğu'da kilit rol oynuyor" diyen Jeffrey, bu görevin devam etmesi gerektiğini ve desteklediklerini söyledi. İncirlik Üssü'nün kullanımının devam ettiğini de hatırlatan James Jeffrey "İkili anlaşma var ve bu gerekli olacak" diye konuştu.

Amerikan Büyükelçisi James Jeffrey'den Tayyip Erdoğan'ın Büyük Ortadoğu Eşbaşkanlığı görevine övgü geldi. Bugün Türkiye'ye gelen ABD'nin Ortadoğu Özel Temsilcisi George Mitchell'in ziyareti ile ilgli resmi bir açıklama yapmadıklarını hatırlatan Jeffrey, Mitchell'in ziyaretinin iki gün süreceğini ve Türkiye'nin Ortadoğu'da kilit bir rolde yer aldığını söyledi.

Jeffrey, "Türkiye, özellikle son zamanlarda Orta Doğu'da kilit rol oynuyor. Hem Irak'ta faydalı bir rol, hem de Suriye, İsrail, Lübnan'da öncü bir rol oynuyor. Bunu destekliyoruz ve aynı zamanda koordinasyon yapmak istiyoruz" diye konuştu.

İncirlik üssünün kullanımının devam ettiğini de hatırlatan James Jeffrey, "NATO üslerini kullanıyoruz. Uzlaşma imkanlarını inceliyoruz. Ama biliyorsunuz, Türkiye'de İncirlik'i kullanıyoruz. NATO için ve özellikle Afganistan'a personel göndermek için. Herhalde bu durum devam edecek. İkili anlaşma var ve bu gerekli olacak" dedi.


Kaynak


Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

İletigönderen pervin » Çrş Mar 11, 2009 0:15

Büyük Ortadoğu Projesi'nde Ortadoğu'nun ve bu arada Türkiye'nin de haritasının değişmesi ve vatan topraklarının bir kısmında Kürdistan'ın kurulması, bir kısmınında Ermenistan'a verilmesi planlanıyor. Ve bizim Başbakanımız bu projenin eş başkanı sıfatıyla hareket ediyor ve bundan gurur duyuyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler ya öyle bir durum. Ya BOP nin ne olduğunu bilmiyor ya da halkın büyük çoğunluğunun uyuduğunun çok iyi farkında bunu kullanıyor
Kullanıcı küçük betizi
pervin
Üye
Üye
 
İletiler: 1
Kayıt: Sal Mar 10, 2009 22:49


Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x