ABD'YE "MÜTTEFİKİMİZ" DİYENLER PKK'YI DA MÜTTEFİK OLARAK GÖRÜR / Mithat AKAR

Üniversiteli Gençler Burada Yazıyor

ABD'YE "MÜTTEFİKİMİZ" DİYENLER PKK'YI DA MÜTTEFİK OLARAK GÖRÜR / Mithat AKAR

İletigönderen mithat akar 1923 » Çrş Nis 26, 2017 14:36

ABD, Terör Örgütü YPG'nin Vurulmasından Endişe Duyduğunu Belirtti

Türk Silahlı Kuvvetleri, 25 Nisan 2017'de saat 02:00'de Irak kuzeyi / Sincar Dağı ve Suriye kuzeydoğusu / Karaçok Dağı bölgelerine hava harekatı icra etti.
Resim

TSK'nın operasyonundan hemen sonra, karada vurulanların sahibi üst düzeyden birkaç kez açıklama yaptı:

TSK'nın düzenlediği operasyondan bir gün sonra, Suriye'nin kuzeyindeki ABD'li "askeri danışmanlar"(siz terör eğitmeni olarak okuyun), terör örgütünün konuşlandığı sözde karargahı ziyaret etti.

ABD, operasyondan sonra üst düzeyden açıklamalarda bulundu:
Açıklama yapan Dışişleri sözcüsü Mark Toner, "Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyi ve Kuzey Irak'ta ne ABD'yle ne de IŞİD karşıtı koalisyonla uygun bir koordinasyon oluşturmadan saldırılar düzenlemesinden çok endişeliyiz. Endişemizi Türk hükümetine ilettik" dedi.

ABD Dış İşleri aynı zamanda "Saldırılar koalisyon tarafından onaylanmadı." şeklinde başka bir ifade ile hükümet üzerinden TSK'ya yönelik tepkisini dile getirdi.

Kaynak: https://www.f5haber.com/medyafaresi/abd ... i-6240225/

Tablo, bizim yorum yapmayacağımız kadar net aslında. Ama biz yine de birkaç not düşelim.

YPG, bölücü terör örgütünün Suriye'deki silahlı yapılanmasıdır. PYD ise bu silahlı yapılanmanın sözde siyasi kanadı. Bu terör örgütünün temel amacı, Suriye'nin kuzeyinde bir Kürt kantonu kurmak ve bu kantonu Irak'ın kuzeyindeki alandan Türkiye'nin güney doğusunu da içine alacak biçimde genişletmektir. Farklı bir ifadeyle, Türkiye, Suriye ve Irak'ın toprak bütünlüğünü fiili ve anayasal olarak ortadan kaldırarak; kendilerince sözde "Bağımsız Birleşik Kürdistan", federasyon veya konfederasyon şeklinde kurmak.

Yani YPG/PKK, Türkiye'nin toprak bütünlüğünü, milli güvenliğini, egemenliğini tehdit eden silahlı bir terör örgütü olarak Ortadoğu'da yer alıyor. Buna karşı, Türk devletinin resmi - meşru silahlı kuvvetlerinin, kendi topraklarını savunmak için bu terör örgütüne operasyon gerçekleştirmesi, havadan ya da karadan harekat icra etmesi kadar olağan bir durum olamaz.

Peki, bu operasyondan kimler rahatsız oldu. Yukarıda ifade ettiğim gibi ilk olarak ABD. Sonrasında Türkiye'de bölücü terör örgütünün legal uzantısı HDP.

İşin politik boyutunu bir kenara bırakıyorum. İktidar ile Barzani ittifakı, HDP'li sözde vekillerin salıverilmesi... Bunlar ayrı bir değerlendirmeyi gerekli kılıyor. Ancak, TSK'nın operasyonundan sonra, bu operasyona ilk tepkinin ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon ) ve ABD Dış İşleri resmi açıklamalarda bulunurken, Suriye'nin kuzeyindeki askeri danışmanlar YPG'nin kontrolündeki alanda incelemelerde bulunuyor.

Bütün bunlara rağmen, hala ABD'ye "müttefikimiz" diyen bir zihniyet, TSK'nın mücadele ettiği PKK/YPG'yi de meşru görüyor demektir. Denklemi doğru kurarsak, ABD'ye müttefik algısıyla yaklaşmak, TSK'yı ortadan kaldırmaya çalışan bölücü terör örgütünü dolaylı ya da doğrudan ABD gibi, müttefik olarak görmektedir.

Mithat Akar / ANKARA

https://www.facebook.com/profile.php?id=100006232153226
Kullanıcı küçük betizi
mithat akar 1923
Üye
Üye
 
İletiler: 298
Kayıt: Çrş Ağu 28, 2013 16:18

Şu dizine dön: Gençlik Diyor ki

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x