AK Partili Gençler IRI Komitesiyle bir araya geldi

International Republican Institute

AK Partili Gençler IRI Komitesiyle bir araya geldi

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Eki 13, 2008 14:17

AK Partili Gençler IRI Komitesiyle bir araya geldi

Intarnatıonal Republican Enstıtute (IRI) Komitesi geçtiğimiz hafta AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları üyeleriyle İzmir Kaya Prestije Otel’de bir araya geldi. AK Parti adına Gençlik Kolları Genel Merkez Yönetim Kurulu ve İzmir Gençlik Kolları İl Yönetim Kurulu üyeleri katıldığı toplantıda Sırbistan, Bulgaristan, Makedonya, Hırvatistan, Arnavutluk, Romanya ülkelerinden gelen katılımcılarla yerel siyaset, demokrasi, laiklik, seçim kampanyaları gibi konular tartışıldı. Eğitime AK PARTİ Genel Başkan Yardımcısı Egemen BAĞIŞ’ın seçim kampanyası danışmanı Sadi Kündüroğlu’da katıldı. Daha sonra AK Parti Gençlik Kolları Üyeleri, IRI Komitesi’ne Karşıyaka Rokka Restaurantta ağırladı. AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Hamza Dağ, IRI Komitesine Yerel ve genel siyaset konulu sunum yaptı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hamza Dağ şunları söyledi:

"IRI (İnternational Republican Institute) Demokrasi ve özgür düşünce bağlamında siyasi partilerin ve ideolojilerin tartışıldığı, serbest piyasa ekonomisi, düşünce özgürlüğü, gelenek ve adetler, liberalizm gibi kavramların siyasi ideolojilerin hassasiyetlerine göre değerlendirildiği bir organizasyon. Ayrıca Romanya, Hırvatistan, Bulgaristan, Sırbistan, Makedonya gibi birçok ülkeden Sosyal Demokrat, Hıristiyan Demokrat ve Liberal Temsilcilerin katıldığı ve arkasında birçok ülkenin siyasi iktidarlarının destekleyip sponsor olduğu bir kuruluş. Bu yıl ki toplantıları Türkiye’de gerçekleşti ve İzmir’i tercih ettiler. Biz AK PARTİ İzmir İl Gençlik Kolları olarak onları 3 gün boyunca İzmir’de misafir ettik. AK PARTİ Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyelerinin de katıldığı seminerler hayli renkli ve verimli geçti. Bu seminerde başarılı bir siyasi partinin seçim döneminde gerçekleştireceği seçim kampanyasında izlemesi gereken adımlar ve dikkat etmesi gereken hususlar değerlendirildi. Ayrıca bu programa katılan yabancı katılımcılar son yıllarda AK PARTİ ile Türkiye’nin düşünce özgürlüğü, bireysel hak ve özgürlükler alanında geliştirdiği açılımlar, ekonomik parametrelerdeki olumlu artışlarla Türkiye’nin Dünya Ekonomisinde gelmiş olduğu saygın yeri büyük bir dikkatle izlediklerini aktardılar. Programın son akşamında da yabancı konuklarımıza İl Gençlik Kolları olarak leziz bir balık ziyafeti verdik”



İm (Kod): Tümünü seç
http://www.haberinioku.net/?p=6208
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

İletigönderen borabey » Pzt Eki 13, 2008 15:57

Değerli dostum
Balığı Amerikalılar yemiş kılçığı ise bizim boğazımıza takılmıştır mutlaka
Bu vesile ile İÇİMİZDEKİ SEYTANLAR kitabından IRI ile ilgili bir bölümü de içeren bir araştırma raporunu sizlerle paylaşmak istiyorum.

08 Mayıs 2007
Sivil Toplum Kuruluşları
.
E. Özbey imzalı bir yazı :

:arrow: Yeni Dünya Düzeni, sadece bir ekonomik program değildir

:arrow: George SOROS Açık Toplum Enstitüsü Türkiye Ağı
Kullanıcı küçük betizi
borabey
Üye
Üye
 
İletiler: 333
Kayıt: Çrş Haz 25, 2008 14:06

İletigönderen borabey » Pzt Eki 13, 2008 16:25

IRI ile devam..
İçimizdeki şeytanlar kitabından bir alıntı..

Bugün hükümet dışı örgütler eskisine nazaran güçlerinin daha çok farkına varmış, hareket ve eylem yetenekleri daha yüksek ve daha büyük kitlelere hitap eden kuruluşlar olarak karşımızda durmaktadır. Devletler dünya çapında çeşitli sorunlarla mücadele etmede yetersiz kaldıkça, farklı sınırlar içinde yaşayan insanlar ortak kaygıları ve çıkarları paylaştıkça bu örgütlerinde her geçen gün gelişmesi ve etkinleşmesi kaçınılmaz olacaktır.

Amerikalı "Workshop" uzmanları gelmişler, bu övünçlü Türklerin ülkesinde raporlarında belirtikleri gibi; "Yönetim yetkisini merkezden uzaklaştırmak amacıyla belediyelere otonomi kazandırmak" için, yasa tasarısı hazırlıyorlar. Bu işin içerideki gerekçesine bakarsak, "Belediyelere yardım demek, demokrasiyi güçlendirmek demektir" diye bir yanıt hazırdır. Ne var ki, "Belediyeleri güçlendirmek' ABD'nin Cumhuriyetçi Partisi'ni neden ilgilendirir ve ABD neden bu işler için para ve eleman verir? Amerika'da gettolar temizlendi, toplumsal uçurumlar kapatıldı mı?" diye soran yoktur. Sorulmasa da, Amerikan muhafazakârlarının ve Cumhuriyetçi Parti'nin örgütü IRI'nin raporlarındaki yanıtı açıktır:

"IRI'nin rehberliğinde yerel yönetimler - Ankara'daki merkezi hükümet ('devlet' değil)- şimdi kendi yollarında yürümek üzere daha fazla otoriteye sahiptirler," Yerel yönetimlerin ABD'nin siyasal partisinin öncülüğünde yürüdüğünü belirten aynı raporda, bir başka kuruluşla birlikte Türk siyasi partiler yasasında değişiklik tasarısı hazırlandığı açıklanıyor. İş bununla da kalmıyor, bu hazırlıkların partilerle yakın ilişkiler kurularak sürdürüldüğü, partilerin içinde 'reformcu eylemciler' yetiştirildiği belirtiliyor.

Üstelik bu ülkeye öyle bir demokrasi eğitimi verildiği belirtiliyor ki, "laiklik dışı partilerin ve etnik tabanlı partilerin temsil edilmeleri"nin sağlanacağı özenle vurgulanıyor. IRI'nin 2000 yılı programına Türkiye gençliğinin ve kadın örgütlerinin desteklenmesi projesi de alınmış. Yeni dünya düzenini kavramış, moda deyimiyle, "vizyon sahibi" ve proje yapmasını bilen genç kadrolar yetiştirilecektir. IRI raporlarındaki şu sözler, hiçbir kuşkuya yer vermeden seçim özgürlüğümüzün temellerinin nasıl bellendiğini gösteriyor:

Demokratik toplumların vazgeçilmez bir unsuru olan baskı gruplarının temel amacı, siyasi mekanizmayı kendi amaçları doğrultusunda etkileyebilmektir. Ancak bunun yanında baskı grupları toplumun bilinçlendirilmesinden, devlet görevlilerinin işlerinin denetlenmesine kadar pek çok konu üzerinde de çalışmalarını sürdürmektedir. Baskı gruplarının, yalnızca çıkarları uğruna yasa hazırlanması, kabul edilmesi veya değiştirilmesi konularında faaliyet gösteren türü ise Lobilerdir. Bu bağlamda lobiler, baskı gruplarının siyasi mekanizmayı (özellikle yasama alanında ) etkileyebilmek için oluşturdukları gruplardır.
Kullanıcı küçük betizi
borabey
Üye
Üye
 
İletiler: 333
Kayıt: Çrş Haz 25, 2008 14:06

İletigönderen borabey » Pzt Eki 13, 2008 16:45

YUGOSLAVYA'NIN PARÇALANMASINDA IRI'nın rolü --> Yugoslavya'nın parçalanmasında IRI'nin rolü


Bir de ortaasyaya uzanalım...
IRI ve Kırgızistan ve USAK(Bu kuruluşa DİKKAT!...) --> Kırgızistan'da IRI'nın Kamuoyu Araştırması
Kullanıcı küçük betizi
borabey
Üye
Üye
 
İletiler: 333
Kayıt: Çrş Haz 25, 2008 14:06

İletigönderen borabey » Pzt Eki 13, 2008 16:54

Sevgili Türk-Kan
Bir dokundun bin ah işiteceksin galiba.. beni bağışla..
Günün son yazısı olarak şehit Dr.Necip HABLEMİTOĞLU'nun bir makalesi ile günü kapatmak istiyorum..

:arrow: Türkiye’deki Alman Vakıfları Raporu (Dr. Necip Hablemitoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
borabey
Üye
Üye
 
İletiler: 333
Kayıt: Çrş Haz 25, 2008 14:06

İletigönderen Çetin Taş » Sal Eki 14, 2008 19:25

Türkan.
Bu adamlar şimdi o balığı da rakısız yemişler ve mundar etmişlerdir kesin.

borabey.
Verdiğin bilgiler son derece kıymetli.Teşekkür ederim.

Hem IRI ve hem de NDI gayet açık bir şekilde görüleceği üzere AMERİKAN SİSTEMİ'ni dünyaya yerleştirmek için faaliyet gösteriyorlar. IRI, Cumhuriyetçilerin bakışını yansıtıyor. NDI'da, Demokratların.

Ben de şöyle bir şey yapacağım.Yazında adı geçen yerli-yabancı kişilerle ilgili internette yaptığım araştırmada bu kişilerin ne iş yaptığını, bir çeşit VİKİPEDYA gibi yazacağım. Böylece sanırım bütünün anlaşılması ya da hepimizin anladığı gerçeklerin daha da iyi yerlerine oturmasına katkı olur düşüncesindeyim. Önce yerlileri yazacağım. Buldukça paylaşacağım.

Burada temel hareket noktam ''ORTAK EYLEM İÇİNDE OLAN KİŞİ YA DA KİŞİLERİN,ORTAK BİR GEÇMİŞLERİ-TANIDIKLARI-DÜŞÜNCELERİ VARDIR.''şeklindeki kabuldür. Ayrıca ilk bölümü A şıkkı olarak inceleyeceğim ve bu bölüm sadece Borabey'in yukarıda alıntıladığı listedeki yerli isimleri içirecek. Yabancı isimler ve yerli-yabancı isimleri incelerken karşılaştığımız yeni isimleri de B, C, kim bilir D, E, vs. şeklinde sınıflandıracağım.

:arrow: Türkiye Ağı
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02

İletigönderen Çetin Taş » Sal Eki 14, 2008 19:58

Tesadüfe bakın ki şu an TESEV başkanı Can Paker CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın programında ve TERÖRLE MÜCADELE konusunu konuşuyorlar.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02

İletigönderen Çetin Taş » Sal Eki 14, 2008 22:18

Borabey’in alıntıladığı yazıdaki isimlerin kimler olduklarını yazarak devam ediyorum.Yalnız bu kişileri tanırken karşımıza çıkan yeni isimleri de unutmayın.Daha sonra onları da kısaca tanıyacağız.

:arrow: Türkiye Ağı (devam...)
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02

İletigönderen Ram » Sal Eki 14, 2008 22:39

Arkadaşlar, katkılarınız için çok teşekkür ederim. Yalnız, biraz daha derli toplu ve üst üste (ya da alt alta) gelmeyecek şekilde yazalım. Mâlûm, yazılar uzun. Ayrı başlık gerektiren yerlerde yeni başlık açarsınız. Bu grup şimdilik belli üyelere açıktır, fakat ileride üyelere de açık olacak. Tekrar teşekkür ederim.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

İletigönderen Çetin Taş » Sal Eki 14, 2008 23:31

Muhammed kardeşim.Sen sağol yeter ki.
Kendi çapımda bölümleri ayrı ayrı renklendirerek bir çeşit çözüm buldum.Mümkün olduğu kadar bu uzunlukta yazıların içeriğinin karışmamasını sağlamak önemli.Aklıma şimdilik başka bir yol gelmiyor.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02

İletigönderen Ram » Sal Eki 14, 2008 23:36

Çetin, bak şimdi senin bir yukarıdaki yazdığını düzenleyeceğim, renklendirmeye de gerek yok. Bir-iki boşluk yetecek. Tabi bir de aşağıdaki kodu numaralandırma veyahut harflendirmelerde kullanabilirsin.

    Kullanıcı küçük betizi
    Ram
    Zûlme Karşı İsyan!
     
    İletiler: 8167
    Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
    Konum: Aç haritaya bak!

    İletigönderen Türk-Kan » Sal Eki 14, 2008 23:37

    Arkadaslar. Ben de bu basligi düzenliyordum. :) Bir kac basliga bölme niyetindeyim, müsade var mi?
    Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

    Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
    Kullanıcı küçük betizi
    Türk-Kan
    Kuvva-i Milliye
     
    İletiler: 6735
    Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

    İletigönderen Ram » Sal Eki 14, 2008 23:47

    Türk-Kan, bence de bölünmeli. Her biri çok uzun ve ayrı başlık açacak denli içeriğe sahip.

    Çetin, bak şimdi daha güzel oldu. :)
    Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

    Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
    Kullanıcı küçük betizi
    Ram
    Zûlme Karşı İsyan!
     
    İletiler: 8167
    Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
    Konum: Aç haritaya bak!

    İletigönderen Türk-Kan » Çrş Eki 15, 2008 3:52

    Ram, sanirim simdi oldu :)

    Degerli bilgiler icin cok tesekkürler arkadaslar.
    Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

    Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
    Kullanıcı küçük betizi
    Türk-Kan
    Kuvva-i Milliye
     
    İletiler: 6735
    Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

    İletigönderen Çetin Taş » Çrş Eki 15, 2008 12:42

    Türkan ben tıklıyorum başlığa girmek için ama seçtiğiniz başlıkta bilgi yok giilerinden bir açıklama ile karşılaşıyorum.
    Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
    Kullanıcı küçük betizi
    Çetin Taş
    Üye
    Üye
     
    İletiler: 2354
    Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02

    Sonraki

    Şu dizine dön: IRI

    Kİmler çevrİmİçİ

    Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

    cron

    x