Amerikan yazılımıyla 'savaşa' girmek!

Amerikan yazılımıyla 'savaşa' girmek!

İletigönderen Erkan Güçiz » Sal Şub 16, 2016 3:43

Bir önceki yazımıza bilip bilmeden yorum yapanların okuyup incelemesi dileğiyle!

Savaş uçaklarımızın bakımı için gerekli tüm malzeme ve parçalar Amerika’dan geliyor. 2012’de teslim alınan 22 değişik, 2000 kaleme yakın yenileştirme parçaları arasında, ABD kaynaklı 213 adet AIFF (Advanced Identification Friend or Foe – Geliştirilmiş Dost-Düşman Tanıma) sistemi, İsrail Elbit1 kaynaklı 5 adet Condor fotoğraf makinası ve İsrail Elta2 kaynaklı 2 adet radar ve hedef belirleme cihazı var.

Demek ki “Dost-Düşman Tanıma” sistemlerimiz Amerikan malı, tabii ki içindeki yazılım da. İsrail malı radar ve hedef belirleme cihazı da ne kadar “bizden yanadır” bilinmez.

Öyle başıboş, kontrol edemediği ve hatta kendine karşı savaşabilecek uçaklara verir mi bunları ABD.

Uçağın attığı her mermi, füze, ya ABD yapısı ya da izin altında, onların verdiği ara maddelerle Türkiye’de imal edilenler.

“Millî Yazılım” dedikleri, HAVELSAN’ın Türk mühendislerinin ABD ve İsrail'den aldıkları “Eğitim ve Simülasyon Yazılımları” mıdır?
Bu kapsamda Lockheed Martin (USA), ELBIT (İsrail) ve IAI (İsrail) firmalarından F-4, F-5 ve F-16 uçaklarının Harekat Uçuş Yazılımı geliştirme ve Sistem Entegrasyon Laboratuvarı kabiliyetleri alınmıştır.3

2011 yılından bu yana, defalarca basında, ASELSAN tarafından bir “Millî Yazılım” geliştirildiği ve uçaklarımıza yerleştirildiği haberleri çıktı.
Ancak Mart 2015’de, ASELSAN Genel Müdürü Faik Eken, F-16 uçaklarına entegre edilecek Dost-Düşman Tanıma Sistemleri ile ilgili açıklamalarda bulunurken şunları kaydetti: “Yapılacak çalışmaların boyutlandırılması, ölçeklendirilmesi lazım. Bu çalışmalar yapıldı. Şu anda bunlarla ilgili teklifler hazırlanıyor. Kullanıcı makamların bir takım ilave istekleri de var, o isteklere yönelik yeni Ar-Ge de söz konusu.”

Uçak, gemi, tank ve benzeri savaş araçlarında bulunan Dost-Düşman Tanıma Sistemi, radar sinyallerini kullanan bir Sorgulama-Yanıtlama düzeneğidir. Aynen şifahi parola gibi; sorgulandığında parolayı bilen “Dosttur”, yanıt veremeyen veya yanlış yanıt veren “Düşman”.

Satın aldığımız sistemin içinde parola erişemeyeceğimiz şekilde gizli ise, değiştiremiyorsak, kimi dost, kimi düşman olarak tanımlayacağımıza da biz karar veremeyiz. Satın aldığımız kaynak uzaktan kumanda ile bu parolayı değiştirebilir.

Bize düşmanı dost olarak gösterdiğinde korunma için tedbir almadığımız gibi, dostumuzu da düşman sanarak vurabiliriz.

“Millî Yazılım”, başkaları tarafından değiştirilemeyecek şekilde bu parolayı bizim belirlememiz demektir.

Ne yazık ki Aselsan mühendisleri milli bir yazılımı tamamlayamadan hayatlarını kaybetmişlerdir. Bu gerçekleri sizlere iletmek de görevimizdir!

________________________________________
1. http://www.elbitsystems.com/Elbitmain/files/Condor2.pdf
2. http://www.iai.co.il/sip_storage/files/7/36837.pdf
3. http://www.havelsan.com.tr/a/Main/urun/872/aviyonik-entegrasyon

Önceki yazı: Savaş Uçaklarımızın Yazılımları Amerika’nın Elinde!
http://www.guncelmeydan.com/pano/savas-ucaklarimizin-yazilimlari-amerika-nin-elinde-t41411.html
Uluslar, egemenliklerini geçici bile olsa, bırakacağı meclislere dahi gereğinden fazla inanmamalı ve güvenmemelidir. Çünkü meclisler bile despotluk yapabilir ve bu despotluk bireysel despotluktan daha tehlikeli olabilir. Meclislerin öyle kararları olabilir ki, bu kararlar ulusun yaşamına giderilmesi olanaklı olmayan zararlar verebilir.
Gazi Mustafa Kemâl Atatürk

Erkan Güçiz

Facebook - TC ERKAN GÜÇİZ
Kullanıcı küçük betizi
Erkan Güçiz
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 421
Kayıt: Çrş Eyl 29, 2010 5:18

Şu dizine dön: Erkan GÜÇİZ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

cron

x