Ağ'ın Hukukçuları: ''Hukukun üstünlüğü kafeslenemez''

Ağ'ın Hukukçuları: ''Hukukun üstünlüğü kafeslenemez''

İletigönderen Ram » Pzr Oca 17, 2010 15:04

Bazı hukuk derneklerinin oluşturduğu ''Hukuk Dernekleri Platformu''na üye bir grup avukat, Beyoğlu'nda eylem yaptı.
14 Ocak 2010
Cübbelerini giyerek Galatasaray Lisesi önünde toplanan avukatlar, ''Hukukun üstünlüğü kafeslenemez'' yazılı pankart açtı.

Gruptakiler adına açıklama yapan platform sözcüsü Ayhan Gültekin, Türkiye Cumhuriyeti'nin, Anayasaya göre demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğunu hatırlatarak, ''Buna rağmen yıllardır kendi dilimizi konuşamadık. Üniversitelerde özgürce eğitim göremedik. Fikirlerimizi ifade edemedik. Demokrasi yüzü göremedik. 27 Mayıs darbesi, 12 Mart muhtırası, 12 Eylül müdahalesi, 28 Şubat post modern darbesi ve 27 Nisan elektronik muhtırasında olduğu gibi 'derin devlet'i oluşturan 'Susurluk', 'Ergenekon', 'Kafes', mafya ve çeteler yüzünden acılar çekmeye devam ediyoruz'' diye konuştu.

Gültekin, laiklik ilkesine rağmen inanç hürriyetinin önünün kesilmek, düşünce ve ifade özgürlüğünün kısıtlanmak istendiğini savunarak, ''Yaşam hakkı teröre kurban ediliyor. En temel insan hakları ihlal ediliyor. İnsanlar yurtlarından sürülüyor. Baklava çalan çocuklara gaspçı, polise taş atan çocuklara terörist muamelesi yapılıyor'' dedi.

Ayhan Gültekin, açıklamada imzası bulunanlar arasında Prof. Dr. Hüseyin Hatemi, Kezban Hatemi ile emekli savcı Sacit Kayasu'nun da bulunduğunu belirtti.

Bu arada, platforma üye olmayan avukat Uğur Yetimoğlu, kendisine basın açıklaması verilmemesi üzerine tepki gösterdi.

Gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı.




Kaynak:
İm (Kod): Tümünü seç
http://video.turk.net/video/izle/35717/Avukatlardan-cubbeli-eylem---ISTANBUL/Sayfa/7/
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

Re: Ağ'ın Hukukçuları: ''Hukukun üstünlüğü kafeslenemez''

İletigönderen Ram » Pzt Oca 18, 2010 6:55

Hıncahınç Yalaklar ve Genç Malaklar



HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ SİYASAL ÇIKARLARA ALET EDİLEMEZ!

Türkiye Cumhuriyeti, Anayasa’ya göre demokratik, lâik, ve sosyal bir hukuk devletidir.

Buna rağmen; yıllardır kendi dilimizi konuşamadık. Üniversitelerde özgürce eğitim göremedik, fikirlerimizi ifade edemedik, demokrasi yüzü göremedik.

27 Mayıs darbesi, 12 Mart Muhtırası, 12 Eylül darbesi, 28 Şubat post-modern darbesi ve 27 Nisan elektronik muhtırasında olduğu gibi ‘derin devlet’i oluşturan; Susurluk, Ergenekon, Kafes, mafya ve çeteler yüzünden acılar çekmeye devam ediyoruz.

Demokrasinin teminatı olan laiklik ilkesine rağmen inanç hürriyetinin önü kesilmek, düşünce ve ifade özgürlüğü kısıtlanmak isteniyor. Yaşam hakkı teröre kurban ediliyor. En temel insan hakları ihlal ediliyor. İnsanlar yurtlarından sürülüyor, baklava çalan çocuklara gaspçı, polise taş atan çocuklara terörist muamelesi yapılıyor.

Göstere göstere illegal planlar yapılıyor. Devlet sırrı denilerek suçlular korunmaya çalışılıyor. Demokratik yollarla seçilenler demokratik olmayan yollarla engelleniyor. Bazen siyaseten bazen fiilen siyasete kelepçe takılıyor. Etnik kökenlerine göre insanlar arasında bölücülük ve ayrımcılık yapılıyor.

Muhalif Siyasetçiler, akademisyenler, memurlar, işadamları, sanatçılar, gazeteciler, yargı mensupları, Kürtler, Aleviler, Sünniler, Ermeniler, Rumlar fişleniyor. Yargıçlar ve savcılar tehdit ediliyor.

Hal böyle iken iktidar ve muhalefet partilerinin, bu topraklarda yaşayan insanların ihtiyacı olan yasal düzenlemeleri ertelemeleri ya da engellemeleri biz hukukçular için kaygı vericidir. Şunu özellikle belirtmek isteriz ki kanuna aykırı hareket eden herkes, hangi kuruma mensup olursa olsun, sade vatandaş gibi yargı önünde hesap vermeye mecburdur.

Burası Türkiye, hepimiz burada yaşıyoruz ve herkes için hukuk istiyoruz. Demokrasilerde devlet sırrının olmadığı, devlet adına suç işlenmediği, halktan alınan vergilerle satın alınan silahların halka yöneltilmediği, kimsenin etnik kökeni nedeni ile hor görülmediği, kimsenin kimseden üstün olmadığı, silahların sustuğu, planların yırtılıp atıldığı, sorumluların yargılandığı, her şeyin insan için olduğu, hukukun üstün olduğu bir Türkiye istiyoruz.

Hukukun üstünlüğü siyasal çıkarlara alet edilemez. Masumiyet karinesi; dokunulmazlık değildir. Yargılama, suçlunun cezalandırılması ve suçsuzun da aklanması demektir. Hukuku dolanarak dokunulmazlık isteyenlerin talepleri kabul edilemez. Hiç bir planın gizli kalmadığının altını çizerek herkesi hukuka saygılı olmaya davet ediyoruz.


İMZACI DERNEKLER:

Adalet ve Hukuk Derneği
Ak Avukatlar Derneği
Akder
Aksiyoner Avukatlar Derneği
Boğaziçi Avukatlar Derneği
Darbeye Karşı 70 Milyon Adım Platformu
Demokrat Hukukçular Derneği
Denge Hukuki ve Bilimsel Araştırmalar Derneği
Genç Siviller
Hukukçular Derneği
Hukuki Araştırmalar Derneği
Hukukun Üstünlüğü Derneği
Mizan Hukukçular Derneği
Savunma Avukatları Derneği
Tüm Hukukçular Derneği
Yargıda Re-Form Grubu


İMZACI HUKUKÇULAR:

Av. Prof. Dr. Hüseyin Hatemi
Av. Doç. Dr. Mustafa Şentop
Av. Kezban Hatemi
Av. Muhittin Köylüoğlu
Av. Necati Ceylan
Av. Dr. Ümit Kardaş
Av. Satılmış Şahin
Eski Savcı Sacit Kayasu

Resim
Resim
Resim
[img]http://img44.imageshack.us/img44/7159/4370120028.jpg[/img]
Resim

Kaynak:
İm (Kod): Tümünü seç
http://www.gencsiviller.net/haber.php?haber_id=240
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!


Şu dizine dön: ⌨ Ağ'a Takılmışlardan Haberler ⌨

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x