Apo'dan Barzani sinyali!.

Apo'dan Barzani sinyali!.

İletigönderen |Cansu| » Cum Ara 07, 2007 17:29

GÜLER MİSİN, ağlar mısın bir vaziyettir bu yazacaklarım... Abdullah Öcalan İmralı"da yeniden konuştu ve sanki “Barzani-Talabani ikilisine dikkat edin” dedi!..
Bakın şu sözlerine...
“KDP sadece Güney"de örgütlü değil, bir o kadar Türkiye"de örgütlü, AKP içinde milletvekilleri var. Bölgede işadamları var. Ankara"da işadamları var, siyasetçiler var, Avrupa"da diplomasi yaptıkları geniş bir çevre var. Örgütlüler. KDP"nin Kürdü"ne ben ulus-devletçi Kürt diyorum.”
Doğru mu doğru...
Tehlike nedir?..
Türkiye"nin siyasetinde, ticaretinde etkili, Avrupa"da geniş çevre sahibi, Barzani milliyetçisi bir varlığın tehlikesini sorgulamak bile abestir artık.
PKK cinnetinden kurtulabilmek için, Türkiye"nin rıza göstereceği “Sıtmadan” kurtulmak mümkün olacak mı?..
Nasıl bir Türkiye"ye doğru yol alınıyor, kavrayabiliyor muyuz?.. Abdullah Öcalan, tasfiye edildiğinin farkında ve bunun telaşı ile feryadı basınca, ağzından dökülenlerden, yeniden Ortadoğu düzeninin “Mahrem” niyetleri anlaşılıyor!..
Anlaşılıyor çünkü kendisi de bu “Yeniden yapılandırma” konusunda rol almış önemli bir piyondu... Suç ortaklarının hem niyet, hem de planlarını iyi bilmesi doğal, tasfiye edilmesinin öfkesi ile konuşuyor...
En çok kızdığı ne biliyor musunuz?..
“Mirasına konulması!..”
Bakın ne diyor; “Aslında bizim yarattığımız gelişmeler, 1990"lardaki PKK"nın mirasını KDP ve YNK yiyor. Biz doksanlarda mücadeleyi geliştirince devlet bize karşı Barzani ve Talabani"yi güçlendirdi. Kırmızı pasaport verdiler, bize karşı Güney"de bir Kürt devletçiği yarattılar. Barzani de, Talabani de kurt politikacılar. Bu gelişmeleri hemen gördüler ve kendi çıkarlarına kullandılar. PKK mirasını yediler ama bu bizim suçumuz değil. Geçenlerde konuşan paşalar da söylüyor. "Güney"deki oluşumu biz yarattık ama yanlış yaptık" diyorlar. Kürtler"in inkarı yanlıştı bunu anladılar ama çok geç oldu. Sonuçta bunun için bir şey yapamayız. KDP bir çeşit PKK içine sızmıştı ya da PKK içinde KDP"liler vardı. Bunun tehlikelerini görmek gerekir. Herkes kendine yakın bir PKK yaratmak istiyor.”
Hadi buyrun bakalım!..
Bu beyler, Apo"su, Barzani"si,Talabani"si işi bitirmişler de Türkiye"yi paylaşma aşamasına gelmişler birbirlerine girmişler haberimiz var mı?!.
Yoksa, Apo"dan al haberi!..
Dahası da var!..
Mesela, İsrail"in “Bu tezgahın” neresinde olduğunu merak ediyorsanız, onun da cevabını Apo"dan öğrenmek mümkün!..
MOSSAD kendisi ile ilişki kurmuş, Şam"da bulunduğu sırada temasları olmuş!..
Barzani"ye kurdurulacak devlete katılmaya davet edilmiş!..
Anlatıyor: “Güney"deki Kürt devletinin kuruluşu da 1946"lara İsrail"in kuruluşuna kadar gider. İsrail kurulurken bölgede Arapları dağıtacak, İran ve Türkiye"yi oyalayacak, kendine bağlayacak bir Kürt devleti oluşturmak istedi, o dönem Barzani ailesi ile ilişkiler vardı. Yani aslında Güney"de bir Kürt devleti kurarak bütün Kürtleri oraya bağlamak istiyorlardı”.
Muhteşem ilişkileri görüyor musunuz?.. Devam edelim Apo"dan...
“Fark ettiğimi anladıklarında bana yöneldiler. Beni de Barzani"nin yanına gitmem için çağırdılar Şam"da iken büyükelçilik düzeyinde bize geldiler "Gelin birlikte olun" diyorlardı. Ben bunu doğru bulmadım biz iktidar sarhoşu değiliz... Bunun için başta MOSSAD, CIA, İngiliz gizli servisinin rolü de çok önemli bana yöneldiler. Beni çıkarları için büyük bir tehlike olarak gördüler tasfiye ettiler...”
Ve o şimdi mirasının derdinde!..
“1990"larda yarattığımız mirası KDP, içerde de AKP yiyor, aslında biraz ortam boş kendiliğinden böyle gelişti. ANAP iflas etmişti, DYP"nin durumu ortadaydı, CHP tıkanmıştı bu durumda İslami bir açılımla AKP bu dönemde gelişti. Başka partide yoktu, bizim mirasımızı yiyorlar...”
Vay ki, vay!..


Kaynak
Irak’ta savaşan ABD’li kahraman bay ve bayan askerlere, en az zayiatla ülkelerine mümkün olan en kısa zamanda dönmeleri arzusuyla dua ediyoruz.”
“We further hope and pray that the brave young men and women return home with the lowest possible casualties, and the suffering in Iraq ends as soon as possible.”
By Recep Tayyip Erdogan
The Wall Street Journal
March 31st, 2003
Kullanıcı küçük betizi
|Cansu|
Üye
Üye
 
İletiler: 2689
Kayıt: Cmt Nis 21, 2007 16:43

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x