ABD, YPG ile el ele verip Mehmetçiğe tuzak kuruyor

Genel & Güncel Konular

ABD, YPG ile el ele verip Mehmetçiğe tuzak kuruyor

İletigönderen Oğuz Kağan » Cmt Şub 04, 2017 13:01

ABD, YPG ile el ele verip Mehmetçiğe tuzak kuruyor

Koalisyon güçleri, Türk askerinin El Bab’tan sonra Münbiç’e yönelmesini önlemek amacıyla PKK’nın Suriye’deki uzantısı YPG’ye silah yağdırıyor. Amerika’nın Münbiç’e soktuğu 7 tankın, YPG’li teröristlerce kullanılmaya başladığı tespit edildi...

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), dinci terör örgütü IŞİD'in kontrolündeki El Bab'ta mücadelesini sürdürürken, koalisyon güçlerinin, Türkiye'yi zora sokacak planlar içinde olduğu ortaya çıktı.

Başta ABD ve Almanya olmak üzere koalisyon ülkelerinin, IŞİD'e karşı kullanılacağı gerekçesiyle, bölücü terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG'ye, yaptıkları silah, zırhlı araç ve mühimmat yardımı hız kesmiyor. ABD'nin geçen aralık ayında, Münbiç'e 7 tank soktuğu ve tankların YPG tarafından kullanılmaya başlandığı tespit edildi. YPG'nin tank ve hava savunma sistemleriyle desteklenmesi bölgede, “Türkiye'ye karşı hazırlık” olarak yorumlanıyor. PYD'ye verilen desteğin amacının TSK'nın El Bab'dan sonra Münbiç'e yönelmesini önlemek olduğunu kaydeden bir askeri yetkili, SÖZCÜ'ye şunları söyledi:

“Münbiç'de yapılan yığınak, El Bab'dan 10-15 kat fazla. Terör örgütünün elinde her çeşit silah bulunuyor. Örgütün elinde bugüne kadar olmayan tankların, ABD tarafından Münbiç'e sokulması da önemli bir gelişme. Her seferinde de bu araç gereçlerin IŞİD'e karşı kullanılacağını söylüyorlar. IŞİD'in elinde uçak, helikopter bulunmuyor. Buna rağmen, YPG'ye hava savunma sistemleri niçin veriliyor? Bunlar, Türkiye'ye karşı silahlandırılıyor.”

BOMBALI ARAÇ HAZIRLIYORLAR

TSK'nın Münbiç'e gireceği yetkililer tarafından dile getirilirken, YPG'nin de buna göre hazırlıklar yaptığı saptandı. Bu kapsamda, örgütün “bomba yüklü araç imalathanesi” oluşturduğu, Türk askerinin geçiş yollarında bombaların patlatılmasının planlandığı belirtiliyor. Bombalı araçlardan 4'ünün ele geçirildiği, yakalanan bazı teröristlerin bombalı araç imalathanesinde çok sayıda aracın patlatılacak hale getirildiğini itiraf ettiği kaydedildi.

ARAPLAR GİDİYOR, KÜRTLER GELİYOR

Bu arada Milli Güvenlik Kurulu'nun son toplantısında, Suriye'de meydana gelen olaylar ve bunun yansımaları da ele alındı. Bölgenin demografik yapısını değiştirmek amacıyla PYD/YPG terör örgütünün, Münbiç ve Şırrin Eş Şimaliye'de Arap kökenli halkı evinden çıkardığı ve yerlerine Ayn El Arap (Kobani) bölgesinden Kürtler'in yerleştirildiği belirlendi. Şırrin Eş Şimaliye köyünde bu durumu protesto eden halkın üzerine PYD/YPG tarafından ateş açıldığı ve 4 sivilin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Resim

SÖZCÜ, 4 Şubat 2017
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x