AKP, CHP, HDP ve ABD ne istiyor? / Arslan BULUT

AKP, CHP, HDP ve ABD ne istiyor? / Arslan BULUT

İletigönderen Balasagun » Cmt Nis 02, 2016 22:01

AKP, CHP, HDP ve ABD ne istiyor?


Resim
Tayyip Erdoğan, Reza Zarrab’ın kara para aklama suçundan Miami’de tutuklanması sorulunca “Kara paranın babaları orada duruyor. Pensilvanya’da duruyor. Burada duranlara acaba oradaki yetkili merciler herhangi bir uygulama yaptılar mı?” diye konuştu.

Türkiye’de “paralel yapı” operasyonları sürüyor ama Erdoğan “En yakınım bile olsa taviz vermem” dediği halde düne kadar cemaatin önde gelen adamı olan birçok kişiyi yakın çevresinde tutuyor! Belki onlar cemaatte iken de “görevli”ydi, bunu bilemem ama sadece Erdoğan’ın değil, AKP’nin tanınmış isimlerinin cemaatle dünürlük gibi ilişkileri bile var. Yani et ve tırnak gibiler... Dolayısıyla bu operasyonlar güven vermiyor!

* * *

New York Times gazetesinin ünlü köşe yazarı Thomas Friedman ise “ABD’nin Irak’ı demokrasi için güvenli bir yere dönüştürme çabasının, bölgedeki en önemli NATO ‘müttefiki’nin bir demokrasiden bir diktatörlüğe dönüştürülmekte olduğunu görmezden gelmesini gerektirdiğini” yazdı!

Friedman anlamak istemiyor galiba! Türkiye’deki rejimi kim değiştirmek istiyor? ABD, PKK ve AKP değil mi? O halde ABD yönetimi kendi isteklerini uygulamaya çalışan bir iktidara neden karşı çıksın?

İşte size bir delil daha:

Avukat Gülseren Aytaş, gönderdiği mesajda “Yeni Anayasa çalışmaları hızlandı. Yazılarınızda açıkladığınız siyasi şantajın sonucu herhalde bu. tbmm.gov.tr sitesinde gizli olmayan Anayasa tutanakları yayınlanıyor. Oradan seçtiğim ve Türk vatandaşlığından Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına uzanan geçişi anlatan alıntıları bilginize sunuyorum” diyor:

2012-2013 Anayasa Yazım Komisyonu Tutanaklarından...

ALTAN TAN (Diyarbakır): Ama vatandaşlık teriminde anlaşmadık daha. Türk vatandaşlığı yok ki Anayasa’da... (“Olmayacak” demek istiyor...) Belki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı olacak, belki vatandaş tabiri geçecek.

FARUK BAL (Konya): O zaman biz bunu yazamazsak bizi buraya getiren başka bir sebep olmaz ya. Türk vatandaşı demeyeceğiz de ne vatandaşı diyeceğiz?

ALTAN TAN (Diyarbakır): Vatandaş diyeceğiz.

FARUK BAL (Konya): Dünya vatandaşı!

ALTAN TAN (Diyarbakır): Hayır, hayır, vatandaş...

FARUK BAL (Konya): Bu ülkenin vatandaşı işte...

RIZA TÜRMEN (İzmir): Vatandaş olunca zaten bu ülkenin vatandaşı oluyor, başka bir ülkenin vatandaşı olamaz ki.

FARUK BAL (Konya): Biz çok ciddi bir biçimde bu kavramda ısrarlıyız.

ALTAN TAN (Diyarbakır): Parantez içinde kalsın.

MEHMET ALİ ŞAHİN (Karabük): “Devlete vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır” demişiz biz. Etnik çağrışım yapacak bir ifadeye yer olmadığı kanaatindeyim.

RIZA TÜRMEN (İzmir): Biz de böyle bir nötr madde arayışı içine girebiliriz tabii. Ben mümkün olduğunu zannediyorum. Ama bu olmadığı takdirde, gene baktığınız zaman hem AK Parti hem CHP önerisinde “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı” sözü geçiyor. Yani, bu bir ortak bir zemin olabilir mi mesela? BDP bunun için ne diyor mesela?

MERAL DANIŞ BEŞTAŞ: Diyoruz ki: Hepsini kapsayalım, nötr vatandaşlıktan kastımız, meramımız tam da bu. Yani bu nedenle bizim Türkiye vatandaşlığı görüşümüz çok net. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı tartışmasını yapacaksak bunu günlerce tartışalım. Hani üç parti, diğer parti (MHP’yi kastediyor) net söylediği için üzerinde uzlaşabilirsek bunu yapmaya hazırız ve açığız.

Ve dört partinin mutabakata vardığı maddelerden biri:

Madde 64. (1): Devlet, yabancı ülkelerde yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının aile birliğinin, çocuklarının eğitiminin, kültürel ihtiyaçlarının ve sosyal güvenliklerinin sağlanması, anavatanla bağlarının korunması için gereken önlemleri alır.

* * *

MHP dışında hepsinin gayreti Anayasa’dan Türk’ü çıkarmak olunca, ABD, Türkiye’nin diktatörlüğe kaymasına neden itiraz etsin? Cemaat de aynı görüşte değil miydi?


Arslan BULUT, 31 Mart 2016
arslanbulut@yenicaggazetesi.com.tr
“Efendiler, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki aslî cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin”
Kullanıcı küçük betizi
Balasagun
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 3523
Kayıt: Cum Eki 17, 2008 13:18

Re: AKP, CHP, HDP ve ABD ne istiyor? / Arslan BULUT

İletigönderen Aytigin Ata » Cmt Nis 02, 2016 23:10

'

''Tesadüf'' 1:

AKPkk: Davutoğlu/Teyyip Erdoğan: Etnisite: TÜRK DEĞİL

Y-CHPkk: Kemal Kılıçdaroğlu: Etnisite: TÜRK DEĞİL

Y-MHP: Devlet Bahçeli: Etnisite: ??

HDPkk: Seladdin Demirtaş: Etnisite: TÜRK DEĞİL

MİT Eski Müsteşeri: Hakan Fidan: Etnisite: AZILI KÜRT/ÇÜ

FETÖ: Fethullah Gülen: Etnisite: TÜRK DEĞİL



''Tesadüf'' 2:

''Yeni Anayasa'' konusunda da belli oluyor ki; Türkiye siyaseti ve önde gelen siyasi partilerimiz TEK VE BİR VE AYNI BİRLEŞMİŞ BATI/HRISTİYAN-SİYONİST MERKEZİ TARAFINDAN YÖNETİLİYOR!

Yani başlık böyle de olabilirdi:
AKP, CHP ve HDP, herzamanki gibi AB-D/israil Babalarının istediklerini istiyor: YENİ ANAYASA DARBESİ (Sevr/BOP)


'
En son Aytigin Ata tarafından Pzr Nis 03, 2016 19:18 tarihinde düzenlendi, toplamda 6 kez düzenlendi.
'


'

Kullanıcı küçük betizi
Aytigin Ata
Üye
Üye
 
İletiler: 107
Kayıt: Pzt Oca 18, 2016 4:37
Konum: UK URUM KUN

Re: AKP, CHP, HDP ve ABD ne istiyor? / Arslan BULUT

İletigönderen Aytigin Ata » Cmt Nis 02, 2016 23:40

'









'
'


'

Kullanıcı küçük betizi
Aytigin Ata
Üye
Üye
 
İletiler: 107
Kayıt: Pzt Oca 18, 2016 4:37
Konum: UK URUM KUN


Şu dizine dön: Arslan BULUT

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 5 konuk

x