AKP'nin Irak Politikasına 11 Soru ve Nakavt / Tevfik BİR

AKP'nin Irak Politikasına 11 Soru ve Nakavt / Tevfik BİR

İletigönderen Tevfik Bir » Pzt Eyl 25, 2017 20:39

AKP'nin Irak Politikasına 11 Soru ve Nakavt

1) Bundan böyle muhatabımız Irak hükümetidir dediniz, bugüne kadar niye Irak'a ihanet edip IKYB ve Barzani'yi muhatap alıp Irak'ın üstünde tuttunuz, Barzani'nin defacto oluşumunu desteklediniz?

2) RTÜK, Barzani'nin kanalı Rudaw'ı TÜRKSAT'tan çıkarma kararı almış. Neden bugüne kadar Türksat'ta idi? Barzani bugün mü ihanet etti? Son Anayasa referandumunda Barzani "evet" için çalıştı mi?

3) Habur sınır kapısını niye kapatamıyoruz? İran'ın saatler içinde aldığı kararları Türkiye niye alamıyor?

4) Mersin Limanı ve çeşitli yerlerde bulunan Barzani'nin örtülü şirketlerine ihtiyadi tedbir konuldu mu, herhangi bir araştırma soruşturma var mı? MASAK'ın çalışması var mı, savcılıkta en ufak bir dosya var mı?

5) Terör örgütü PKK ile birlikte Barzani çay, şeker, mazot, sigara kaçakçılığından Türkiye üzerinden yılda kaç milyar TL kazanıyor?

6) Irak Devleti'nin ve Irak halkının hakkını çalan, Kerkük petrollerini satıp parasını sadece Kürtler için satan IKYB'nin petrolünü bugüne kadar neden sattık da bugün "vanayı kapatırız haaa" diyoruz. Bunca yıldır milyar dolarları kazandırdıktan sonra mı?

7) TSK artık peşmergeleri eğitmeyecekmiş. Barzani o peşmergelerden ne yapmayı planlıyordu, orduyu süs olsun diye mi oluşturuyordu? Barzani o ordu ve silahlı milisleriyle kaç Türkmen beyini, bürokratını, siyasetçisini şehit etti? Tapu ve nüfus daireleri yakılırken, Musul ve Kerkuk nüfus müdürleri suikastlerle öldürülürken, Türkmenler şehit edilirken, Türkmenler topraklarından vatanlarından sürgün edilirken TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin Barzani-PKK peşmergesini eğitmesi size normal mi geliyordu?

8) AKP Kongresi'ne davet ettiğiniz Mesut Barzani konuşma yaparken ve AKP'li salon "Türkiye seninle gurur duyuyor" diye olanca gücüyle slogan atarken şehit Mehmetçiklerimizi hiç düşündünüz mü?

9) İktidara geldiğiniz yıllarda yani 2003 2005 yıllarında "postal öpücüsü" diye ağır hakaretler ettiğiniz Barzani'ye niye yıllar sonra "Kak(abi)" dediniz kırmızı halılarla devlet başkanı gibi karşıladınız ve sonra gene düşman ilan ediyorsunuz? Siz hep kandırılıyor musunuz?

10) Irak'taki oluşuma müdahale edilememesinin ve PKK ana karargahı Kandil'e harekât düzenlenememesinin nedeni ABD'nin "İZİN" vermemesi yada diplomatik ifadeyle "razı" olmaması mı?

11) Irak bu haldeyken ve ABD Suriye'deki apocu terör örgütlerine 3500 tır malzeme silah araç göndermiş olmasına rağmen "Dostum sayın Trump" denilebiliyor mu? Trump da sizi kandırıyor olmasın! NATO'dan çıkmayı düşünüyor musunuz?


TEVFiK BiR, 25 Eylül 2017
http://www.tevfikbir.com
Kullanıcı küçük betizi
Tevfik Bir
Site Yetkilisi
Site Yetkilisi
 
İletiler: 66
Kayıt: Çrş Tem 27, 2011 10:40

Şu dizine dön: Tevfik BİR

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x