AK Parti teşkilatının Köşk seçimi

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

AK Parti teşkilatının Köşk seçimi

İletigönderen Efe » Pzr Nis 08, 2007 21:40

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fırat, ve AK Parti Teşkilatı, cumhurbaşkanlığı konusunda ilk kez konuştu;

Fırat, Kanal 24 televizyonunun canlı yayınına katılarak cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin soruları yanıtladı. Demokratik toplumlarda cumhurbaşkanlığının halka açık olması gerektiğini, Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nün ''cumhurun yeri'' olduğunu dile getiren Fırat, şöyle konuştu: ''İsveç benzeri, demokrasinin geliştiği dünyanın bir çok ülkesinde, cumhurbaşkanlığı binaları halka açıktır ve gezilebilir. Ama bu gibi yerlerin yasak olan alanları da bulunuyor. Buralar gezilemiyor ama bu yasak alanlar dışında dünyada gezilemeyen yerler de var. Saddam'ın sarayı ve Suudi Arabistan kralının sarayı gibi...''

Fırat, AK Parti Teşkilatının, cumhurbaşkanı kim olması gerektiğine ilişkin anketinde, genel eğiliminin, Başbakan Erdoğan'ı ''Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde görme yönünde olduğunu'' söyledi.

18 Nisan tarihindeki MKYK toplantısından sonra AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayının açıklanabileceğini dile getiren Fırat, şunları söyledi: ''Anketteki kesin sonuçları bende henüz bilmiyorum. Sadece Sayın Başbakan'da sonuçlar... Teşkilatı tanıyan bir kişiyim. Teşkilatın genel eğilimi Başbakan Erdoğan cumhurbaşkanı olması yönünde. Sadece Merkez Karar Yönetim Kurulu kararıyla cumhurbaşkanı adayı belirlenmez. Ama bunu birileri anlamıyor ya da anlamak istemiyor. Biz halkın başkanını seçiyor, her hangi bir kurumun başkanını değil. Bir yıla yakındır çeşitli kesimlere soruyoruz. Buna ilişkin yüze yakın parametre tespit ettik. Sivil toplum örgütlerinin fikirlerini de teşkilatın fikirlerini de alacağız, bazıları alındı da... Milletvekilleriyle görüşmeler devam ediyor. 18 Nisanda yapılacak Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda tüm bilgiler ve sonuçlar tartışıldıktan sonra kimin aday olacağı belirlenecektir. Bunu Başbakan Erdoğan kendi de açıklayabilir ben de açıklayabilirim.'' ''Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanlığına aday olacak mı?'' sorusu üzerine de Fırat, ''Olabilir, olmaması için hiç bir sebep görmüyorum. Anayasa'nın şartlarına uyan herkes cumhurbaşkanı olabilir. Bu bir haktır, kimse bunu sınırlayamaz. Başbakanlık yapan bir insanın cumhurbaşkanlığı istemesi normal bir olay'' dedi.

damnant quod non intelligunt...
Kullanıcı küçük betizi
Efe
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
İletiler: 1508
Kayıt: Cmt Şub 17, 2007 22:58

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x