Ankara’da kirli pazarlıklar Kuveyt’le sürüyor

Tartışma Alanı

Ankara’da kirli pazarlıklar Kuveyt’le sürüyor

İletigönderen konya dev » Pzt Mar 31, 2008 19:13

İki ülke arasındaki ilişkileri “geliştirmek ve derinleştirmek” amacıyla Ankara’ya gelen Kuveyt Emiri El Sabah ile Cumhurbaşkanı Gül arasındaki görüşmelerden İran’a karşı işbirliği mesajı çıktı. Gül, Suudi Arabistan Kralı’ndan sonra Kuveyt Emiri için de protokol kurallarını çiğnemekten çekinmedi. Yayımlanan ortak deklarasyonda ekonomik ve askeri ilişkiler ön plana çıktı.

HABER MERKEZİ Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gelen Kuveyt Emiri Şeyh Sabah El Ahmet El Cabir El Sabah’la görüştü.

Gül, Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz El Suud’dan sonra El Sabah’ı da Esenboğa Havalimanı’nda karşıladı.

El Sabah ile Gül’ün Çankaya Köşkü’ndeki görüşmelerinin ardından "Türkiye Cumhuriyeti ile Kuveyt Devleti Arasındaki İşbirliğine Dair Ortak Deklarasyon" adlı bir metin yayımlandı. Metinde iki ülke arasındaki iyi giden ilişkilerin daha da geliştirilmesi gerektiği vurgulanırken bölgesel konularda istişare ve işbirliği ihtiyacı vurgulandı.

İşbirliğinin askeri alana da uzanacağı ve bu konuyla ilgili olarak “Askeri İşbirliği Çerçeve Anlaşması”nın en kısa zamanda imzalanacağı ifade edilirken, terör ve suça karşı mücadele konularında da işbirliği yapılacağı dile getirildi.

Deklarasyonda ekonomik, ticari, eğitim ve kültürel alanlarda da işbirliğinin arttırılacağı vurgulandı.

Gül Köşk’teki yemekte yaptığı konuşmasında , "Terörizm ve kitle imha silahlarının yayılması tehdidi de ülkelerimiz için ortak kaygı yaratmaktadır. Terörden çok çekmiş bir ülke olan Türkiye, halen teröre kurban vermektedir. Bu tehditlere karşı koymak için uluslararası dayanışma ve işbirliği şarttır" ifadelerini kullandı. Gül’ün “kitle imha silahları” ifadesini kullanması, ABD’nin bölgedek en sadık müttefiklerinden biri olan Kuveyt’le birlikte İran üzerindeki bölgesel baskıyı arttırma çabası olarak yorumlanırken, tesis edilmesi planlanan askeri işbirliğinin de ABD’nin Ortadoğu planlarının bir parçası olduğu tahmin ediliyor.

El Sabah, “dost ülke” Türkiye’nin ABD’nin 1991 yılında Kuveyt’i “kurtarmak” için Irak’a yaptığı operasyona fiilen katılması nedeniyle duyduğu şükran borcunu ifade ederken Gül, Irak’ta istikrarın sağlanması için de ellerinden geleni yapacaklarını da ekledi.

http://www.sol.org.tr/index.php?yazino=29780
___________SeL AkAr KuM oLuR gErİye KaLan--K________O_________N______Y____A_______
Kullanıcı küçük betizi
konya dev
Üye
Üye
 
İletiler: 39
Kayıt: Cum Mar 21, 2008 18:31

İletigönderen sessiz sedasız » Pzt Mar 31, 2008 20:38

bu kuveyt,abd nin silah kullanmadan işgali yüzünden topraklarının yarısına halkının giremediği memleketti dimi :?: acaba gelen heyette arap poşusu takıpta arap kılığına giren abd li yetkilierde varmıydı :r
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye
 
İletiler: 988
Kayıt: Cum Mar 28, 2008 1:55
Konum: istanbul

İletigönderen netna » Sal Nis 01, 2008 21:23

kuveyt : ABD nin ortadoğudaki an sağlam oyuncağı
Kullanıcı küçük betizi
netna
Üye
Üye
 
İletiler: 49
Kayıt: Pzr Mar 30, 2008 19:17


Şu dizine dön: Devlet ve Siyaset

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x