Açık Toplum, yola SOROS'suz devam edecek(miş)

Open Society Institute and Soros Foundation

Açık Toplum, yola SOROS'suz devam edecek(miş)

İletigönderen Türk-Kan » Prş Oca 01, 2009 17:58

Resim
Soros'suz devam edecekler

Dünyanın birçok yerinde muhalif hareketleri destekleyen ve bu nedenle eleştirilen George Soros’un kurucusu olduğu Açık Toplum Enstitüsü gelen kendini feshetti. Soros’u dışarıda bırakan oluşum yoluna Açık Toplum Vakfı olarak devam edecek.

Ünlü spekülatör George Soros’un kurucusu olduğu Açık Toplum Enstitüsü dün itibarıyla kendini feshetti. Soros’u dışarıda bırakan oluşum yoluna Açık Toplum Vakfı olarak devam edecek. Vakıf kurucuları durumu “Ne yapsak olay hep Soros ile bağdaştırıldı. Her şeye Soros’un parası deniyordu” dediler. Enstitü son olarak Prof Dr. Binnaz Toprak’ın mahalle baskısını ortaya koyan araştırmasına destek vermiş, araştırma ise kamuoyunda büyük tartışma yaratmıştı.

Ünlü spekülatör George Soros’un kurucusu olduğu Açık Toplum Enstitüsü’nün Türkiye Temsilciliği dün itibarıyla faaliyetlerine son verdi. 2001 yılından bu yana eğitimden kadın haklarına kadar çok sayıda projeye 11 milyon doları aşkın destek sağlayan Türkiye Temsilciliği’nde Can Paker, İshak Alaton ve Osman Kavala’nın yer aldığı mütevelli heyeti, yönetim kurulu ve 9 kişilik danışma kurulu bugünden itibaren “Açık Toplum Vakfı” bünyesinde çalışmalarını sürdürecek.

Vakfın yönetim kurulunda Can Paker ve İshak Alaton’un yanı sıra emekli büyükelçi Murat Sungar yer alacak. Açık Toplum Vakfı’nın Danışma Kurulu ise Suat Aksoy, Nurcan Baysal, Eyüp Can, Zülfü Dicleli, Melih Fereli, Temel İskit, Şebnem Karauçak, Can Paker ve Murat Sungar’dan oluşuyor.

KENDİ PARAMIZI KOYDUK

Konuyla ilgili VATAN’a konuşan Can Paker, “Bu kararı almamızın birkaç nedeni var. Temsilcilik yerine Türk vakfı olmayı ve devletin tam kontrolü altına girmenin doğru olduğunu düşündük. Temsilcilikte her işin Soros ile bağdaştırılmasının da bu kararın alınmasında önemli bir etkisi var. Her şeye ’Soros’un parası’ deniyordu. Şimdi kendi paramızı koyduk. Her şey şeffaf, devlet gelsin kontrol etsin istedik. Artık bir vakıf olarak yola devam edeceğiz ama çalışma tarzımızda hiçbir değişiklik olmayacak” değerlendirmesini yaptı.

Enstitü’nün Türkiye Temsilciliği Direktörü ve Açık Toplum Vakfı Genel Sekreteri Hakan Altınay ise 2001’den bu yana Türkiye’de faaliyet gösteren Açık Toplum Enstitüsü’nün öncelikle Uluslararası Açık Toplum Enstitüsü’nün irtibat bürosu olarak kurulduğunu, daha sonra Türkiye Temsilciliği olduğunu hatırlattı.

“Bizim şu ana kadar bütün karar alma mekanizmalarımız Türkiyeli’ydi. Dolayısıyla bunun altını çizmenin önemli olduğunu düşündük” diye konuşan Altınay, bu nedenle vakıf şeklinde organize olmayı tercih ettiklerini dile getirdi.

Yaptıkları işlerin değişmeyeceğini belirten Hakan Altınay, şunları kaydetti: “Uluslararası bir kuruluşun Türkiye Temsilciliği kolay anlaşılabilen bir format değil. Buna karşın Türkiye’nin tarihinde vakıf çok uzun yıllardır olan bir kurum türü. Vakıf olarak kendimizi daha iyi anlatabileceğimiz kanısındayız.”

SOROS'UN VAKIFLARI 60 ÜLKEDE ÇALIŞIYOR

George Soros tarafından kurulan ve kâr amacı gütmeyen vakıflar, enformel bir ağ ile birbirlerine bağlı. Bu ağın üyeleri ulusal vakıflar. Bu vakıflar, Orta ve Doğu Avrupa, eski SSCB ülkeleri, Guatemala, Haiti, Moğolistan, Güney Afrika v.b. 60 kadar ülkede faaliyet gösteren bağımsız organizasyonlar. Tüm ulusal vakıflar, ’açık toplumun gelişmesini destekleme’ ortak misyonunu paylaşıyor.

TARTIŞILAN RAPORUN DEVAMI GELİYOR

Açık Toplum Enstitüsü’nün desteklediği ve ’mahalle baskısı’nı ortaya koyduğu belirtilen bir araştırma 2008 yılında çok konuşuldu. Boğaziçi Üniversitesi’nin Türkiye’de Farklı Olmak: Din ve Muhafazakarlık Ekseni’nde Ötekileştirilenler adlı bu araştırmasını Prof. Dr. Binnaz Toprak hazırlamıştı. Bu arada vakıf tarafından yapılan ilk açıklamada, önümüzdeki günlerde Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hakan Yılmaz tarafından gerçekleştirilecek “Türkiye’de Ötekileştirme Süreçleri” başlıklı araştırmanın destekleneceği vurgulandı. Araştırma, Türkiye’deki ötekileştirme süreçlerinin kamu ve makro-birey ve mikro kültürel ölçeklerde nasıl bir süreç izlediğini kavramsallaştırmayı amaçlıyor. Vakıf ayrıca ilk faaliyetinin Türkiye’nin AB üyelik sürecine destek vermek amacıyla kurulan, kamuoyunda ‘Akil Adamlar’ olarak bilinen Bağımsız Türkiye Komisyonu’nun 13-16 Ocak’ta gerçekleştireceği Türkiye ziyareti olacağı vurgulandı. Komisyon, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan ile görüşecek.



İm (Kod): Tümünü seç
http://www.gazeteport.com.tr/GUNCEL/NEWS/GP_356704
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

İletigönderen Ram » Prş Oca 01, 2009 18:08

Tam da son raporu okuyordum. Bu arada yayınlamadıkları raporları açmışlar.

Her bir şeyde Soros'u öne sürenler, şimdi ne yapacak¿?
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

İletigönderen Türk-Kan » Prş Oca 01, 2009 18:32

Iki gün evvel Ümit ÖZDAG, bir 'sözde' sosyalist'i SOROS konusunda kötü bozmustu. Gerci konu TESEV'in raporu idi, ama masallah piyasa pek bir rapor kaynadigindan ve bu raporlarin para babasi belli oldugundan pek farketmiyor.

Örümcekler pekâla bilirler, bu 'SOROS'suz yola devam' politikasini kimsenin yemeyecegini (yaygin medya ve isbirlikci 'sözde' aydinlari kastetmiyorum elbette). Acaba bu vakiflasmanin degisen Vakiflar Yasasi ile bir alakasi var mi..? (yurtdisindaki kisi, kurum ve kuruluslardan bagis kabul edebilme, sirket kurabilme ve/veya ortak olabilme vs..) :roll: :twisted:
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

İletigönderen Çetin Taş » Prş Oca 01, 2009 20:31

Arkadaşlar.Tamamen şaşırtmaca bir haber ve politika değişikliği
Adamlar enstitüden vaz geçip vakıflaşıyorlar.Hesapta devlet denetimine girip şeffaflaşacağız diyorlar.Oysa ki SOROS'la aynı yere hizmet eden iktidarın sağlayacağı şey şeffaflık değil aksine kamuflaj olacaktır,örtme olacaktır.
SOROSçular çok daha rahat at koşturabilecek demektir VAKIFLAŞMAK.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02

İletigönderen MansurSah » Prş Oca 01, 2009 23:39

Şimdiye dek Soros'la ilişkilerini reddediyorlardı ya; şimdi de kalkmış Soros'tan bağımsızlaştık mı diyorlar? Hadi diyelim tamam gerçekten de kendi paralarını koyacaklar.. Nasreddin Hoca'nın, "işin aslı yalan olduktan sonra ha arpa olmuş ha buğday" fıkrası var ya, bunların yaptığı da vatana, bilime ve insanlığa ihanet olduktan sonra ha Soros'un parası olmuş, ha kendi paraları olmuş ne farkeder.

Ama bari Soros'tan almaya devam etselerdi de ülkeye döviz girseydi :D

Daha düzgün, başka bir yorum yapamıyorum zira böyle başa böyle tarak.
Fatih "Mansur Şah" Özaydın

Hem Cemaat hem Cumhuriyet olunmaz,
Ters mıknatıslanma yapar!!!
Kullanıcı küçük betizi
MansurSah
Bilim Adamı
Bilim Adamı
 
İletiler: 611
Kayıt: Cum Ara 07, 2007 18:04
Konum: Osaka, JP

Sorosçuların hüllesi

İletigönderen Türk-Kan » Cum Oca 02, 2009 6:04

Resim
Sorosçuların hüllesi

Yahudi spekülatör George Soros’un 2 milyon dolar fonladığı Açık Toplum Enstitüsü’nün Türkiye temsilcileri İshak Alaton, Can Paker ve Osman Kavala, legal görüntü vermek için faaliyetlerini vakıf olarak sürdürme kararı aldı.

Sorosçuların ‘hülle’ oyunu

Yahudi spekülatör Soros’un kurduğu Açık Toplum Enstitüsü’nün Türkiye Temsilciliği feshedilip yerine Açık Toplum Vakfı kuruldu. Sözde ’yerlileşme’ adına yapılan girişimden büyük bir tezgâh çıktı

Soğuk savaş dönemindeki faaliyetleriyle Doğu Bloku ülkelerini karıştıran, son bir kaç yıldır da renkli devrimlerle bir çok ülkede yönetimi değiştiren George Soros’un Türkiye uzantıları yeni bir tezgah peşinde. Yahudi spekülatörün kurucusu olduğu Açık Toplum Enstitüsü’nün Türkiye Temsilciliği “Ne yapsak olay hep Soros ile bağdaştırıldı. Her şeye Soros’un parası denildi. Devletin denetimine giriyoruz” diyerek faaliyetlerine son verdi.

Daha da tehlikeli oldular

Yerine ise enstitünün yönetiminde olan Can Paker, İshak Alaton, Osman Kavala, Temel İskit, Şebnem Karauçak, Murat Sungar ve Nurcan Baysal gibi isimlerinde katılımıyla Açık Toplum Vakfı kuruldu. Sözde George Soros’u dışarıda bırakıp yerli bir sivil toplum kuruluşu olmak atılan adım uzmalar tarafından “oyun” olarak değerlendirildi. Araştırmacı Yazar Yılmaz Dikbaş enstitünün vakıfa dönüştürülmesi ile birlikte faaliyetlerinin daha da tehlikeli hale geleceğini söyledi. “Vakıf olarak legal hale gelirlerse daha rahat yandaş bulabilecekler” diyen Dikbaş, “Türkiye’de bir çok vakıf var. Bunlar devlet denetiminde değil. ’Devletin denetimine giriyoruz’ demeleri tamanen propoganda” ifadelerini kulandı.

Yasal hale geliyorlar

Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Dr. Nurullah Aydın da enstitünün vakıf haline gelmesiyle birlikte Soros’un Türkiye’ye fiili olarak yerleşme imkanı bulabileceğini söyledi. Vakıflar yasasında yapılan son değişikliklerin önemine vurgu yapan Aydın, “Yasa değişikliğiyle artık taşınmaz edinebiliyorlar. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanlar vakfın yönetim kurulunda yer alabiliyor. Finans aktarımlarında gizliliğe dayalı aktarım handikapları ortadan kalkacak. Yani artık istediklerini sosyal, siyasal, ekonomik alanlarda rahatlıkla yapabilecekler. Bugüne kadar yaptıklarını açıkça yapacaklar, olay bu. Vakıf haline gelmekle yasal zemin kazanıyorlar. Türkiye’de demokratikleşme ve özgürlük adı altında yaptıkları azınlık çalışmalarını daha açıktan yapma imkanı bulacaklar. Bu çerçevede stratejik, siyasal planlarını açıktan uygulama fırsatı da buluyorlar” dedi. Saadet partisi Genel başkan yardımcısı Mete Gündoğan, Açık Toplum Enstitüsü’nün kendini feshederek, Açık Toplum Vakfı olarak faaliyetlerini sürdürecek olmasının, bugüne kadar yaptıklarını kabul etmesini anlamına geldiğini söyledi. Gündoğan şunları kaydetti: Bu değişiklik kendileri hakkında bugüne kadar ortaya atılan iddiaların doğruluğu anlamı taşır. Zaten bu zamana kadar yaptıklarını yaptılar. Bir çok sivil toplum kuruluşunda mayalandılar. Dışarıdan da para almaya devam edeceklerine göre, burada asıl sorulması gereken kime, kimin için hizmet edecekleridir. Bu da ortada zaten.

Tam kadro transfer oldular

Soros tarafından fonlanan enstitünün, vakfa transfer olan üyeleri ilginç faaliyetleriyle tanınıyor

Murat Sungar

Ankara Siyasal Bilimler Fakültesi mezunu mastırını ABD’deki Cincinnati Üniversitesi’nde yaptı. Uzun süre NATO’nun değişik kademelerinde Türkiye’yi temsil etti. 2003’ten 2005’in ortalarına kadar AB Genel Sekreterliği görevini yürüttü. Türkiye’nin tam üyelikten başka çıkış yolu olmadığını savunuyor.

İshak Alaton

Tıpkı George Soros gibi Yahudi asıllı ve hayatı tam bir başarı öyküsü! Öldürülen Yahudi asıllı Üzeyir Garih’in ortağı. Diğer isimler gibi Soros çizgisinde çalışmalara imza atan TESEV’in üyesi. Özelleştirme ve yabancıların paralı işgaline geçit vermek istemeyenlere karşı yaptığı propagandalarla tanınıyor.

Temel İskit

Emekli Büyükelçi...Katıksız bir AB taraftarı ve Avurupa Birliğine giriş için tek şansın AKP olduğunu savunuyor. CHP ve MHP’ye karşı çıkıyor. Türkiye’nin temellerini dinamitleyen Vakıflar Yasası’nın ateşli savunucularından. O’na göre AB yolunda en önemli engellerden biri olan Kıbrıs ve bu sorunun çözülmesi gerekiyor.

Şebnem Karauçak

AB’nin faziletleri üzerine yaptığı çalışmalarla tanınıyor. AB ve Türkiye-AB ilişkileri konularında 11 adet yayınlanmış kitabı ve çok sayıda araştırma, rapor ve makalesi var. AB fonları ile finanse edilen bir çok projenin yöneticiliğini yaptı. AB’yi sevdirme dergisi olarak da adlandırılan “Kriter” dergisinin Genel Yayın Yönetmeni.

Osman Kavala

1957 Paris doğumlu.Babası Mehmet Kavala’nın 1982 yılında vefat etmesinin ardından, Kavala Grubunda yönetici olarak çalışmaya başladı. Birgün gazetesi ortaklarından. Lakabı ’Türk Soros’. Özellikle sözde Kürt sorunu konusunda milli politikalarla birbirine ters düşen görüş ve önerileriyle tanınıyor.

Can Paker

Türkiye’de “liboş” diyeadlandırılan liberallerden. Özellikle Türk Silahlı Kuvvetleri’ni hedef alan çalışmalarıyla tanınan TESEV’in Başkanı. Kendisini “AB ve ABD” taraftarı diye tanımlamaktan çekinmiyor. “TESEV’e Soros tarafından yılda iki milyon dolar gönderiliyor” itirafı ile dikkatleri üzerine çekmişti.

Nurcan Baysal

Sözde Kürt sorunu ile ilgili ayrılıkçı çevrelerinkine benzer fikirleri savunuyor. Türkiye Kalkınma Merkezi Derneği üyesi olan Baysal, suikaste kurban giden Necip Hablemitoğlu’nun Türkiye’deki faaliyetlerine işaret ettiği Alman Heinrich Böll Vakfı ile yakın temasta.




İm (Kod): Tümünü seç
http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=12245
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

İletigönderen Çetin Taş » Cum Oca 02, 2009 9:50

Sorosçuların hüllesi

Yahudi spekülatör George Soros’un 2 milyon dolar fonladığı Açık Toplum Enstitüsü’nün Türkiye temsilcileri İshak Alaton, Can Paker ve Osman Kavala, legal görüntü vermek için faaliyetlerini vakıf olarak sürdürme kararı aldı.

Türkancığım,aklın yolu bir.
Bu arada senin ve tüm arkadaşlarımın yeni yılını kutluyorum.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Oca 03, 2009 11:47

Açık Toplum Enstitüsü 'Türk malı' vakıf oldu

'Para Sihirbazı' Soros'un kurduğu Açık Toplum Enstitüsü'nün Temsilciliği 2009'da Türk vakfı oldu. Temsilcilik, Soros bağı nedeniyle sık sık eleştiriliyordu


Macar spekülatör, girişimci ve yazar George Soros`la bağlantısı nedeniyle eleştirilere maruz kalan Açık Toplum Enstitüsü`nün Türkiye Temsilciliği, kendini lağvederek vakıf halini aldı. Lağvedilen enstitüdeki mütevelli heyeti, yönetim kurulu, danışma kurulu, tamamen yerli olan Açık Toplum Vakfı adı altında devam edecek. Şimdiye kadar Soros`un, merkezi New York`ta bulunan Açık Toplum Enstitüsü`nden finanse edilen kuruluş yerli bağışlarla ayakta kalacak, faaliyet alanında ise herhangi bir değişiklik olmayacak.

ENSTİTÜ DESTEKLİYOR

Kuruluşu Resmi Gazete`nin 20 Ağustos 2008 tarihindeki sayısında yer alan Açık Toplum Vakfı`nın ilk faaliyeti ise Türkiye`nin Avrupa Birliği üyelik sürecine destek vermek amacıyla 31 Mart 2001`de kurulan ve kamuoyunda `Akil Adamlar` olarak da bilinen Bağımsız Türkiye Komisyonu`nun 13-16 Ocak 2009 tarihindeki ziyareti olacak. Komisyon üyesi olan 2008 Nobel Barış Ödülü sahibi eski Finlandiya Cumhurbaşkanı Martti Ahtisaari de 2004 yılındaki `Avrupa`da Türkiye: Bir sözden fazlası mı?` Türkiye Raporu`nun 5. yıldönümünde İstanbul ve Ankara`da temaslarda bulunacak. Ahtisaari ve diğer üyelerin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan`la da görüşmesi bekleniyor. Komisyon, sivil toplum kuruluşları, akademik çevreler, iş dünyası ve medyadan temsilcilerle de görüşerek Türkiye`nin AB`ye üyelik süreci ve AB`ye uyumu konularında değerlendirmelerde bulunacak. British Council ile Soros`un Enstitüsü tarafından desteklenen Bağımsız Türkiye Komisyonu, Türkiye`nin üyeliğine inanmış ve Avrupa kamuoyunu bu yönde etkileyebilecek kişilerden oluşuyor. Komisyonda eski Avusturya Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Albert Rohan, eski AB Komisyonu komiseri Hans van den Broek, eski İngiltere Başbakanı Tony Blair`in danışmanı ve London School of Economics`in Dekanı Anthony Giddens, eski AB Komisyonu başkanlarından Marcelino Oreja Aguirre, eski Polonya Dışişleri Bakanı Bronislaw Geremek ve Aşağı Saksonya Başbakanı Kurt Biedenkopf da bulunuyor.



İm (Kod): Tümünü seç
http://www.sabah.com.tr/2009/01/02/haber,4742ED54EB1A45749A7BAB577EBF598E.html






"Kararın George Soros'la ilgisi yok"

Açık Toplum Enstitüsü Türkiye Temsilciliği Direktörü, yeni vakıf genel sekreteri Hakan Altınay, enstitünün ve önceki yıllardaki danışma kurulu üyelerinin George Soros'la yoğun ve eleştirel bir şekilde ilişkilendirilmesinin, lağvetme kararında etkisinin bulunmadığını vurguladı. Kararın iki yıl önce alındığını kaydeden Altınay şöyle konuştu: "Değişimin nedeni, 2001'den beri temsilcilik olarak çalışırken karar mekanizmalarının tamamının Türkiye'den insanlardan oluşmasıydı. Dolayısıyla yönetimin tamamen Türk olduğu bir değişime yöneldik. Yaptığımız işleri bundan böyle de yapmaya devam edeceğiz. Ama bunu, bir uluslararası kuruluşun Türkiye temsilciliği olarak değil tamamen Türk kuruluşu olarak yapacağız. Vakfın fikri pozisyonunda değişim olmayacak."


İm (Kod): Tümünü seç
http://www.sabah.com.tr/2009/01/02/haber,02EE727F4EF44AD49A35A13031092748.html
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Oca 03, 2009 11:59

Çetin, senin ve ailenin de yeni yili kutlu olsun :)

GüncelMeydan olarak biz de Açık Toplum Vakfı'nın "yerlileşme" mücadelesini destekliyor ve Örümceğin Türkiye Ağı bölümünde kendilerine özel bir başlık altında faaliyetlerini mercek altına almaya devam edeceğimizi bildiriyoruz.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56


Şu dizine dön: OSI

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x