Amazon ormanlarında tahribat sürüyor

Küresel Isınma ve Ekoloji sorunları, tartışmaları

Amazon ormanlarında tahribat sürüyor

İletigönderen Pınar » Çrş Haz 04, 2008 10:44

Amazon ormanlarında tahribat sürüyor

Dünyanın akciğeri sayılan Amazon ormanlarındaki tahribat artan bir hızla sürüyor.

Brezilya Ulusal Uzay Araştırmaları Enstitüsü (INPE) Başkanı Gilberto Camara, düzenlediği basın toplantısında, Amazon ormanlarındaki azalmanın çok belirgin olduğunu söyledi.

Ormanlardaki tahribat hakkında bilgi almak için uydu sistemi kullanan INPE’ye göre, geçen nisan ayında 1132 kilometrekarelik orman tahrip oldu.

INPE, en büyük tahribatın Mato Grosso eyaletinde görüldüğünü ve bu eyalette 794,1 kilometrekarelik alanın tahrip olduğunu bildirdi.

Resmi rakamlara göre Amazonlar’da ağaç kesimi son yıllarda azalmıştı, ancak geçen ağustos ayından itibaren ormanların yok olmasının tekrar hızlandığı belirtiliyor. INPE’ye göre, 2008’in ocak ayında 639 kilometrekarelik orman yok olurken, şubat ayında bu rakam 724 kilometrekareye çıktı.

Brezilya Çevre Bakanı Carlos Minc de yaptığı açıklamada, bu yıl ormanlardaki azalmanın geçen yıla oranla fazla olacağını kabul etti.

Bakan Minc, “hiç kimse bu rakamların artmasını görmek istemez, ancak bunu engellemek zor olacak” diye konuştu.

Brezilya’da ormanlardaki ağaçların bir bölümünün soya fasulyesi üretimi ve sığır yetiştiriciliği için kesildiği belirtiliyor.

[img]http://img527.imageshack.us/img527/1563/gazeteportsmallsi9.gif[/img]
Halk tarafından devlete "Sen bana hizmet etmek için varsın, bunun ötesinde senin bir anlamın yok" dendiğinde herşey yoluna girecektir...

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye
 
İletiler: 1380
Kayıt: Çrş Haz 06, 2007 7:47

Şu dizine dön: Küresel Isınma / Ekoloji

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x