ABD’nin IŞİD ile savaşına silah satanlar: “İşler iyi gidiyor”

ABD’nin IŞİD ile savaşına silah satanlar: “İşler iyi gidiyor”

İletigönderen Erkan Güçiz » Çrş Ara 30, 2015 21:24

3 Aralık 2015’de USA TODAY’de çıkan “Hava Kuvvetleri IŞİD’i bombalayarak bomba stokunu tüketiyor” başlıklı haberin ana hatları şöyle.

ABD Hava Kuvvetleri IŞİD’e karşı2014 Ağustos’unda başlattığı saldırılarda 20 bin füze ve bomba kullanarak stoklarını eritti; şimdi ABD dışındaki üslerde depolanmış mühimmat araştırılıyor, bir yandan da savunma bütçesine ek para aktarılması çabaları var.
...
ABD Savunma Bakanlığı Hava Kuvvetlerinden sorumlu Bakan Yardımcısı Deborah Lee James, “Bizim işimiz terörist öldürmek; işler iyi gidiyor”, diyor. “Mühimmat stoklarımızı tazelememiz lâzım. Silahların, satın alma kontratları imzalandıktan sonra üretimden çıkıp teslim alınması yıllar sürüyor.”
...
Hava Kuvvetleri Kumandanı General Mark Welsh, “Yerine yenisini koyabilme imkânlarımızı aşan bir hızla mühimmat tüketiyoruz. B-1 bombardıman uçakları rekor sayıda bomba bıraktılar. Çok değişik tür mühimmat kullanabilen F-15E uçakları da bu savaşın içinde. Bu uzun savaşı devam ettirebilmek için bütçeden para ayrılması lâzım. Bu kritik bir ihtiyaç.”
...
ABD Kongresi 2015 mali yılında 4 bin Hellfire füzesi için 400 Milyon dolarlık ek bütçeyi onayladı.



________________________________________
Kaynak: http://www.usatoday.com/story/news/world/2015/12/03/isil-iraq-syria-hellfire-missiles-drones/76741954/
Uluslar, egemenliklerini geçici bile olsa, bırakacağı meclislere dahi gereğinden fazla inanmamalı ve güvenmemelidir. Çünkü meclisler bile despotluk yapabilir ve bu despotluk bireysel despotluktan daha tehlikeli olabilir. Meclislerin öyle kararları olabilir ki, bu kararlar ulusun yaşamına giderilmesi olanaklı olmayan zararlar verebilir.
Gazi Mustafa Kemâl Atatürk

Erkan Güçiz

Facebook - TC ERKAN GÜÇİZ
Kullanıcı küçük betizi
Erkan Güçiz
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 421
Kayıt: Çrş Eyl 29, 2010 5:18

Şu dizine dön: Erkan GÜÇİZ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x