AKP, MHP ve emperyalizm / Örsan Kunter ÖYMEN

AKP, MHP ve emperyalizm / Örsan Kunter ÖYMEN

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzt Eki 15, 2018 10:35

AKP, MHP ve emperyalizm

Dünyada kendi ülkesini kuran bir liderle bu kadar çok uğraşan başka bir iktidar ve millet yoktur. AKP iktidarını ve onun seçmen kitlesini esir alan bu şizofrenik durum, Türkiye’nin çöküş sürecini tetiklemekten başka bir işe yaramamaktadır.

AKP, Kurtuluş Savaşı’nın lideri ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün adını her yerden silerek, büyük bir vicdansızlık ve vefasızlık örneği sergilediği gibi, kendi bindiği dalı da kesmektedir. Kendisini, ülkenin kurucusunu yok ederek var edebileceğini sanan AKP, iktidar sarhoşluğunun ve şımarıklığının da etkisiyle, bu konudaki yanılgısını göremeyecek kadar büyük bir akıl tutulması yaşamaktadır.

AKP’nin ana hedefi hiç kuşku yok ki, Atatürk’ün en çok değer verdiği ilkelerden birisi olan ve anayasada da yer alan laikliği yok etmektir. Amaç teokratik düzeni yeniden kurmaktır. Bu nedenle, siyaset, bürokrasi, hukuk, eğitim ve medya dini söylemlerin ve temellerin etkisi altına girmiştir. Anayasadaki laiklik ilkesi fiilen bertaraf edilmiştir.

Atatürk’ün adını her yerden silme çalışmaları da bunun yansımasıdır. Atatürk’ün adını taşıyan stadyumlardan Atatürk adının çıkartılması; İstanbul Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi’nin kapatılıp çürümeye terk edilmesi ve sonradan yıkılması, bu süreç devam ederken, onun tam karşısına bir caminin inşa edilmesi; İstanbul’a üçüncü bir havalimanının yapılması ve Atatürk Havalimanı’nın kapatılıp arazinin “Millet Bahçesi”ne çevrilmesi projesinin devreye girmesi; Atatürk’ün vasiyeti yok sayılarak Türkiye İş Bankası hisselerinin CHP’nin denetiminden çıkartılması ve Türk Tarih Kurumu ile Türk Dil Kurumu’nun elinden alınıp hazineye devredilmesi girişimi; 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos ve 29 Ekim gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini temsil eden ve Atatürk ile özdeşleşmiş olan bayramların kutlanmasına sınırlamaların konması ve bu bayramların bazı devlet kurumları tarafından yok sayılması; Atatürk’ün dava arkadaşı İsmet İnönü’ye yönelik saldırılar ve iftiralar, önceden planlanmış bir operasyonun ve toplum mühendisliğinin parçasıdır.

MHP de, emperyalizme hizmet eden bu operasyonun bir parçası haline gelerek, Atatürk’e ihanet etme kervanına katılan siyasi partilerden birisi olmuştur. Atatürk’ün aydınlanma devrimlerini yok etmek, laiklik ilkesini ortadan kaldırmak, Türkiye’yi çağdaş uygarlık hedefinden koparıp ortaçağ karanlığına sokmak, Türkiye Cumuriyeti vatandaşlarını laik eğitim sisteminden kopartarak cehalete mahkûm etmek, Atatürk’ün adını her yerden silmek, emperyalizme hizmet etmekten başka bir şey değildir. Çünkü emperyalizm, böyle bir ülkeyi parçalayıp yönetebilir, çağdaş uygarlık yarışı kulvarının dışına atabilir ve geri kalmış bir ülkeyi kolayca sömürebilir.

Emperyalizme karşı mücadele etmenin yolu, çağdaş uygarlıktan, laiklikten, demokrasiden, hukuk devletinden, yasama, yürütme, yargı arasındaki güçler ayrılığından, düşünce, ifade, yayın, örgütlenme özgürlüğünden, ekonomik ve sosyal adaletten, laik ve bilimsel eğitim sisteminden geçer. Emperyalizm, sosyal, siyasi ve ekonomik açıdan gelişmiş bir ülkeyle uğraşamaz, çünkü buna gücü yetmez. Kime gücü yeter? Geri kalmış ülkelere gücü yeter. AKP’nin de MHP’nin de anlamadığı veya anladığı halde görmezden geldiği şey budur.

AKP’nin ve MHP’nin anlamadığı bir şey de şudur ki, yöneticilerin, toplumdaki yerleşik farklı dengeleri ve dinamikleri dikkate almadan karar almaları ve kutuplaşmaya yol açmaları durumunda, o yönetimin sürdürülebilir bir yönü kalmaz. Tarih üzerinden tümevarımsal bir çıkarım yapacak olursak, bunun bir toplum yasası olduğunu bile söyleyebiliriz.

Bu yasayı değiştirmeye de AKP’nin ve MHP’nin gücü yetmez. Ama bu sancılı süreçte olan yine Türkiye’ye olur.

Örsan Kunter ÖYMEN, 15 Ekim 2018
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Re: AKP, MHP ve emperyalizm / Örsan K. ÖYMEN

İletigönderen Gönül Pınar Atacı » Cum Eki 19, 2018 16:49

ATATÜRK ilkelerinin ve devrimlerinin tüm açık ve gizli düşmanlarını teşhir eden MUHTEŞEM bir makale. Sayın ÖYMEN'e en yürekten tebrikler ve teşekkürler.
Kullanıcı küçük betizi
Gönül Pınar Atacı
Üye
Üye
 
İletiler: 1285
Kayıt: Sal Ara 01, 2015 9:02


Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x