Anadolu Basketbol Turu Başkent'te başlıyor!

Basketbol ile ilgili hersey burada

Anadolu Basketbol Turu Başkent'te başlıyor!

İletigönderen Ayberk » Pzt Haz 11, 2007 19:47

Anadolu Basketbol Turu Başkent'te başlıyor!

Türkiye Basketbol Federasyonu ile Delaware Üniversitesi ve Amerikan Büyükelçiliği'nin desteğiyle organize edilen Anadolu Basketbol Turu'nun ilk ayağı Ankara'da yapılacak..

Çankaya Üniversitesi Spor Salonu'nda yarın başlayacak tur, Ankara'nın yanı sıra Kayseri, Nevşehir, Adana ve Mersin illerinde düzenlenecek. Anadolu Basketbol Turu Heyeti, ilki düzenlenecek bu organizasyona, alt yapı takımlarıyla katılırken, çeşitli antrenman ve panellerde tecrübelerini Türk basketbolseverlerle paylaşacak.

Tura, Basketbol Federasyonu Dış İlişkiler Sorumlusu Emir Turam, Basketbol Ligi Ofisi Bayan Basketbol Ligleri Koordinatörü Murat Tümer, Sabina Alagic, Tuğba Karagül ile birlikte Delaware Üniversitesi Spor Yönetimi Direktörü Prof. Dr. Matthew Robinson, Prof. Dr. David Barlow, Delaware Üniversitesi Bayan Basketbol Takımı Antrenörü Tina Martin ve yardımcı antrenör Jeanine Radice katılacak. Delaware Üniversitesi Bayan Basketbol Takımı'nın oyuncuları Alena Koshansky, Kyle DeHaven ve Courtney Irving ise Çankaya Üniversitesi'nin genç takımı ile bir araya gelecek.

Anadolu Basketbol Turu ile ilgili açıklamalarda bulunan Delaware Üniversitesi Bayan Basketbol Takımı oyuncusu Alena Koshansky, Türkiye'ye gelecek olmaktan dolayı heyecanlı olduğunu söyledi.

Basketbolla ilgili deneyimlerini paylaşacak olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Koshansky, ''Türkiye'de basketbolla ilgili tecrübelerimizi paylaşacağım için çok heyecanlıyım. Bu organizasyon, iki kültürün spor sayesinde birleşmesi açısından bulunmaz bir fırsat. Türkiye'ye olumlu bir etki bırakarak ve aynı zamanda binlerce kilometre uzaklıktaki bir ülkeyi tanıyarak, kendi kültürel anlayışımızı geliştirerek ayrılacağımızı umuyorum'' dedi.

Tura katılan bir diğer bayan basketbolcu Courtney Irving ise bu projeyle birlikte Türk kültürünü ve tarihini tanıma imkanı bulacağını belirterek, ''Kendimi geliştirmek ve aynı zamanda genç arkadaşlarımıza basketbol aracılığı ile örnek olabilmeyi umut ediyorum'' diye konuştu.
Kullanıcı küçük betizi
Ayberk
Üye
Üye
 
İletiler: 1400
Kayıt: Prş Mar 01, 2007 21:04

Şu dizine dön: Basketbol

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x