Adana'da oylar yeniden sayılıyor!

Genel & Güncel Konular

Adana'da oylar yeniden sayılıyor!

İletigönderen Balasagun » Çrş Nis 01, 2009 14:39

Oylar Yeniden Sayılıyor!

Nefes kesen bir yarışa sebep olan ve MHP'nin ipi göğüslediği Adana'da oylar yeniden sayılmaya başladı.

ADANA il merkezinde 4 partinin farklı iddialarla yaptığı itirazların 5 ayrı seçim kurulunda kabul edilmesi ile bu sabahtan itibaren oyların yeniden sayımı ya da tutanakların karşılaştırılmasına başlandı. 4 ayrı seçim kurulunda ise itirazların incelenmesi devam ediyor. Tutanakların karşılaştırılması ile ilgili incelemenin kısa sürebileceği, ancak yeniden sayım yapılan seçim kurulunda en erken bir haftada sonuç alabileceği belirtildi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTTIRILDI

Adana’daki seçimle yapılan itirazlar nedeniyle seçim kurullarından Seyhan 1, Seyhan 2’nin bulunduğu İsmet İnönü İlköğretim Okulu, Seyhan 3’ün bulunduğu Petrolofisi İlköğretim Okulu, Çukurova 1 ve Çukurova 2’nin bulunduğu Çukurova Elektrik Endüstri Meslek Lisesi, Yüreğir 1, Yüreğir 2 ve Sarıçam İlçe Seçim Kurullarının bulunduğu Abdurrahim Gizer İlköğretim Okulu ile Seyhan 4’üncü İlçe Seçim Kurulu’nun bulunduğu adliye binasında polis sıkı güvenlik önlemi aldı. Çevik Kuvvet ekipleri, görevliler dışında seçim kurullarına kimseyi almıyor.

NE DEDİLER?

İlk sonuçlarla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanan MHP adayı Aytaç Durak, “Adana’da demokrasi katlediliyor. AKP Ankara’dan talimat aldı. Ne pahasına olursa olsun Adana’yı istiyor. Bitmiş seçimi yeniden sayıp ta ne yapacak? Ciddi şüphelerimiz var. Sayım yapacağına yeniden seçim yapsınlar. Ben buna varım” dedi.

Binde 3 ile seçimi kaybeden AKP Adayı Mehmet Ali Bilici ise, “Adana’da Aytaç Durak’ın bilinen entrikaları bir daha sahneye konuluyor. Biz 17 bin oy farkla kazandığımız seçimi kaybettik. İtirazlarımızın geri çevrilmemesini istiyoruz. Ben 3 dönem milletvekilliği yaptım, böyle seçim rezaleti görmedim” diye konuştu.

Yüzde 4 fark ile seçimi kaybedip 3. sırada yer alan CHP Adayı Ümit Özgümüş de, ‘rakibi 2 partinin birbirini oy hırsızlığı’ ile suçladığını, kendisinin de 2 partiyi de aynı gerekçelerle suçladığını belirterek “Adana’da bu seçim hangi sonucu verirse versin, üzerindeki şaibe kalkmayacaktır” dedi.

[img]http://www.internetajans.com/img/page/logo-m.gif[/img]
Kullanıcı küçük betizi
Balasagun
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 3523
Kayıt: Cum Eki 17, 2008 13:18

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 15 konuk

x