“Alanya artık Almanya oldu sayılır” / Necdet SEVİNÇ

“Alanya artık Almanya oldu sayılır” / Necdet SEVİNÇ

İletigönderen Balasagun » Prş Ağu 22, 2013 12:27

“Alanya artık Almanya oldu sayılır”


“Biz soğan satmıyoruz. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin topraklarını satıyoruz!. Şehitlerimizin kanıyla sulanmış topraklarımızı para karşılığında parça parça veriyoruz! Sevr’in yapamadığını kendi ellerimizle yapıyoruz! AB ve ABD istiyor diye, AKP tarım alanlarımızı da satmak için yasa çıkarttı. Böylece âdeta Türkiye’min işgali planlanmış oldu!”

Her vatansever tarafından bir millî feryât olarak kabul edilmesi gereken bu sözler bana ait değil, sayın Rahşan Ecevit’e ait.

Sayın Ecevit, Anadolu Ajansı bültenlerine girmesine rağmen, hiçbir yayın organının maalesef yer vermediği basın bildirisinde “Güneydoğu’daki en verimli topraklarımızı İsrail’in satın aldığından, satın alınan topraklarda (ecnebilerin) yerleşik topluluklar oluşturmaya başladıklarından, bu toplulukların günün birinde bağımsızlık isteyeceklerinden, verilmeyince bizimle savaşmaya kalkacaklarından, zaten İsrail’in her vesile ile su için savaşacağını söylediğinden” bahisle diyor ki:

-Alanya artık Almanya oldu sayılır!

Burada yabancıların gayrimenkul edinmelerine imkân sağlayan 21 Haziran 1984 tarih ve 3029 sayılı kanunun iptaline ilişkin Anayasa Mahkemesi’nin kararını hep birlikte hatırlamalıyız.

Anayasa Mahkemesi üyeleri de hatırlamalı.

İptal gerekçesinde “ülke ile millet arasında bağlantı bulunduğu, ülkenin bu milletin fertlerine ait olduğu, (Türkiye’de) toprak alacak yabancıların o bölgelerde çoğunluk sağlayıp etkinlik kazanabilecekleri, yabancılar tarafından mülk edinilen toprakların ülkeden kopma durumuna gelebileceği” belirtildikten sonra bir tehlikeye dikkat çekiliyor:

-İsrail bu şekilde kuruldu!

Anayasa Mahkemesi’nin 9 Ekim 1986 tarihli kararıyla iptal edilen kanunu Turgut Özal çıkarmıştı.

AKP, başta Cumhuriyetin ilk kanunlarından olan Köy Kanunu olmak üzere diğer bazı kanunlarda değişiklik yaparak; bedeli kanla ödenip, Türk evlâdına ait olduğu Lozan’da bütün dünyaya tasdik ettirilen vatan topraklarını yeniden satışa çıkarttı.

CHP iptal talebiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu.

Memleketin sahilleri, sınır boyları, su kaynakları, Türk topraklarında hak iddia eden devletlerin eline geçtiği hâlde Anayasa Mahkemesi hâlâ dosyaya bakabilmiş değil.

Neden?

Şimdi Marmara’daki, bazı adaların satıldığını, bazılarının satılmak üzere olduğunu, bizim Gaziantep’in Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesiyle kazanılacak topraklarımızın da yahudilere satılacağını duyuyoruz. Ve şayet gerçekten millî bir makam kaldıysa, işte o makamın başındaki herife soruyoruz.

-Hangi devletin memurusun sen?


Necdet SEVİNÇ, Yeniçağ, 2 Mart 2005
“Efendiler, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki aslî cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin”
Kullanıcı küçük betizi
Balasagun
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 3523
Kayıt: Cum Eki 17, 2008 13:18

Şu dizine dön: Necdet SEVİNÇ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x