AKP, 83 Ülkeden Teröristleri Suriye'ye Soktu! / Çeviri: Özgen ÖZBEY

AKP, 83 Ülkeden Teröristleri Suriye'ye Soktu! / Çeviri: Özgen ÖZBEY

İletigönderen Oğuz Kağan » Sal Kas 12, 2013 22:01

AKP, 83 Ülkeden Teröristleri Suriye'ye Soktu!

Türkiye, 83 ülkeden yabancı güçlerin desteklediği teröristlerin, hükümeti devirmeleri için Suriye’ye girişine izin verdi.

Suriye’nin Dışişleri Bakanı yardımcısı Faisal Muqdad, Türkiye’nin 83 ülkeden gelen teröristlerin hükümeti devirmeleri için Suriye’ye geçişlerine izin verdiğini söyledi. Salı günü al-Alam televizyonuna yaptığı konuşmada Suriye’deki ayaklanmaları destekleyen yabancıları eleştiren Muqdad; Amerika, Fransa, Türkiye ve Suudi Arabistan’ın Suriyelilere yardım etmek yerine, savaşın devam etmesi için daha fazla silah gönderdiklerini söyledi.

Özellikle Ankara hükümetini suçlayan Muqdad, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye, Suriye ile ilgili yıkıcı bir tavır takınmıştır. Çünkü Türkiye, 83 farklı ülkeden teröristlerin Suriye’ye girmesine göz yumarak suç işlemiştir.”

Suriye savaşın kilit savunucularından asilerinin en güçlü destekçilerinden biri olan Türkiye, sınırdan kaçakçıların silah ve insan geçirmesine izin verdiği için Şam tarafından büyük ölçüde eleştirildi.

Eylül ayında American Pentapolis Agency tarafından hazırlanan bir istatistik raporu, Suriye’de en az 130 bin yabancı militanın savaştığını göstermektedir. Bu militanların çoğunluğu eskiden Suriye’ye Lübnan, Ürdün ve Türkiye üzerinden giriyordu. Fakat son zamanlarda Türkiye sınırları militanların en önemli tedarik yollarının başında geliyor. Bu nedenle, Suriye’nin Türkiye ile kuzeydoğu sınırı yakınında bulunan Halep, yabancı destekli militanlar için en önemli kale haline geldi.

Muqdad, bölgedeki çatışmayı sona erdirmek için bir çözüm yolu bulmayı amaçlayan Cenevre 2 görüşmelerinden bahsetti. Suriye hükümetinin, Cenevre görüşmelerinin sonuç getirmesinde yardımcı olmaya kararlı olduğunu ve bunun için, şiddet ve terörizmin sonlandırılmasının en önemli önceliğe sahip olması gerektiğini söyledi.

Suriyeli yetkili, ülkede bulunan teröristlerin destekçilerinin hem Amerika ve Fransa gibi batılı ülkeler hem de Suudi Arabistan gibi bazı Arap ülkeleri olduğunu vurguladı ve şunu ekledi: “Suriyeliler, bu ülkeleri, kendi ülkelerindeki zararın sorumlusu olarak görmektedirler”.

Washington’un Suriye ile ilgili çifte standart politikasına ve yanıltıcı rolüne vurgu yapan Muqdad, “Bütün bunlara rağmen, savaş destekçileri bilmelidir ki direnmeye devam edeceğiz” dedi.

Suriye’deki savaş, reform protestolarının ayaklanmalara dönüştüğü ve Batı ve bölge ülkelerinin müdahalesinin görüldüğü 2011 yılının Mart ayından bu yana devam ediyor.

Tüm Avrupa, Orta Asya ve Kuzey Afrika’dan terörist grupları içine alan kargaşa, yakın geçmişin en kanlı çatışması haline geldi.

Birleşmiş Milletlere göre, Suriye’yi son iki yılda etkileyen bu kargaşa nedeniyle 100 binden fazla insan öldürüldü ve milyonlarcası yerini değiştirmek zorunda kaldı.


Kaynak: http://www.globalresearch.ca/turkey-has-let-foreign-supported-terrorists-from-83-countries-enter-syria-to-topple-government/5357112

Çeviri: Özgen ÖZBEY, 12 Kasım 2013
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x