Açık Toplum Vakfı: İlk araştırma 'ötekileştirme'

Açık Toplum Enstitüsü'nün "yerlileştirilmiş", "sorossuzlaştırılmış" hali imiş

Açık Toplum Vakfı: İlk araştırma 'ötekileştirme'

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Oca 03, 2009 12:08

İlk araştırma ‘ötekileştirme’

Enstitü kapandı Açık Toplum vakıf oldu

Yaptığı araştırmalarla gündem yaratan Açık Toplum Enstitüsü faaliyetlerine son verdi. Artık, Açık Toplum Vakfı bünyesinde çalışmalarını sürdürecek olan platformun ilk çalışması, ‘Türkiye’de ötekileştirme süreçleri’ olacak.

2001’DEN bu yana uluslararası vakıflar ağının Türkiye temsilciliğini sürdüren ve birçok araştırmaya imza atan Açık Toplum Enstitüsü Türkiye Temsilciliği faaliyetlerine son verdiğini açıkladı. En son yaptığı ‘Muhafazakarlık’ araştırmasıyla gündem yaratan enstitü, bundan sonraki faaliyetlerini, mütevelli heyeti, yönetim kurulu, danışma kurulu ve vakfıyesi tamamen yerli olan Açık Toplum Vakfı bünyesinde sürdürecek. Açık Toplum Enstitüsü Türkiye Genel Müdürü Hakan Altınay, ‘Karar mekanizmasının Türk olduğunu göstermek için böyle bir karar aldık. Türk toplumunun yakından tanıdığı bir form olarak hizmet vereceğiz. Biz bu kararımızla daha yerli olmayı tercih ettik’ dedi.

İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ ESAS


20 Ağustos 2008 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararla kurulan Açık Toplum Vakfı, dünde itibaren yeni yapılanmasıyla çalışmalarına başladı. Yapılan yazılı açıklamada, Vakfın temel amacı ‘Türkiye’de insan hakları, demokrasi ve evrensel değerlere karşı daha duyarlı bir toplum olabilmesi yönünde faaliyette bulunan kurum, kuruluş ve kişilere, sosyal içerikli ortak projelerin gerçekleştirilmesi amacıyla katkı sağlamak’ şeklinde ifade edildi.

EĞiTiM DESTEĞi

AÇIK Toplum Vakfı’nın önümüzdeki günlerde destek vereceği faaliyetler arasında Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hakan Yılmaz tarafından gerçekleştirilecek olan ’Türkiye’de Ötekileştirme Süreçleri’ başlıklı araştırma da yer alacak. Yapılan yazılı açıklamaya göre araştırma, Türkiye’deki ötekileştirme süreçlerinin kamu ve makro kültürel, birey ve mikro kültürel ölçeklerde nasıl bir süreç izlediğini kavramsallaştırmayı amaçlıyor. Vakıf ayrıca eğitimde fırsat eşitliği sağlamak üzere dezavantajlı öğrencilere burs verecek.



İm (Kod): Tümünü seç
http://www.stargazete.com/politika/ilk-arastirma-otekilestirme--159395.htm
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Şu dizine dön: Açık Toplum Vakfı

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x