Amanoslardan TSK’ya; yeni darbe girişimi! / Arslan BULUT

Amanoslardan TSK’ya; yeni darbe girişimi! / Arslan BULUT

İletigönderen Başkomutan » Sal Tem 27, 2010 23:14


Amanoslardan TSK’ya; yeni darbe girişimi!

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Hatay’ın Dörtyol ilçesinde PKK markalı saldırıda şehit edilen dört polis memuru için Adana Valiliğinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, “Çevre illerimizin valileri burada, bölge komutanlarımızın hepsi burada, emniyet burada... Bu Amanosları temizleyin diyorum. Ne yaparsanız yapın. Amanosları temizleyin” dedi.

CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun ise olayların ardından hükümeti suçlayarak, “Amanos Dağlarında PKK grubu olduğu biliniyor. Hükümet burada terör olayı yokmuş gibi davrandı. Problem yok anlayışı ile tedbir almadı, ihmal var” cevabını verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise İnegöl’de ve ardından Dörtyol’da yaşanan olayları hükümetin açılım politikasına bağladı, “Başbakan’ın PKK açılımı ile toplumsal bünyeye soktuğu etnik mikrobun kontrolsüz tırmanışa geçtiği ortaya çıkmıştır” dedi.

İçişleri Bakanı’nın olayları referandum sürecine bağlamasını da “aymazlık ve sorumsuzluk” diye eleştiren Bahçeli, “Türkiye’yi bölmek için yola düzülen ihanet kervanından, PKK ve etnik bölücülerin taleplerine sahip çıkarak PKK açılımı ile bunu siyasi bir proje haline getiren Başbakan ve hükümetinden milli irade yoluyla ve yargı önünde hesap sorma günü yaklaşmaktadır” ifadesini kullandı.


Türkiye bu olaylarla sarsılırken Balyoz soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı verilen isimlerden emekli Korgeneral Engin Alan’ın eşi Nevin Alan, “Türk Silahlı Kuvvetleri, kendi personeli olan muvazzaf ve emekli generallere darbe yaptı. Onların arkasında durmadı. Herkesi de birbirine düşürdü. Yaşanan hukuksuzluklara hiçbir tepki göstermedi. Ses soluk çıkmıyor. Biz isterdik ki onlardan bir tepki gelsin, bizi arayıp sorsunlar” diye bir açıklama yaptı.

Diğer taraftan 102 subay hakkında verilen yakalama kararı ile ilgili olarak Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un, Başbakanlık Resmi Konutu’nda Başbakan Tayyip Erdoğan ile sürpriz bir görüşme yaptığı anlaşıldı.

Erdoğan’ın Başbuğ ile yaptığı görüşmenin devam ettiği dakikalarda, Hatay’da bir yemekte bulunan Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in, korumasının verdiği not üzerine, konuşmasını “önemli bir işi olduğunu” belirterek yarıda kestiği ve özel uçakla, apar topar Ankara’ya döndüğü de öğrenildi.



Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ise “Anlaşılıyor ki Türkiye’de bu kadar büyük hukuksuzluğun yapılması için bir askeri darbeye ihtiyaç yokmuş. Bir askeri darbe olmadan da ülkede en temel insan hakları ihlal edilebilirmiş, masumiyet karinesi yok sayılabilirmiş, haksız tutuklamalar yapılabilirmiş, yüzlerce insana zulmedilebilirmiş. Etnik ayrışma ve etnik gerilim ortamı da ne yazık ki iktidarın katkılarıyla, öncülüğüyle, desteğiyle bütün ülkeye yaygınlaştırılmıştır” dedi.

Türkiye Barolar Birliği açıklamasında da Balyoz Darbe Planı davası kapsamında çıkartılan yakalama kararının, yasaya ve hukuka aykırı olduğu belirtildi.


Bütün bu olay ve değerlendirmelerden ben şu sonucu çıkarıyorum:

PKK’nın İskenderun’da başlattığı, Dörtyol ve Osmaniye’de sürdürdüğü eylemlerle, “TSK içindeki darbe” arasında bir bağlantı vardır.

Amanoslardan sürdürülen PKK markalı saldırılar ile TSK içindeki darbenin eş zamanlı olması tesadüf değildir. Türkiye, ABD-İsrail politikalarına boyun eğsin isteniyor. Tam böyle bir zamanda İngiltere Başbakanı Cameron’un Türkiye ziyareti de bu olaylarla ilgilidir.




Arslan BULUT / 28 Temmuz 2010 / YENİÇAĞ
Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler!

Eğer bir milletin kurtarıcıya gereksinimi yoksa artık millet olmuştur
Sakın kurtarıcı bekleme‚ yoksa sana karşı olan vazifemi yapamadım sayarım

Türk milletinin büyük millet olduğunu bütün medeni alem, az zamanda, bir kere daha tanıyacaktır

Beni hatırlayınız
Kullanıcı küçük betizi
Başkomutan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 2297
Kayıt: Pzt Eki 12, 2009 23:24

Şu dizine dön: Arslan BULUT

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x