ABD'nin şeytanî Türkiye planı / Burhan AYERİ

ABD'nin şeytanî Türkiye planı / Burhan AYERİ

İletigönderen Oğuz Kağan » Çrş Kas 06, 2019 12:19

ABD'nin şeytanî Türkiye planı

Başkent Televizyonu'nun fırtına gibi estiği yıllarda Bekleme Odası diye bir program vardı. Bunu Gürbüz Evren hazırlıyordu. Evren'in özel ve güzel istihbaratlarıyla bezediği yapımını kaçırmazdım. Bu kanaldan ayrıldı. Sebebini bilmiyorum. Arada önemli belgesel niteliğinde kitaplar yazdı.

Gürbüz Evren'den sürpriz bir mesaj alınca şaşırdım. Bu çok değerli habercilik özelliği taşıyan satırları benim kanalımla paylaşmak isteğine teşekkür ediyorum:

"Çok değerli Burhan Ağabey,

Size çok uzun süredir yazamadım. Ekte önemli olduğunu sizin de göreceğiniz bir yazımı gönderiyorum. ABD'nin Türkiye'ye yönelik hesapları açısından dönen dolapları anlatan bir komite toplantısının kayıtlarına ulaştım. Ülkemizde uzmanlar, stratejistler maalesef bu tür araştırmaları pek yapmıyorlar. Hep aynı ezberler üzerinden dönen tartışmalar oluyor. Özetle bu gerçekleri size de ulaştırmak istedim. Halen her hangi bir gazetede yazamadığım için yakında sosyal medya hesaplarımdan elde ettiğim bilgileri yayımlayacağım."


IŞİD kimin denetiminde?

'Barış Pınarı Harekâtı'ndan dört gün önce, 5 Ekim'de ABD Senatosu'nda komite toplantısı vardı.

Montana Senatörü Steve Daines, Michigan Senatörü Gary Peters, Kentucky Senatörü Mitch McConnel, Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren, New York Senatörü Charles E. Schumer gibi isimlerin yer aldığı komite toplantı halinde.

İstihbarat Suriye-Irak Masası Şefi Albay Myles Caggins, Hava Kuvvetlerinden Albay Patrick Ryder ve PYD/PKK'yı gizlemek için Suriye Demokratik Güçleri SDG'yi kuran General Raymond Thomas'a sorular yöneltiyorlar.

400 dolar maaş

Senatör McConnel: "Müttefikimiz YPG'nin savaşçı sayısı ve verdiğimiz maaşlar hakkındaki doğru bilgiler nedir?

General Thomas: "15 binini çok iyi eğitip donattığımız, 38 bin YPG savaşçısı var. Kişi başına 400 dolar maaş veriyoruz. Ama örgüt, savaşçıların maaşının 200 dolarına el koyuyor. Ayrıca örgüte, Suudi Arabistan'a ulaştırılan Suriye petrolünden bir miktar muhafızlık payı da ödüyoruz."

Senatör Schumer: "Suriye'nin kuzeyinde operasyona hazırlanan Türk Ordusu karşısında YPG'li savaşçıların şansı nedir?"

Albay Caggins: "Arkalarından çekilirsek, şansları sıfır. Türklerin baskısına dayanamayıp Başkan Trump'ın da onay verdiği güvenli bölgeden çıkmak zorunda kalabiliriz. Bu durumda planımız, YPG'yi fazla kayıp vermeden daha güneye kaydırmak."

Asıl amaçları

Senatör Schumer: "Bir süre daha kalmalarını sağlayarak, Türklere olabildiğince zarar vermelerini sağlamak varken, YPG'yi bir bütün olarak daha güneye kaydırıp orada tutmanın anlamı nedir? Irak'tan sonra Suriye'de de Kürdistan'ı oluşturduğumuz görülüyor. Bu iki parçanın birleştirilmesi sorun değil ama Türkiye ile İran'daki Kürdistan parçaları ne olacak?"

Albay Caggins: "Başkan Trump, Pentagon'un hazırladığı güvenli bölgenin başka büyük hesaplar için Türklere bırakabileceği planına onay vermişti. Suriye'nin petrol yatakları, Türklerin istediği güvenli bölgenin güneyinde kalıyor. Hem orası korunacak hem de YPG savaşçılarının yarısını, zamanı geldiğinde İran sınırına kaydıracağız. ABD ve İsrail için hayati önem taşısa da Büyük Kürdistan'ı kısa vadede oluşturmak kolay değil."

Bağdadi ABD üssünde estetik oldu

Senatör Peters: "Kontrolümüzde Rakka'dan çıkan IŞID'lileri neden kullanmıyoruz? Liderleri el Bağdadi'nin, Haseke'deki üssümüzde yapılan estetik ameliyattan sonra Afganistan'a götürüldüğü söylenmişti. Ama İsrail'de olduğundan şüphe ediliyor."

Albay Ryder: "ABD ile iş birliği yapmayı kabul eden 12 bin IŞİD'liyi hava yoluyla Afganistan'ın İran sınırındaki Herat bölgesine taşıdık. İsrail, IŞİD'in Afganistan'a götürülüp oradan İran'ın vurulması önerisinin sahibidir. Böylelikle Suriye'nin İsrail sınırına yerleşen İranlı milislerin de geri çekilmesi sağlanacak."

Senatör McConnel: "IŞİD'i kolladığımıza ilişkin bilgiler dünya kamuoyunda itibarımızı zedeler."

General Thomas: "Önceki komite toplantısında da söylemiştim. IŞİD'i gereken yerlerde gizlice kullanıyoruz. Şimdiki hedefimiz Irak sınırından YPG'yi, Afganistan sınırından da IŞİD'i İran'a saldırtacağız."

Senatör Schumer: "Bu işleri kamufle edebilmek için Ermeni soykırımı, Kıbrıs işgali, ekonomik ve askerî yaptırımları kamuflajda kullanacağız. YPG ise sadece Pentagon'un bünyesindeki toplantılarda yer alacak.'

Cevap istedi

Gürbüz Evren, Kongre'deki danışman bir arkadaşından aldığı notları aktardığını kayda geçiyor. "Adı geçen senatörlerin hepsine bu yazıyı gönderdim ve hâlâ cevap bekliyorum. Ama bir tane bile karşılık alamadım" diyor.

TRT'den açıklamalar YARIN.

Burhan AYERİ, 6 Kasım 2019
burhanayeri@yahoo.com
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Re: ABD'nin şeytanî Türkiye planı / Burhan AYERİ

İletigönderen Gönül Pınar Atacı » Prş Kas 07, 2019 12:35

Türkiye tarihinin en yeni altın sayfalarında özel bir yeri ve değeri olan ve DEV-GENÇ üyesi gençler ve DENİZ'LER öncülüğünde başlamış ve tüm yurda yayılmış bulunan ulu ve kutsal ulusal ve toplumsal belgi ve slogan YANKİ GO HOME'nun tüm ülke ve ulus ve bütün bölge ülkeleri ve halkları için yaşamsal güncelliğini, niteliğini, önemini ve değerini kanıtlayan en yeni belgeler, bilgiler,veriler, göstergeler. Üstün ve özgün yazarı sayın Burhan AYERİ'ni en yürekten duygular ve saygılar sunarak kutlamak gerek.
Kullanıcı küçük betizi
Gönül Pınar Atacı
Üye
Üye
 
İletiler: 1285
Kayıt: Sal Ara 01, 2015 9:02


Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x