Açık Toplumcular yeniden faaliyete geçti

Açık Toplum Enstitüsü'nün "yerlileştirilmiş", "sorossuzlaştırılmış" hali imiş

Açık Toplumcular yeniden faaliyete geçti

İletigönderen Ram » Çrş Şub 25, 2009 9:59

Açık Toplum Vakfı faaliyetlerine başladı

20 Ağustos 2008 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan kararla kurulan Açık Toplum Vakfı, 1 Ocak 2009 tarihi itibariyle, mütevelli heyeti, yönetim kurulu, danışma kurulu ve vakfıyesi tamamen yerli bir vakıf olarak faaliyete geçti. Vakıf, Türkiye'nin insan hakları, demokrasi ve evrensel değerlere karşı daha duyarlı bir toplum olabilmesi yönünde bilimsel, sosyal ve kültürel faaliyette bulunan kurum, kuruluş ve kişilere, sosyal içerikli ortak projelerin gerçekleştirilmesi amacıyla katkı sağlamak doğrultusunda faaliyet gösterecek.

Kurucuları arasında Can Paker, İshak Alaton ve Osman Kavala'nın yer aldığı Açık Toplum Vakfı'nın Yönetim Kurulu da Can Paker, İshak Alaton ve Murat Sungar'dan oluşuyor. Vakfın 2009 Danışma Kurulu'nda ise Suay Aksoy, Nurcan Baysal, Eyüp Can, Zülfü Dicleli, Melih Fereli, Temel İskit, Şebnem Karauçak, Can Paker (Başkan) ve Murat Sungar yer alıyor.

Açık Toplum Vakfı'nın ilk faaliyeti, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik sürecine destek vermek amacıyla kurulan, kamuoyunda "Akil Adamlar" olarak da bilinen Bağımsız Türkiye Komisyonu'nun 13 - 16 Ocak 2009 tarihlerinde gerçekleştirdiği Türkiye ziyareti oldu. Bağımsız Türkiye Komisyonu, Türkiye ziyaretleri çerçevesinde, Ankara'da, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Komisyon ayrıca, sivil toplum kuruluşlarından, akademik çevrelerden, iş dünyasından ve medyadan temsilciler ile de görüştü. Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik süreci ve Avrupa Birliği'ne uyumu konularında değerlendirmelerde bulundu.*

Vakfın ilk desteklerinden bir diğeri, başta özellikle Romanlar olmak üzere, ekonomik ve sosyal açıdan dezavantajlı öğrencilere eğitimde fırsat eşitliği sağlayabilmek için verilecek olan üniversite ve dershane bursları olacak. 2008-2009 öğretim döneminde yaklaşık 20 üniversite öğrencisine öğrenim desteği; üniversiteye hazırlanan 10 öğrenciye ise dershane desteği sağlanacak.

Vakfın 2009 yılında destek vereceği çalışmalar arasında Boğaziçi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Hakan Yılmaz tarafından gerçekleştirilecek "Türkiye'de Ötekileştirme Süreçleri" başlıklı araştırma da yer alacak. Araştırma, Türkiye'deki ötekileştirme süreçlerinin kamu ve makro kültürel; birey ve mikro kültürel ölçeklerde nasıl bir süreç izlediğini kavramsallaştırmayı amaçlıyor.

Boğaziçi Üniversitesi'nden Doç. Dr. Gürkan Kumbaroğlu ile Sabancı Üniversitesi'nden Doç. Dr. Yıldız Arıkan'ın 2007 yılında gerçekleştirdiği "Karbondioksit Salımları Araştırması", 2008'de yayımlanan ulusal sera gazı salım raporu ışığında ve yine 2008'de Türkiye genelinde yaklaşık 2,500 kişi ile gerçekleştirilen tüketici eğilimleri araştırmasının bulguları doğrultusunda Açık Toplum Vakfı'nın desteği ile güncellenecek.

Vakfın ilk destek programları arasında yer alacak bölgesel çağdaş sanat merkezi Depo, Türkiye, Kafkaslar, Orta Doğu ve Balkan ülkelerinde çağdaş sanat alanındaki gelişmelere ortak bir perspektifle katkı sunmayı amaçlıyor.
Kaynak:
İm (Kod): Tümünü seç
http://www.aciktoplumvakfi.org.tr/guncel-haber-1.php

      *
      İm (Kod): Tümünü seç
      http://www.aciktoplumvakfi.org.tr/guncel-haber-2.php
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

Şu dizine dön: Açık Toplum Vakfı

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x