Aklın Yolu Hangisi

Türkiye ve dünya gündemindeki gelişmeler hakkındaki fikirleriniz, yayınladığımız izlencelerin bölümleri hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz alan.

Aklın Yolu Hangisi

İletigönderen Bedreddin Mahmud » Pzt Ağu 15, 2011 7:11

İnsanlar duygularıyla ve akıllarıyla hareket ederler. Bunlardan akıl gözünü kullananların başarılı olma şansı daha fazladır. Akıl rehber oldugunda acı reçeteler bile vız gelir. Sabah haberlerini okurken Başbakanın bir açıklaması burada paylaşmadan geçemedim. ''Bu mübarek Ramazan gecesinde, Ramazana hürmeten biz şu anda sabrediyoruz ama Ramazanın bitiminden sonra bilesiniz ki bu ülkede barışın miladı, bu barış ayıyla beraber, bu dayanışma ayıyla birlikte çok daha farklı olacak'' demiş.

Allahtan ramazanın yarısı bitti ve ardından kısa bir bayram var. "İnşallah" ondan sonra başka bir dini engel olmaz ise bir harekat yapılıp terörizm ile etkin mücadeleye başlayacağız.

Bu düzünce tarzı hangi ülkelerde kabul görür ve tepki almaz. Ya da hangi mantık çerçevesinde yoğrulmuş insan aklı bu kararla yapması gerekeni erteler. Bulunduğu konumda alacağı ya da alamayacağı karala kaç kişinin kaderini deüiştirecek. Bu arada can güvenliği alınamamış vatandaşlar ve güvenlik personeli de kaybedilirse buna kader der geçeriz. Alın yazısını değiştiremeyiz ya...

Bu arada "teskereye bir kala şehit olanlar" söylenmesin, bu da anadolu insanının alın yazısı. Bazılarına gemicik, 14 yaşında ticari başarılar ve sıradan halk yığınlarına ise şehit olmak ve öbür dünyada cennet düşer. Merak ediyorum acaba son 30 yılda şehit olanlar erlerin toplumun hangi kesiminden olduğu hiç araştırılmış mı. Ya da sayın yöneticilerimizin kendi evlatlar nerede, nasıl ne ne kadar askerlik yapmış.

Rahmetli Erbakan yola çıktıgında bu kadar kısa zamanda sonuç alacağını beklemiyordu sanırım. Bu da sürü ve organize azınlık durumuna bir örnek sanırım.

Sağlıcakla kalın.

B.M.
Kullanıcı küçük betizi
Bedreddin Mahmud
Üye
Üye
 
İletiler: 7
Kayıt: Prş Tem 28, 2011 18:52

Re: Aklın Yolu Hangisi

İletigönderen Bedreddin Mahmud » Çrş Eki 19, 2011 17:05

Bedreddin Mahmud yazdı:İnsanlar duygularıyla ve akıllarıyla hareket ederler. Bunlardan akıl gözünü kullananların başarılı olma şansı daha fazladır. Akıl rehber oldugunda acı reçeteler bile vız gelir. Sabah haberlerini okurken Başbakanın bir açıklaması burada paylaşmadan geçemedim. ''Bu mübarek Ramazan gecesinde, Ramazana hürmeten biz şu anda sabrediyoruz ama Ramazanın bitiminden sonra bilesiniz ki bu ülkede barışın miladı, bu barış ayıyla beraber, bu dayanışma ayıyla birlikte çok daha farklı olacak'' demiş.

Allahtan ramazanın yarısı bitti ve ardından kısa bir bayram var. "İnşallah" ondan sonra başka bir dini engel olmaz ise bir harekat yapılıp terörizm ile etkin mücadeleye başlayacağız.

Bu düşünce tarzı hangi ülkelerde kabul görür ve tepki almaz. Ya da hangi mantık çerçevesinde yoğrulmuş insan aklı bu kararla yapması gerekeni erteler. Bulunduğu konumda alacağı ya da alamayacağı kararla kaç kişinin kaderini değiştirecek. Bu arada can güvenliği alınamamış vatandaşlar ve güvenlik personeli de kaybedilirse buna kader der geçeriz. Alın yazısını değiştiremeyiz ya...

B.M.


Bu yazının üstünden yaklasık bir ay geçti. Ancak o günden bu zamana kadar ne tedbir alındı da insanların ve güvenlik görevlilerinin can güvenliği sağlandı? Ya da gerekli tedbir alınsa idi bu kadar can kaybı olurmuydu? Bu soru sadece hükümete değil, aynı zamanda siyasi partilere ve parlementerlere.
B.M.
Kullanıcı küçük betizi
Bedreddin Mahmud
Üye
Üye
 
İletiler: 7
Kayıt: Prş Tem 28, 2011 18:52


Şu dizine dön: Tartışma ve Fikir Meydanı

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x