AKPKK ve Türk Kuvvetleri

Türkiye ve dünya gündemindeki gelişmeler hakkındaki fikirleriniz, yayınladığımız izlencelerin bölümleri hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz alan.

AKPKK ve Türk Kuvvetleri

İletigönderen bezgin » Cum Eyl 11, 2009 19:22

"Ölmeden önce ölünüz." Hadis-i serif


Terör bitmez. Siddet ne zaman bitmis ki? Üzerinde onbilerce yildir yasadigimiz, "Vatan" bildigimiz topragin her bir karisi, acili, agitli, kanli katliamlara taniklik etmistir. Ortak belleklerimizde en büyük yeri, belki de Hacli Saldirilari teskil eder. Yoksul ve ac Avrupa Halki, sekiz kere sehitlik, servet ve ganimet ugruna topraklarimizi cignediler. Okul kitaplarinda bize aktarilandan öte, yazili kaynaklar bu capulcular sürüsünün tek garezinin müslümanlar olmadigini, Dogu Avrupa ve Balkanlar'da da türlü kiyim ve yikimlara yol actiklarini anlatir.

Cumhuriyetimizin kurulmasindan bu yana yasadigimiz aci olaylar, verdigimiz kayiplar, bu ganimet sevdasinin bir türlü dinmedigini gösteriyor. Insanlik, özellikle bati dünyasi, 800 yillik aliskanliklarini birakabilmis degil. Bu durumun en bariz örnegi Irak Savasi'ydi. Zihniyet ve felsefe ayni. Sadece kullanilan yöntemlerde fark var. Irak Savasi'ni dogru gözlemleyebildiysem, bu sefer batinin, ruhsal ve toplumsal unsurlari bütünüyle devreye soktugunu söyleyebilirim.

Irak Savasi'ndan edinilen tecrübeler, Türk Halki'nin üzerinde fazlasiyla uygulanmakta. AB-D, Irak'ta ögrendiklerini cok daha düsük giderlerle, Türkiye'deki taseronlarini kullanarak gelistiriyor. Nasil Cin'deki ucuz isgücü, tekstil ve elektronik yatirimlari icin vazgecilmezse, Türkiye'deki hain sektörü de, ucuz savas yatirimlari icin dünyaca ünlü tedarikci sifatini fazlasiyla hakediyor.

Ben bu savas tedarikcilerine kisaca AKPKK demek istiyorum. AKPKK'nin AB-D icin avantaji, Türk Halki'nin degerlerini, toplumsal özelliklerini cok iyi bilmesi. Yerel savas ekonomisi, bizzat bu pazarin icinde dogup büyümüs, eksik yönlerimizi, zaaflarimizi cok iyi bilen bir ekip tarafindan yönetiliyor. Bu ekip kesinlikle yeni degil. Topraklarimizda 70 yildir büyüyor, karlarina kar katiyorlar.

Bu kadar güclü bir sektörü ortadan kaldirmak mali, ruhsal ve toplumsal kaynasmisliklar yüzünden imkansiz. Durum böyle olunca terörün bitecegini ummak, en iyi niyetli yorumla, saflik oluyor. Böyle bir karli yatirimin olmasi belki de Türkiye'yi Irak'in düstügü icler acisi durumdan koruyor, simdilik.

Ben kendimi Türkiye'de terörün bitmeyecegi düsüncesine alistirdim. Onbinlerce yildir süren bir kiyim neden simdi bitsin? Yapabilecegim en hayirli sey, Anadolu'nun büyük ermisleri gibi ölümü de yasam gibi kabul etmek ve mümkün oldugunca zavalli halkim icin canimi düsünmeden teslim etmek. Kurtulus Savasi sonrasina kadar böyleydik. Ama cagdas dünyanin maddeciligi ve bencilligi pek cok insani insanliktan cikardi, neredeyse makinelere dönüstürdü.

Irak Savasi'nin baslangicinda, AB-D'nin beyin yikama organlarinda gün boyu tekrarlanan bir söz vardi: "Kalpleri ve akillari kazanmak". Sanirim Türkiye'de de bu durumu yasiyoruz, ne tarafa dönsek kazanilmis, akli ve yüregi bosaltilmis insan mangalarina carpacagiz.

Bu oyuna gelmeyen bir avuc insan, benim gözümde Türk Kuvvetleri'dir. Silahli veya silahsiz. Ve bu insanlar, bu ülkede ekonomik olarak sömürülecek birseyler kalmadiginda, hainler kactiginda veya toplu tüfekli bir savasta, mücadeleye hazir olacaklar.

Cok uzattim biliyorum, ama yazinin özüne geliyorum. Su an - emperyalist batiya karsi - Güneydogu'da süren düsük yogunluklu savasi bitiremesek de, acilarimizdan ve kayiplarimizdan ögrenmemiz ve gerilla savasini ve gayri nizami kurallari ülkenin bir birikimi olarak saklamamiz gerekiyor. Tanklara tas atan kücük cocuklardan, AB-D askerinin suratina tükürecek dedelere kadar ayrintili düsünülmeli bu savas. Kazanamasak da karsi tarafa tarihin en agir kayiplarini verdirebilmek icin.

Bu yazi ayni zamanda Genel Kurmayimiz'a da bir cagri olsun. Allah korusun ama, ordu cözülürse, gayri nizami harp tekniklerini kullanabilecek sivillerimiz olmali. Simdi kimisinin aklina Kontr-gerilla geliyordur, hayir onu demiyorum, sadece Güneydogu'daki catismadan dönmüs, terhis olmus askerlerin, toplumu organize edebilecek, yoktan ayaga kaldirabilecek yetenekleri kazanmis olduklarini düsünmek istiyorum.

Bayanlarin da zorunlu askerlik yapmasi, topyekün savunma ve organize olabilmek acisindan önemli. O yüzden "Kizlari da alin askere".

Okudugunuz icin tesekkürler.

"Öyle ölmek
Onun gördüğüm ölümü gibi
Yenerek yok ederek…" Friedrich Nietzsche
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 1394
Kayıt: Prş Eki 30, 2008 1:35

Şu dizine dön: Tartışma ve Fikir Meydanı

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x