Atatürk’ün 29 Ekim 1938 mesajı / Arslan BULUT

Atatürk’ün 29 Ekim 1938 mesajı / Arslan BULUT

İletigönderen Başkomutan » Cmt Eki 29, 2011 5:29

Atatürk’ün 29 Ekim 1938 mesajı

22 Ekim 2000 sabahı, dönemin Harp Akademileri Komutanı, Orgeneral Nahit Şenoğul, şöyle demişti: “Cumhuriyetimizi kuranlar, mezarlarından kalkıp bugünkü halimizi görseler, Cumhuriyeti bize emanet ettiklerine pişman olurlar. Çünkü biz, Cumhuriyetimizi tanınmaz hale getirdik. Yıllarca, ’Ben görmedim, ben duymadım, bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın’diye takiye yaptık. Cumhuriyetimize sahip çıkmadık. Yakamıza Atatürk rozeti takarak, her okula, her yere Atatürk büstü dikerek, Atatürkçü olacağımızı zannettik, yanıldık. Onun ilke ve ideallerinden uzaklaştık. Ahlaki değerlerimizi yitirdik, adaletin işletilmemesine seyirci kaldık. Cumhuriyetin hiçbir döneminde devletimiz, bugün olduğu kadar hakarete uğramamıştır.”

2002’den 2011’e kadar, tahribat daha da büyüdü ve sonunda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları da iptal edildi.
Kurtul Altuğ’un programında Hüsamettin Cindoruk “Cumhuriyet’i geri alalım” diyordu. Ne kadar haklı olduğu herhalde anlaşılmıştır..

***

Devleti yönetenlerin 29 Ekim kutlamalarını iptal etmesi sembolik bir davranış gibi görünüyor ama tarih zaten bu tür davranışlarla oluşturulur. Birkaç örnek hatırlatayım..


- Mondros Mütarekesi, Limni Adası’nın Mondros Limanı’nda 30 Ekim 1918 tarihinde imzalandı. Mütareke, Osmanlı Devleti’nin yıkılışını öngörmekte; İtilaf devletlerine, güvenliklerini tehdit edecek bir durum sebebi ile Osmanlı İmparatorluğu’nun herhangi bir bölgesini işgal hakkını tanımakta idi.

- Atatürk, milli mücadele sonucunda, 29 Ekim 1923 günü Cumhuriyeti ilan ederken, düşmana, “Biz sizden bir gün önce davrandık, fakat sizin haberiniz bile yoktu” mesajını verdi.

Öyle ki, düşman da sanki mezarındaki Atatürk’e mesaj verircesine, 9 Eylül 2004’te yani İzmir’in kurtuluşu günü, Verheugen denilen AB komiserini İzmir’e gönderdi!


- 6 Ekim, yani İstanbul’un kurtuluş günü de Avrupa Birliği’nin Türkiye İlerleme Raporu açıklandı. Raporda Aleviler ve Kürtler azınlık ilan edildi!

- 29 Ekim 2004’te Türk yıldızları Ankara semalarında gösteri yapar ve devlet erkanı resmi bayram kutlamalarında bulunurken de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Türk düşmanı Papa’nın heykeli altında Avrupa anayasasını imzalıyordu.

- 29 Ekim, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yıldönümü ama Avrupa Anayasası’nın da imzalandığı gün oluyordu?


Avrupa, Atatürk’ten rövanşı böyle aldığını zannediyordu!

- 23 Temmuz 2003’te, Bakanlar Kurulu, Erzurum Kongresi’nin 84. yıldönümü dolayısıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Erzurum Kongresi’nin yapıldığı tarihi kongre binasında toplandı. Binanın önüne “Cumhuriyetin temelleri bu binada atıldı” diye bir pankart asıldı. Erdoğan, toplantı sırasında Mustafa Kemal Atatürk’ün Erzurum Kongresi’ne başkanlık ettiği, üzerinde “Kemal Paşa” yazılı masada oturdu!

- Oysa Tayyip Erdoğan, Kemal Paşa’nın o masada temellerini attığı cumhuriyetin kuruluş felsefesini değiştirmeye çalışıyordu!

- ABD Başkanı Barack Obama, 29 Ekim 2009 tarihinde çalışma ziyareti için Türkiye Başbakanı Tayyip Erdoğan’ı ABD’ye davet etti.
Obama, Türkiye’nin Başbakanından, en büyük milli bayram günü ülkesini bırakıp Amerika’ya gelmesini isteyebiliyordu!


İşte şimdi de deprem gerekçesiyle 29 Ekim kutlamalarını iptal ettiler.

***

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 29 Ekim 1938’de, Cumhuriyetin 15. Yıldönümü dolayısıyla Türk Ordusu’na mesajında ne diyordu:


“Türk vatanının ve Türklük camiasının şan ve şerefini, dahili ve harici her türlü tehlikelere karşı korumaktan ibaret olan vazifeni, her an yapmaya hazır ve amade olduğuna benim ve büyük ulusumuzun tam bir iman ve itimadı vardır...”

Bugünkü 29 Ekim kutlamalarını iptal kararını verenler arasında Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile birlikte Genelkurmay Başkanı da bulunduğuna göre Atatürk’ün emaneti ne durumdadır?

Arslan BULUT
29 Ekim 2011, YENİÇAĞ
Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler!

Eğer bir milletin kurtarıcıya gereksinimi yoksa artık millet olmuştur
Sakın kurtarıcı bekleme‚ yoksa sana karşı olan vazifemi yapamadım sayarım

Türk milletinin büyük millet olduğunu bütün medeni alem, az zamanda, bir kere daha tanıyacaktır

Beni hatırlayınız
Kullanıcı küçük betizi
Başkomutan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 2297
Kayıt: Pzt Eki 12, 2009 23:24

Şu dizine dön: Arslan BULUT

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 5 konuk

x