Amacını aşan harita

Sitemiz hakkında duyurular buradan bildirilecektir..

Amacını aşan harita

İletigönderen X-ritch » Pzt Oca 11, 2010 22:50

Merhaba arkadaşlar,
Birkaç saat önce, İngiltere menşeli The Guardian adlı haber sitesinde gezinirken Türkiye'ye ait olduğu beyan edilen haritalara rastladım: http://www.guardian.co.uk/country-profile/turkey Belirtilen haritaların birinde(aşağıdaki,küçük olan) Hatay ve Trakya Bölgemiz Türkiye sınırlarının dışında gösterilmektedir. Son zamanlarda Batı kaynaklı merkezlerin niyetlerini ortaya koymak ve akıllarda soru işareti uyandırmak adına asparagas bilgi, harita vs ile ortaya çıktıkları görülmektedir. Ancak burada art niyet aramak yerine, haritada redaksiyondan kaynaklanan bir hata olabileceği olgusu da aynı oranda ağır basıyor. Bu hatayı düzeltmek adına reader@guardian.co.uk 'a konuya dair bildirimde bulundum. Konuya daha çok dikkat çekmek ve bir an önce yanlıştan dönülmesini sağlamak için kamuoyu oluşturmakta fayda var. Örnek olması açısından gönderdiğim e-postayı aşağıya koyuyorum.

Dear The Guardian,
When I was just searching on the website, I realized that there is a
mismatch among the maps of the Turkiye.
(http://www.guardian.co.uk/country-profile/turkey) If the small map of
the Turkiye is focused, Hatay and the Thracian region are declared as the part of the Syria. It
does not indicate the reality and it aims to serve impolitic meanings with this style. Therefore, the map must be changed immediately.
please be informed,
Kullanıcı küçük betizi
X-ritch
Üye
Üye
 
İletiler: 39
Kayıt: Cmt Oca 26, 2008 11:54

Re: Amacını aşan harita

İletigönderen hasanaydogar » Sal Oca 12, 2010 0:15

Bende güzel bir e-posta yazdım arkadaşa.

Böyle şeyler önemli. Çetvelle çizdikleri haritaya benzemez bizim haritamız.
Kullanıcı küçük betizi
hasanaydogar
Üye
Üye
 
İletiler: 0
Kayıt: Cmt Eki 31, 2009 23:36

Re: Amacını aşan harita

İletigönderen Deli Haydar » Sal Oca 12, 2010 3:54

Gezegenin göbeğindeki iki ana anakarayı birbirine bağlayan ülkenin sınırlarını daha hala nasıl şaşırıyorlar şaşıyorum. En aşağı yedi binyılın ardından, neredeyse bir yüzyıl önce kanla çizilen bir ülkenin sınırlarını mürekkeple kağıdın üstüne dökmek bu kadar mı zordur, aklım almıyor.

Hayır, bu konuda kafası sürekli karışıp, konu edilen sınırların nasıl çizildiğini unutanlar, gelişmiş uygarlığın birer dişli canavarları, canımız kanımız Avrupa ile Amerika olmasa, artniyet arayacağım!

Ve tabii yine benim kalbimi kazanmayı bildiler. Baksanıza, Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşlarına ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait olmayan topraklara da kırmızı boya harcamışlar. Böyük devletlerin jestleri de böyük oluyor vallahi...

Sözün özü, sınırlarını dahi bilemediğimiz tutsaklığımızın resmini, bu kez de Büyük Krallık'ın Gardiyanı'na çizdirmişler...
Kullanıcı küçük betizi
Deli Haydar
Meydan Delisi
Meydan Delisi
 
İletiler: 714
Kayıt: Çrş Eki 14, 2009 11:21

Re: Amacını aşan harita

İletigönderen devimsel » Sal Oca 12, 2010 10:41

[quote="X-ritch"]Merhaba arkadaşlar,
Birkaç saat önce, İngiltere menşeli The Guardian adlı haber sitesinde gezinirken Türkiye'ye ait olduğu beyan edilen haritalara rastladım: http://www.guardian.co.uk/country-profile/turkey Belirtilen haritaların birinde(aşağıdaki,küçük olan) Hatay ve Trakya Bölgemiz Türkiye sınırlarının dışında gösterilmektedir. Son zamanlarda Batı kaynaklı merkezlerin niyetlerini ortaya koymak ve akıllarda soru işareti uyandırmak adına asparagas bilgi, harita vs ile ortaya çıktıkları görülmektedir. Ancak burada art niyet aramak yerine, haritada redaksiyondan kaynaklanan bir hata olabileceği olgusu da aynı oranda ağır basıyor. [/quote]
X-ritch,onlar açısından bakacak olursak harita amacını aşmamış,tam amaçlarına uygun davranıyorlar.Adamlar açıkça biz sizi böleceğiz diyor,bu haritalar beyninizde yer etsin,sizi yönetenler de bir tepki göstermedikçe siz nasıl olsa teslim olmuş duygusuna kapılıp direnciniz kırılır.Bizim amacımız sizin millet olarak direncinizi kırmak diyorlar.Akılları sıra siz güçsüzsünüz,siz acizsiniz bak sizi yönetenlerin bile gıkı çıkmıyor demeye getiriyorlar.
Ulusal çıkarlarımızı gözeten bir iktidar görev başına gelmedikçe,biz daha çok böyle haritalar görürüz.
Bir örnek de ben vereyim,yakın zamanda da Amerikan NBC televizyon kanalı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizi Kürdistan olarak gösteren bir haber yapmış.Aşağıdaki görümsetmeden haberi izleyebilirsiniz.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vLzESbPJCPw&feature=related[/youtube]
Kullanıcı küçük betizi
devimsel
Üye
Üye
 
İletiler: 291
Kayıt: Çrş Nis 08, 2009 0:07


Şu dizine dön: Duyurular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

cron

x