Anketler Altüst Olur! / İsmail MÜFTÜOĞLU

Anketler Altüst Olur! / İsmail MÜFTÜOĞLU

İletigönderen NİLGÜN BAŞTUĞ » Pzr Tem 08, 2012 20:21

Anketler Altüst Olur!

Yapılan anketlere bakıldığında sadece Ak Partinin ivme kazandığını görmekteyiz. Bunun sebebi Ak Partinin başarılı olması değil, karşısında becerikli muhalefetin olmayışıdır.

Mecliste grubu bulunan muhalefet partilerinin hiç birisi siyasi rüzgar estirememekte, tam aksi Ak Partinin estirdiği rüzgarın ardına takılmakta, sadece Ak Parti genel başkanına cevap verme telaşı perişanlığına düşmektedirler.

Oysa bizim bildiğimiz muhalefet, iktidarı zor durumu düşürmek için rüzgar estirir. Böylece iktidarın insicamını bozar, projeleriyle de iktidarı aşmaya çalışır. Ama nerede o becerikli muhalefet?

Meclis dışında bulunan partiler ise iç çekişmeleri sebebiyle rayına oturamamış, kıskançlık, ihtiras, oyun üzerine oyun tezgahlamakla meşguller. Küçük olsun benim olsun zihniyeti, ihtirası, samimiyeti bozmakta, birliği zedelemektedir.

İç meselelerinde kavga görüntüsü veren partilerin söylemleri akıllıca da olsa, inandırıcı olması düşünülemez. Milli Görüşün yegane partisi Saadet Partisi bile bu meseleyi çözümlemeyi başaramamış, tam aksi bir takım tedbirlerle bir yerlere varılacağı kanaatiyle sadece zaman kaybetmektedir.

CHP’nin ve MHP'nin sadra şifa çıkışları olmadığı gibi, BDP'nin tahribatının önüne bile geçemiyorlar."Şehitler ölmez vatan bölünmez" nakaratını dillerine pelesenk eden MHP'nin bugünkü kadrosu milletimizi sukutu hayale uğratmış, MHP bir nevi minder atmış durumdadır. Bu devlet kime devlet? İnsanın soracağı geliyor.

Duyduğumuza ve izlediğimize göre MHP de, içinde fokur fokur kaynamaktadır. Büyük kongre çalışması hızlanmış, Sayın Ahmet ÇAKAR gibi civanmert yeni insanlar aday olduklarını açıklamış, böylece tabanın soluklanmasına imkan sağlamışlardır.

Sonuç önemli değil, önemli olan mevcut genel başkanlara rağmen meydana er oğlu er olarak çıkmaktır. Sayın Ahmet ÇAKAR bunlardan biridir. Hem genç, hem dinamik, hem de obruk obruk Anadolu kokuyor.

BDP fonksiyonunu icra etmekte engel tanımıyor. Üniter devlet yapısına meydan okuyor, o kadar ki polisleri dahi tokatlayabiliyor, her yaptığı da maalesef yanına kar kalıyor.

Hem bunlara dur diyebilecek, hem de AKP'nin politikalarının tutarsızlığını millete anlatabilecek, ayrıca muhalefetin beceriksizliğini dillendirebilecek yeni Fatihlere ihtiyaç vardır. Bu Fatihler mutlaka desteklenmeli, hatta koruma altına alınmalıdır.

Çünkü ülke insanımız eskimiş ve yıpranmış yüzlerden umudunu kesmiş durumdadır. Yeni çehreler aramaktadır. Bunu gördüğü an hem Ak Partinin, hem CHP'nin, hem de MHP'nin içi boşalmaya başlayacaktır. Bunun için biraz dikkat, biraz da gayret göstermek kafi gelecektir. O zaman da anketler altüst olacaktır!..

İsmail MÜFTÜOĞLU, 8 Temmuz 2012
i-muftuoglu@hotmail.com
Ben yaşayabilmek için, kesin olarak bağımsız bir ulusun evladı kalmalıyım. Bu yüzden ulusal bağımsızlık bence bir hayat sorunudur.
Ya istiklal, ya ölüm!
Kullanıcı küçük betizi
NİLGÜN BAŞTUĞ
GM Yazarları
GM Yazarları
 
İletiler: 694
Kayıt: Çrş Eki 26, 2011 12:44

Şu dizine dön: İsmail MÜFTÜOĞLU

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x