AKP'nin Yolu Bölünme, Ya Muhalefetin Yolu? / Burçak YAZICI

AKP'nin Yolu Bölünme, Ya Muhalefetin Yolu? / Burçak YAZICI

İletigönderen burcakyazici » Pzt Eki 22, 2012 17:00

Resim Uploaded with ImageShack.us" alt="Resim" class="resize_me" />


AKP yapacağını yaptı ve adeta bütün muhalefete Türk Milletine meydan okuyarak yeni Belediye Yasasını meclisten geçirdi.
Bu yasa ile adeta benim yolum ülkeyi bölme yolu diyerek meydan okuyarak topu muhalefete attı. Şimdi ülke bölünecek mi yoksa AKP’den kurtarılacak mı ? sorusunun kararını vermek muhalefet partilerine kaldı.
Önümüzde yerel seçimler var yani bu yeni yasa ile düzenlenecek olan belediyeler seçilecek. Bu seçimlerde AKP yolunu belirtti ve bölünmeye giden yolu açtım dedi. Peki muhalefet partileri ben demekten vazgeçip vatan diyebilecek mi?
Yada…
Israrla benim çatım masalına sığınarak bu bölünmeye ortak mı olacak?
İşte bu nokta bana göre ülkenin geleceğini belirleyecek. CHP’si, MHP’si, HEPAR’ı oturup şapkalarını önüne koymalı ve ona göre karar vermelidir.
Hani boğaz köprüsü yolu üzerinde çoğumuz görmüşüzdür basit bir tabela vardır köprüden önceki son çıkış yazar…
İşte bu seçimlerde bence bölünmeye giden yoldan önceki son çıkış noktasıdır. Ya bu partiler benim çatım demekten vazgeçip ülkem diyecek ve elbirliği ile ülkeyi bu son çıkıştan çıkaracaktır ya da biz kendi koltuklarımızın derdindeyiz diyecek ve topu millete atarak bu bölünmeye ortak olacaktır.
Bugüne kadar çok kez bu partilerin birleşmesinden söz edildi. O dönemlerde de görülen bir nokta vardı; o da bu partilerin parti olarak birleşmeleri imkansızdır. Tabanları siyasi görüşleri farklıdır ve bunların aynı çatı altında toplanma imkanı yoktur.
Zaten bende bu partiler birleşmeli diye bir şey söylemeyeceğim.
Ama…
Bu partiler en azından belediye seçimlerine belirleyecekleri ortak adaylar ile girmelidirler. Girebilirler mi? istenirse neden olmasın…
Daha önce yazdığım bir yazımda AKP’ye burun farkı ile kaptırılmış bir sürü belediyeden söz etmiştim. Unutmayın karşınızda % 50 var belki ama birde geriye kalan % 50 mevcut…
Ya omuz omuza hareket edip o % 50’nin gerçek gücünü kullanırsınız ya da ben deyip elinizdeki % 50’nin gücünü eritip sonuca yansıyan % 30’lara düşürerek ülkenin bölünmesine bilerek veya bilmeyerek sizde bir kazma vurursunuz…
İşte burada görev muhalefet partilerine düşmektedir.
Unutulmaması gereken bir nokta da AKP’nin bugün geldiği durumu ellerindeki belediyelerin imkanlarına borçlu olduğudur. Hani hepimizin ağzından düşmeyen kömür, erzak masalında masalcı teyze konumunda AKP belediyeleri vardır. Şimdi bu kozlarını ellerinden almak mı yoksa AKP’nin eline daha güçlü silahlar vermek mi?
İşte bugün muhalefetin vermesi gereken karar budur.
Ortak aday ile kanımca AKP belediye seçimlerinden büyük bir hayal kırıklığı ile çıkar. Beklemedikleri bir mağlubiyet almış olur.
Ve…
Bunun devamında gelecek olan genel seçimlere ve Cumhurbaşkanlığı seçimine bu durumun yansıması çok daha etkili bir şekilde olur. Çünkü girilen süreçte toparlanmaya imkan kalmadan ardı arkasına seçimler gelecektir ve AKP bölünme yolunda kendisini bölüp yok edecektir.
Tabi bunu başarabilecek siyasilerimiz varsa…
Ya da…
Muhalefet ben halimden memnunum diyecektir. Hep arkasına sığındıkları halk seçti halk indirsin söylemine sığınıp bu olaylara seyirci kalınacaktır ve AKP’nin yeni belediye yasası ile bölünmeye gitmek üzere açılan yola girilmesine göz yumulacaktır…
Ki…
Sonunda dönülmez akşamın ufkundayım sözlerini hep beraber söyleyeceğimizi bile bile…
Bir nokta da muhalefetin söylemine hak veriyorum; Halk seçti halk indirsin…
De…
Unutmayın ki, onları seçen halk oranında bir halkta bu duruma engel olmanız için sizleri seçti…
Hani % 50=%50 durumu…
Peki bu söylemle sizlerde, sizi seçen % 50’ye ihanet etmiş olmuyor musunuz?
Düşün muhalefet düşün…
Ayağımızın altından vatan kayıp gidiyor…
Sen hala çatının derdindesin…

Burçak YAZICI
Kullanıcı küçük betizi
burcakyazici
Üye
Üye
 
İletiler: 29
Kayıt: Pzr Haz 24, 2012 1:15

Şu dizine dön: Sizin Makaleleriniz

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x