Aile Fotoğraflarınızda ev anahtarlarınız gözükmesin

Bilim, teknoloji ve genel ağ (internet) hakkında her türlü yazıyı burada paylaşabilirsiniz. Alt bölümler şunlardır: Uzay, Küresel Isınma / Ekoloji, Bilim ve Toplum, Tutum (Ekonomi)

Aile Fotoğraflarınızda ev anahtarlarınız gözükmesin

İletigönderen ceyfir » Pzt Kas 17, 2008 8:19

Stefan Savage, computer science professor, University of California, Sneakey adlı bir program geliştirdi.
Dijital fotoğraflarda gözüken ev anahtarlarını gerekli ivme, dönüş vs vererek bire bir kopyasını anahtar yapan makineye programlayabiliyor ve de anahtarın aynısı yapılabiliyor.

Siz siz olun artık o aile fotoğraflarınızdaki anahtarları yokedin.

Aksi takdirde bir gece ansızın evinizin anahtarı elinde bir yabancı evinizi boşaltabilir
Kullanıcı küçük betizi
ceyfir
Üye
Üye
 
İletiler: 29
Kayıt: Cmt Kas 08, 2008 18:12

İletigönderen PearL-GraiN » Sal Şub 10, 2009 1:08

gerçekten ilginçmiş :shock: :shock:
Kullanıcı küçük betizi
PearL-GraiN
Üye
Üye
 
İletiler: 174
Kayıt: Pzt Eki 20, 2008 10:51
Konum: Ne önemi var...

İletigönderen Panzehir » Sal Şub 10, 2009 13:18

Resim

Our SNEAKEY system correctly decoded the keys shown in the above image that was taken from the rooftop of a four floor building. The inlay shows the image that was used for decoding while the background provides a context for the extreme distances that our system can operate from. In this case the image was taken from 195 feet. This demonstration shows that a motivated attacker can covertly steal a victim's keys without fear of detection. The SNEAKEY system provides a compelling example of how digital computing techniques can breach the security of even physical analog systems in the real-world.


Abstract
The access control provided by a physical lock is based on the assumption that the information content of the corresponding key is private --- that duplication should require either possession of the key or a priori knowledge of how it was cut. However, the ever-increasing capabilities and prevalence of digital imaging technologies present a fundamental challenge to this privacy assumption. Using modest imaging equipment and standard computer vision algorithms, we demonstrate the effectiveness of physical key teleduplication --- extracting a key's complete and precise bitting code at a distance via optical decoding and then cutting precise duplicates. We describe our prototype system, Sneakey, and evaluate its effectiveness, in both laboratory and real-world settings, using the most popular residential key types in the U.S.


Citation
Benjamin Laxton, Kai Wang, and Stefan Savage
Reconsidering Physical Key Secrecy: Teleduplication via Optical Decoding.
ACM CCS 2008, Alexandria, VA, October 2008.




Aşağıda da Google tabanında yapılabilen Türkçe çevirisi bulunmaktadır. İdare edin artık.Eheh. :) :|

Bizim SNEAKEY sistemi doğru tuşlara bir dört kat olan binanın çatıya alınan olduğunu yukarıdaki resimde görüldüğü çözümlenmiş. T Sırasında arka planda sistemimiz bu faaliyet aşırı mesafeler için bir bağlam sağlayan dolgu olduğu çözümlenmesi için kullanılan görüntü gösterir. Görüntüyü 195 metre alınan bu durumda. Bu gösteri bir motive saldırganın gizlice algılama korkusu olmadan victim's tuşları çalmaya gösterir. Bu SNEAKEY sisteminin gerçek dünyada bile fiziksel Analog sistemlerinin güvenliğini ihlal nasıl dijital bilgisayar teknikleri sürekli yeni bir örnek sunmaktadır.


Özet
Erişim kontrolü, fiziksel bir kilit tarafından sağlanan varsayım, bunlara karşılık gelen anahtarın içerdiği bilgiler gizlidir --- anahtar veya nasıl kesilmiş bir önsel bilgi ya sahibi gerektirir gereken çoğaltma dayanmaktadır. Ancak, sürekli artan yetenekleri ve dijital görüntüleme teknolojileri yaygınlık Bu gizlilik varsayım için temel bir sorun mevcut. Mütevazı görüntüleme donanımları ve standart bilgisayar vizyonu algoritmaları kullanarak, fiziksel tuşuna teleduplication ve etkinliğini göstermek --- optik çözümlenmesi ile uzaktan anahtar tam ve kesin bitting kodu ayıklanması ve daha sonra kesin yinelenenleri kesme. Biz, her iki laboratuvar ve gerçek dünya ayarlarını, ABD'nin en popüler yerleşim anahtar türlerini kullanarak prototip sistemi, Sneakey, ve etkinliğini değerlendirmek tarif.


Citation Citation
Benjamin Laxton, Kai Wang, and Stefan Savage Benjamin Laxton Kai Wang, Stefan Savage
Reconsidering Physical Key Secrecy: Teleduplication via Optical Decoding. Fiziksel Anahtar Gizlilik Reconsidering: Teleduplication Optik Decoding üzerinden.
ACM CCS 2008 , Alexandria, VA, October 2008. ACM CCS 2008, Alexandria, VA, Ekim 2008.
- Kaynak -

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
İletiler: 3483
Kayıt: Pzr Şub 18, 2007 20:02


Şu dizine dön: Bilim ve Teknoloji

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x