ABD'de garip bir şeriat ve İsrail'in hedefi/Gürhan İsagiller

Üniversiteli Gençler Burada Yazıyor

ABD'de garip bir şeriat ve İsrail'in hedefi/Gürhan İsagiller

İletigönderen Gürhan İsagiller » Cmt Haz 03, 2017 21:18

İNGİLTERE KAÇIŞTA
Tuhaf şeyler oluyor İngiltere'de. Halkın Brexit kararını uygulaması için başbakan koltuğuna oturtulan Theresa May emeklilerin maaşlarında kesinti ve sağlık giderlerinin bir bölümünü yine emeklilere ve sigortalılara yüklemeye karar verince destek kaybına uğradı. AB taraftarı olan partiler ivme kazandı. Erken seçim kararın ardından bu tarz kararlar alınca insan sormadan edemiyor May başbakanlık koltuğunu niçin tehlikeye atıyor acaba diye.
Brüksel İngiltere'nin AB'den ayrılma kararından hiç mi hiç hoşnut olmadığı ortada ve tavizsiz ve sert bir geçiş konusunda ısrar ediyor. Yani küresel güçler Londra'nın kendirlerin etki alanından çıkmalarından son derece rahatsız. Birilerin ikna olmuşa benziyor. Avrupa'nın finans merkezi ve kara para'nın kalbi olan İngiltere Washington'a duydu (muhtemel) güvensizlik bu çark etme gösterinin sebebi olabilir yahut ABD'yi tavizlere zorlamak yada daha istekli hale getirmek olabilir. Bunu izleyip göreceğiz.
Paris çevre protokolünden çıkma kararı alan Trump dünya gezegenini delik bir ozon tabakası ile tehdit etmekten ziyade ,özellikle kendi ülkesinde, küreselcilere savaş ilan etmiş oldu. Yaptıkları ile değil erteliyormuş gibi yaptıklarını örterek cambaza baktırıyor aynı zaman. Paris antlaşasindan geri çekileceğini ilan etti eş zamanda ABD'nin İsrail büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudusa taşınmasını ertelediğini açıkladı. Kararı iptal ettiğini değil sadece ertelediğini !! Trump zor durumda görünüyor olabilir ama aynı kararlıkla çizdi yönde ilerlemeye devam ediyor. Bunu daha önce Tanrı'yı kıyamete zorlamak olarak adlandırmıştım.
Donald Trump Evangelistler tarafından seçilmiş kişi olarak görülüyor ve anlaşılıyor ki kendisi aynı kanıya varmış . Dünya tarihi kendilerini seçilmiş sayanlarının ne tür belalar açtığını görmek için sadece Adolf Hitler örneğini hatırlamak yeterli. ABD şeriat ile yönetiliyor dediğimde tuhaf bakışlarla karşılaşıyorum ama İsrail'e verilen önem ,Kudüs'un statüsü ile yıpratıcı anlayış orta doğu'da şimdikinden beter bir kan gölüne ve katliama yol açacak. İsrail Trump'ın başkanlığından aldı güç ile insanlık dışı uygulamalarına hız vermesi tesadüf değil.
ODED YİNON PLANI TIKIR TIKIR İŞLİYOR
80lerde ortaya atılan bu plana göre ''Büyük İsrail'' için hedeflene olaylar ve ülkelerden söz ediyor. Mezhepçi ayrımdan kaynaklanan kanlı çatışmaların körüklenmesi bu planın sadece bir maddesi.Bu ekilen şiddet tohumları ise meşru bir genişlemeye zemini hazır hale getirecek.İlk hedef Irak'dı ve planın bu bölümü tamamlandı. Irak artık devlet olma statüsüne zar zor tutunuyor. Mezhepçi nefretle çalkalanan bölünmeye yüz tutmuş kan revan içerisinde bir toprak parçasından öteye bir şey değil.Aynı plan Suriye üzerinde yürütülmekte. Irak üçe bölünmek isteniyor Suriye'de hedef 4. Kesilen kafalar ,dünya'nın gözü önünde yakılan işkence edilen kaçırılan satılan ve tecavüz edilen insanlar,kadın,erkek ,çocuklar sırf meşru müdahale hakkını çağrıştırmak için. DEAŞ denilen İSİS örgütün arkasında kimin olduğunu herkesin bildiğini zannediyoruz ama bilmiyorlar. Avrupalı insanlar, AB vatandaşları İSİS'in halen TÜRKİYE'nin desteklediği bir örgüt olduğunu düşünmekte. DAEŞ Rakka'dan değil ama Ankara'dan yönetildiğini düşünenlerin sayısı tehlikeli biçimde yüksek. Istanbula atılacak bir NATO bombası mesela bir çok çevreden hoşnutlukla karşılanır.
İSİ'in açılımı İsrael Secret İnelligence Servis olabileceğini soyleyenlere rağmen.
Balkanlarda bu parçalam operasyonun provası başarılı bir şekilde gerçekleşti ve Yugoslavya'dan 5 ülke çıkartıldı. Balkan harekatı Türkiye'nin ne denli büyük bir tehlike altında olduğunu gösterdi aslında. Ama Evrenler,Özallar, Yılmaz,Çiller'ler görmemeyi tercih etti. (Sonuçusunda buna şaşırmamak gerekiyor zaten)
Buna birde DAEŞ'in bir kere bile olsun İsraili hedef almamış olması bir yana ,kazara hedeflediğinde özür dilemesini göz önüne alırsak örgüttün asıl sahibi kim olduğu göz önüne seriyor.
Clinton ,Bush Obama hep aynı küresel takvime göre hareket ettiği . Trump bırakılan yerden devam ediyor sadece hedef farklı, sonuç aynı.
Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları oldukça önemli. Terörist diye adladırdımız gruplara silah sağlamak kabul edilecek bir durum değil. Bir orduyu donatacak silah temin etmek düşmanca bir tavır. Amaç Türkiye'yi bölmek olduğu anlaşılıyor. Tavrımız ona göre olacak ve kimseye sormadan karşılık verilecektir açıklaması önemli. Her satırı önemli. Uzun süredir bunları yorulmadan bıkmadan insanların söylemesi değil , Türkiye Cumhuriyetin en tepe makamınca dillendirilmesi önemli. Bir satranç oynanıyor ,çok ince hamleler yapılmakta. NATO'nun teröre karşı savaşa kurum olarak katılma kararı uzaktan bakınca gülünç gelebilir. Nede olsa tüm üye ülkeler zaten o koalisyona dahil. Kurum olarak katılma kararı Ankara'ya karşı bir hamle. Türkiye'nin elini zorlama çabası. Hemen ardından Moskova'nın S 400 füze açıklaması geldi. Saflar belli oldu . Kimse Esad'tan söz etmiyor bile. Hedef ülkeler Türkiye İran ve Rusya. Hedef alınan Avrasya. Donald Trump kendisine moron süsü veriyor olabilir ama o haçlı sefere çıkmış birisi.
Evangelistler Ay Yıldızı eski Babil kralığında BAAL'ın simgesi olduğunu öne sürüyor. Baal bugünkü değerlerimizle şeytan'ın ta kendisi. İncil'in içerisinden en çok Yuhanna incili, yani kıyamet alametleri ile ilgileniyorlar. Decal'ın Türkiye'den çıkacağını bağıra bağıra ilan ettiklerini söylemişmiydim?
Dedim gibi , ABD şeriat ile yönetiliyor.
Kullanıcı küçük betizi
Gürhan İsagiller
Üye
Üye
 
İletiler: 25
Kayıt: Cum Nis 07, 2017 18:45

Şu dizine dön: Gençlik Diyor ki

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x