AKP ve HDP Ülke Kaderine El Koydu / İsrafil K.KUMBASAR

AKP ve HDP Ülke Kaderine El Koydu / İsrafil K.KUMBASAR

İletigönderen Oğuz Kağan » Sal Kas 24, 2015 17:13

AKP ve HDP Ülke Kaderine El Koydu

Türk milletinin belki de önümüzdeki yüzyıl içerisindeki 'kaderini' tayin edecek çok önemli bir seçimi daha geride bıraktık.

Elindeki 'iktidar' gücünü sonuna kadar kullanan, emrindeki medya aracılığıyla eşi benzeri görülmemiş bir 'dezenformasyon' kampanyası yürüten, rakiplerine karşı 'her türlü aracı' kullanmayı mübah sayan AKP, ne yaptı etti 'ekonomik' kriz söylemlerini ve 'terör' eylemlerini, 'kendi lehine' oya tahvil etmeyi başardı.

Seçimin bir diğer galibi AKP tarafından tedavüle sokulan 'açılım' politikaları sayesinde halk arasında büyüyüp serpilen terör örgütünün siyasi uzantısı HDP oldu.

PKK, artık Meclis'te üçüncü parti.

Sultan hazretlerinin "İki partili Meclis" hayali belki şimdilik gerçekleşmedi; ama arkasına aldığı halk desteği sayesinde, temellerini attığı 'korku imparatorluğunun' sınırlarını daha da genişletmesinin ve 'ihanet projelerini' yeniden tedavüle sokmasının önü açıldı.

* * *

Neredeyse çeyrek asır boyunca ülkeyi adeta 'dikensiz bir gül bahçesine' çeviren, ancak 'yumurta' kapıya dayandığında sahneye çıkan muhalefet partileri, ne yapıp ettiler, 'her iki vatandaştan birine' yeniden AKP'ye oy verdirmeyi başardılar.

Etraflarında oluşan 'etten duvarları' aşıp bir kez olsun 'milletin içerisine' giremeyenler, karşı karşıya kaldığı tehditleri millete 'uygun bir lisan' ile anlatamayanlar, 'loş ışıklı odalarda' karşılaştıkları yağcı, yalaka ve çıkarcıların yalanları üzerinden 'nabız' yoklamaya çalışanlar, şimdi belki de başlarını ellerinin arasına alıp kara kara düşünüyorlar:

- "Neden böyle oldu?.."

Ancak, eminiz ki hiçbiri hâlâ şu soruyu akıllarına dahi getirmiyorlar:

-* * * "Nerede hata yaptık?.."

Milletin sesine kulak vermeyen, 'milletin anladığı lisan' ile konuşmayan siyaset bezirganları, 'bozuk plak' gibi aynı nakarata takılıp kalıyorlar:

- "Halk bizi anlamıyor!.."

* * *

Eminiz ki medyanın köşe başlarını tutan bir takım kalem esnafı seçim sonuçlarının ardında yatan 'gerçek nedenleri' gün ışığına çıkarmak yerine 'dolap beygiri' gibi yine hep aynı nakaratın etrafında dönüp duracaklar.

Ekonomik cephede estirilen 'yalan' rüzgârları, 'enflasyon', 'borsa', 'dolar', 'teşvikler', 'krediler', 'kapı kapı dağıtılan yardımlar' tabii ki inkâr edilemez.

Ancak, ortadaki tablo, milletin 'iktidardan memnun olduğunun' veya 'istikrardan yana tercih kullandığının' bir göstergesi değildir.

Peki ya nedir?

İktidarın 'ihanet' ve 'teslimiyet' politikalarını gündeme taşımak yerine, 'cumhuriyetin temel ilkeleri' ile 'toplumun değer yargılarını' karşı karşıya getirip, 'kendi çıkar alanını' genişletmeye çalışan zihniyete duyulan bir tepkidir.

AKP, karşısında 'ciddi bir iktidar alternatifi' görüntüsü vermeyen muhalefet partileri yüzünden milleti bir kez daha aldatıp kandırmayı başarmıştır.

* * *

Hiçbir başarı 'tesadüfi' değildir; her başarının ardında 'alın teri' ve 'emek' vardır.

AKP'nin arkasına aldığı 'devlet gücünü' fütursuzca kullanmasının, 'soygun çarkı' üzerine inşa ettiği 'havuz' medyasının 'algı' operasyonlarının elbette payı büyüktür.

Ancak, 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde 'belirleyici' olan ve birçok kişi tarafından 'göz ardı' edilen iki temel etken şunlar:

1-) Türkiye'nin dört bir yanında dindar kitlelere yönelik şu propaganda yapıldı:

- "AKP eğer tek başına iktidara gelemezse dindarların ırzı, namusu tehlikeye girecek. Başörtüsü yasaklanacak, imam hatipler kapatılacak."

2-) Özellikle Orta Anadolu'daki milliyetçi eğilimli seçmenler şu yalan ile kandırıldı:

- "Çözüm sürecini bitiren AKP, bölücü örgüt ile etkin mücadele yürütecek. Bu dönemde MHP'nin iktidar ortağı olması ülkemiz için sıkıntı yaratabilir."

Bu iki etken AKP seçmenini sandığa kilitledi; MHP seçmenini ise uzaklaştırdı.

* * *

Meclis'in birinci partisi AKP, 'buzdolabına' kaldırmak zorunda kaldığı 'çözüm sürecini' yeniden masaya sürecek ve 'Türk kimliğine' son vermeyi hedef alan 'Yeni Anayasa' çalışmalarını hızlandıracak.

Meclis'in üçüncü partisi HDP, müzakere masasında alacağı yeni tavizler karşılığında 'Yeni Anayasa'ya el altından destek verecek.

Meclis'in dördüncü partisi MHP ise 'eli kolu bağlı', olup bitenleri uzaktan seyretmekle yetinecek.

İsrafil K.KUMBASAR, 24 Kasım 2015
israfilkumbasar@yenicaggazetesi.com.tr
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 6 konuk

x