Arınç: Dindar cumhurbaşkanı seçeceğiz [Video]

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Arınç: Dindar cumhurbaşkanı seçeceğiz [Video]

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Nis 16, 2007 22:18

Arınç: Dindar cumhurbaşkanı seçeceğiz

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vefatının 14. yıldönümü nedeniyle Kocatepe Camii'nde dün mevlit okutuldu. Mevlit için camiye gelen TBMM Başkanı Bülent Arınç, sloganlarla karşılandı.
Arınç, mevlidin ardından Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği'nin TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde düzenlediği 'Ekonomi ve Demokrasi Onur Ödülleri' törenine katıldı. 'Demokrasi Ödülü'nü alan Arınç, yaptığı konuşmada, Özal'ın cenaze töreninde açılan bir pankarta atıfta bulunarak, yeni cumhurbaşkanı seçilecek kişinin taşıdığı üç kriteri, "sivil, dindar ve demokrat" olarak sıraladı. Arınç, Cumhurbaşkanı Sezer'in, 'rejim tehdit altında' sözlerini de insafsız ve acı olarak değerlendirdi.

• CHP'li Topuz'dan Arınç'a ağır tepki: AKP'nin dinci kanadının militanı

MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINDI

CHP Antalya Milletvekili Feridun Baloğlu, TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın, "Meclisimizin sivil, dindar ve demokrat bir cumhurbaşkanı seçecek olmasına yine itiraz ediliyor" sözlerini soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.
Baloğlu, TBMM Başkanlığına sunduğu önergede, Arınç’ın, "Meclisimizin sivil, dindar ve demokrat bir cumhurbaşkanı seçecek olmasına yine itiraz ediliyor" ve "Kimse bizim cesaretimizi sınamaya kalkmasın" yönünde sözler sarf ettiğini belirtti.
CHP’li Baloğlu, Arınç’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede şunları kaydetti:
"Türkiye Cumhuriyeti’nin geçmişinde görev almış 10 cumhurbaşkanımız içinde bu tanımlamaya uygun olmayan cumhurbaşkanları olduğunu mu düşünüyorsunuz?
Bu tanımlamanızın Anayasanın hangi hükümlerine dayalı bir tanımlama olduğunu, hukukçu bir TBMM Başkanı olarak kamuoyuna açıklar mısınız?
Türkiye tarihinde sivil kimlik taşımayan cumhurbaşkanları görev yapmış mıdır? TBMM Başkanı olarak sivil kavramınızın ölçütleri ve kapsamı nedir?"



ARINǒIN "HANGİ SEZER?" SÖZLERİ

CHP’li Baloğlu, başka bir soru önergesinde de Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in açıklamalarına ilişkin değerlendirmeleri soran gazetecilere TBMM Başkanı Arınç’ın "Hangi Sezer?", aynı gazetecinin "Cumhurbaşkanı Sezer" sözüne karşılık da "İki tane var da onun için soruyorum" dediğini kaydetti:
Bu ifadelerin devlet yönetiminde bulunan kişiler arasında uyulması gereken saygı kuralları açısından uygun olup olmadığını öğrenmek isteyen Baloğlu, Arınç’a "Sayın Sezer’e yönelik karşıtlığınızı TBMM Başkanı sıfatıyla açıkça ifade etme hakkını nereden ve hangi yasal dayanaktan alıyorsunuz?" sorusunu yöneltti.

Kaynak
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

İletigönderen Ram » Sal Nis 17, 2007 0:31

Türk-Kan, haber için teşekkürler mirim.

Mutafyan'ı getirsinler, o da dindar nihayetinde. Aynı yolun insanları, farketmez.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

İletigönderen Batuhan Önder » Sal Nis 17, 2007 14:42

Biz burada görevdeyiz laikliği bozamıyacaksınız!
Resim

Lütfen özel mesaj yolu ile yardım istemeyiniz. Sitemizde konu açıp yardım isteyerek aynı sorunu yaşayan binlerce kişiyede bir anlamda yardımcı olabilirsiniz.
Kullanıcı küçük betizi
Batuhan Önder
Üye
Üye
 
İletiler: 213
Kayıt: Cum Mar 02, 2007 21:22
Konum: İstanbul


Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x