Atatürk Sevgisini Sömürerek Para Kazanmak

Atatürk Sevgisini Sömürerek Para Kazanmak

İletigönderen Efe » Çrş Oca 09, 2008 2:39

Bu yazıda bahsedilen siteler: WhoShouldLiveAgain.com ve VoteTheBestLeader.com.

Geçen aylardan birinde bir site peydah olmuştu da heyecanlandırmıştı milleti: WhoShouldLiveAgain.com diye bir anket sitesi. Kimin tekrar yaşamasının güzel olacağı konusunda tek bir anketten oluşan bir siteydi ve listede Mustafa Kemal Atatürk de vardı! Hemen heyecanlanıp siteye koştu herkes - hatta itiraf edeyim ben bile heyecanla girdim siteye ve oyumu kullandım. Atatürk'e oy vermiş olmanın gururuyla siteyi kapattım sonra.

Yalnız siteyi kapattıktan hemen sonra aklıma bir şey geldi: Bu anketi kim yapmıştı? Hemen siteye WHOIS sorgusu çektim (Bu sorgu, sitenin bir nevi kimliğini ortaya çıkarır.) ve acı gerçeği gördüm:

http://who.is/whois-com/ip-address/whos ... eagain.com…

Evet, site bir Türke aitti.

(Açıklama: WHOIS sorgusunu yapan site who.is ama who.is de alan adının sahibi olan, alan adını bu siteyi açan adama satan hosting firmasından istiyor bilgileri. Bu örnekte bilgi ihs.com.tr'den, bir Türk hosting şirketinden alınıyor.)

(Ek: Şurada gördüm, sitenin Türk yapımı olduğu baslik.png gibi resim dosya isimlerinden anlaşılıyor.)

İnsanların Atatürk sevgisini kötüye kullanmayı düşünen zeki bir piç, siteyi kurup forumlarda, blog'larda ve hatta Facebook wall'larında yaymayı -ve yaydırmayı- başarmıştı. Üyesi olduğum forumların hepsinde gördüm bu siteyi; blog'larında yazan arkadaşlar gördüm; SuperWall'umda falan milleti organize etmeye çalışanlar vardı… Yanlış anlaşılmasın, siteyi yaymaya çalışanları yerme gibi bir niyetim yok. Dediğim gibi, burada suçlu bu siteyi hazırlayan kişi. İnsanlar doğal olarak bu siteyi yaymak istiyor, önderimizin ne kadar önemli bir insan olduğunu tüm dünyaya anlatmak için bu yolu seçiyor. Bütün bunların farkında olan ve siteyi zaten bu amaçla açmış olan embesil ise avuçlarını kaşıyor.

Bu sitenin bir de taklidi çıktı şimdi: VoteTheBestLeader.com adresinde yer alan, bu sefer Google AdSense reklamlarıyla donatılmış bir anket sitesi daha. Bu seferki hıyar diğer hıyardan farklı, Google Analytics kodları aynı değil. Ama WhoShouldLiveAgain.com'da gördüğü 130 bine yakın oyu görüp de ağzı sulandığı kesin.

Bu sitenin Türk işi olup olmadığını anlamak biraz zor oldu, çünkü bu dingil biraz daha zeki bir dingil - siteyi yurtdışı menşeli bir hosting firmasından aldığı hesapla kurmuş, ve sitenin her tarafını İngilizce hazırlamayı başarmış. Bu sitedeki Google AdSense reklamlarının üye ID numarasını (4955175397244918) Google'da aratmayı denedim:

http://www.google.com/search?q=4955175397244918

Sonuç tekti ve NilKaraibrahimgil.net adresini gösteriyordu. Siteye girdiğimde Google AdSense reklamlarına rastlamadım, ama siteye üye olup herhangi bir forum konusuna baktığımda her konunun ilk mesajı altında aynı üye ID'sine sahip reklamlara rastladım. Sanırım bu, sitenin bir paragöz Türk tarafından kurulduğunun açık bir kanıtı.

Şimdi ben de sizden bu yazıyı yaymanızı isteyeceğim. Bu iki siteden birini gördüğünüz herhangi bir platformda bu yazıyı cevap olarak yapıştırın (Alıntı etiğine göre kaynak olarak beni göstermeniz gerekiyor ama zorunlu değil.) ve gözünüzü seveyim Atatürk sevgisiyle ticaret yapan bu öküzlere para kazandırmayın.

Barış Ünver

http://beyn.org/ataturk-sevgisini-somur ... -kazanmak/

damnant quod non intelligunt...
Kullanıcı küçük betizi
Efe
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
İletiler: 1508
Kayıt: Cmt Şub 17, 2007 22:58

İletigönderen Panzehir » Çrş Oca 09, 2008 3:03

Bu oylama ile birara karşılaşmıştım ama oy vermemiştim. :) Aslında bu işin altında o gün farklı bir iş olduğunu tahmin etmiştim ama bunun yabancı bir kişi / kişiler tarafından yapılacağını düşünmüştüm. Bu kadarını düşünememişim. Bu yazıyla beraber inancım daha da arttı. :) Aslında şaşırmadım da diyebilirim ama şahsen ben bu kadar ayrıntıya inip de araştırma yapmazdım.

İki kişi haa... :) Bir antellektüelin "Baba ve Piç" kitabı gibi olsa gerek. :)

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
İletiler: 3483
Kayıt: Pzr Şub 18, 2007 20:02

İletigönderen Ram » Çrş Oca 09, 2008 7:53

EfE, :) Mustafa Kemâl ATATÜRK'ün resmini gördüğümde şaşırmıştım. Nitekim şaşırmakta haklıymışım. İkinci site yayını durdurmış, özür mesajı bırakmış. Bilgi için teşekkürler.

Ben de yeni bir site kuracağım.

http://www.whoisthebestmhm.com

1) I. MHM
2) II. MHM
3) III. MHM
4) IV. MHM
5) V. MHM
6) Bizim MHM işte yahu
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

İletigönderen Panzehir » Prş Oca 10, 2008 1:14

Ram, senin bildiğin - tanıdığın kaç MHM varmış öyle? :twisted: Sınav çalışmasının azizliğine uğrayarak tıkladım bir de linki. :) Dalgınlığıma rastgeldi. :) :hmm:

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
İletiler: 3483
Kayıt: Pzr Şub 18, 2007 20:02


Şu dizine dön: Mustafa Kemâl ATATÜRK

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x