ARI Hareketi, 11. Genç Devşirme Düzenlemesini Gerçekleştirdi

IRI'nın Arıları

ARI Hareketi, 11. Genç Devşirme Düzenlemesini Gerçekleştirdi

İletigönderen Ram » Cum Nis 24, 2009 17:34

ARI Hareketi, Amerikan Genç Siyasi Liderler Konseyi ile 28 Şubat - 10 Mart Tarihleri arasında 11. Değişim Organizasyonunu Gerçekleştirdi

ARI Hareketi, 1997 yılında Amerikan Genç Siyasi Liderler Konseyi (American Council of Young Political Leaders-ACYPL) ile imzaladığı anlaşma uyarınca her yıl karşılıklı değişim programları düzenliyor. On iki yıldan bu yana devam eden işbirliği çerçevesinde 28 Şubat-10 Mart tarihleri arasında Türkiye’den bir heyet daha ABD’ye gitti.

25-40 yaş arasında, siyaset, sivil toplum, medya ve akademi alanında faaliyet gösteren genç profesyonellerden oluşan 7 kişilik heyet, 28 Şubat – 10 Mart 2009 tarihleri arasında ABD’de aşağıda detaylarını açıklayacağımız önemli temaslarda bulundu. Washington D.C. New Mexico ve Florida ziyaretlerini kapsayan değişim programında heyet üyeleri Türkiye’yi temsil etme ve ABD’nin siyasi-kültürel hayatını tanıma fırsatı buldular.

Geçtiğimiz yıllarda ACYPL’e Murat Yalçıntaş-İTO Başkanı, Zeynep Karahan Uslu*-İstanbul Milletvekili, Burhan Kayatürk-Ankara Milletvekili, Özlem Gürses-Kanal 1/Habertürk Program Yapımcısı, Prof. Çağrı Erhan-Siyasetçi/akademisyen ve benzeri isimler katılmıştı.

Heyette ARI Hareketi Yönetim Kurulu Üyesi Levent Aktaş, Van Ticaret Borsası Temsilcisi Can Ozan Tuncer, Kanal 1 Diplomasi Editörü Neptün Eken, Demokrat Parti Genel Başkan Danışmanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Salih Erhan, Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Büyük Kulüp-Cercle D’Orient Gençlik komisyonu Başkanı Özlem Öncel, Sabah Gazetesi yazarı ve araştırmacı Ecevit Kılıç ve Adalet ve Kalkınma Partisi Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Av. Zümbül Odaman Taşkın yer aldılar.

Program süresince heyet Türkiye’yi ilgilendiren konularda temaslarda bulundu. Daniel Fried - Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya Masası Genel Sekreter Yardımcısı, Bob Okun - NBC Universal Ulusal Yayın Şirketi Başkan Vekilli, Chris Toth - Ulusal Savcı Biriliği Başkan Vekili, Mitch Stewart - Ulusal Demokratik Komitesi Yetkili Müdürü, Bill Richardson - New Mexico Valisi, Diane Denish - New Mexico Vali Yardımcısı, Rick Baker - Florida Belediye Başkanı gibi siyasi isimlerin yanı sıra çeşitli düşünce kuruluşları, iş dünyası temsilcileri ve medya mensupları ile görüşme fırsatı buldular.

Heyetimiz ABD’de ziyaret ettikleri kurum temsilcileri ile beraber Türk-Amerikan ilişkileri, ABD’nin Türkiye’ye bakışı, ABD-İran sorununu ve genel anlamda demokrasi ve laiklik konularını masaya yatırdılar. ARI Hareketi ABD, İsrail, Irak, Almanya ve diğer ülkelerle yaptığı değişim programlarına bugüne kadar 150’den fazla kişiyi göndererek Türkiye’de geleceğin toplum liderlerinin bireysel gelişimlerine katkı yapmak misyonunu yerine getirmeye çalışmıştır. Bundan sonra bu değişim programlarına katılan lider adaylarının sayısının artırılması Türkiye’nin dünyadaki itibarını artıracaktır.

Saygılarımızla bilgilerinize sunarız,

Ersu Ablak
Genel Sekreter


ACYPL NEDİR?

ACYPL 1966 yılında, partizan olmamayı ana ilke edinerek ve eğitim amaçlı programlar düzenleyerek, ABD’nin gelecekte siyaset ve ülke yönetiminde yer edinme eğilim ve potansiyeline sahip gençleri ile dış ülkelerdeki aynı kapasitedeki gençlerin bağlantısını sağlayarak ortak eğitim programları düzenlemek amacıyla kurulmuştur. Halen ABD kongresinde görev yapan 27 Kongre Üyesi ve ABD’nin çeşitli eyaletlerindeki 7 Vali ACYPL bünyesinde yer almış ve kuruluşun yetişmesine katkıda bulunmuştur.

ACYPL’in en önemli ve belirgin özelliği kesinlikle herhangi bir siyasi partiyle bağlantılı olmaması, bağımsız çalışmasıdır. Kuruluşun yerel delegeleri ve uluslararası alanda antlaşma yapacağı gruplar, gelen öneriler doğrultusunda, yapılan uzun araştırmalar sonucunda belirlenmektedir.

ACYPL eğitim programları;
    Farklı politik sistem ve hükümet yapılarını gözlemlemek,
    Uluslararası politika oluşumuna yön veren yerel yapıları incelemek,
    Çeşitli ülkelerde bulunan aynı çizgideki ekiplerin irtibatını sağlamak,
    Katılımcı ülkeler arasında demokratik amaç ve sistemler bazında köprü kurmayı amaçlamaktadır.

Kaynak:
İm (Kod): Tümünü seç
http://www.ari.org.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=328&Itemid=30

Not:

*Aaa... Tecavücünün pek AK kızı burada da karşımıza çıktı.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

Şu dizine dön: ARI

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x