Atatürk’ün bilinmeyen fotoğrafları.

Atatürk’ün bilinmeyen fotoğrafları.

İletigönderen Ram » Cmt Mar 17, 2007 0:20

“Bir Hürriyet Türküsü/Bilinmeyen Kurtuluş Savaşı ve Cephe” adlı fotoğraf sergisi 18 Mart’ta başlıyor. Taksim Metrosu’ndaki sergide Atatürk’ün ve milli mücadelenin bilinmeyen fotoğrafları yer alacak.

İSTANBUL - Fahri Özdemir’in 3200 adetlik fotoğraf koleksiyonundan seçilerek hazırlanan sergide, çoğu önceden sergilenmemiş 250 adet fotoğraf bulunuyor. Serginin basın sponsorluğunu ise NTV ve NTV Radyo üstlendi.

İstanbul Ticaret Odası’nın kuruluşunun 125 yıl etkinlikleri kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle ortaklaşa düzenlediği “Bir Hürriyet Türküsü” adlı “Bilinmeyen Kurtuluş Savaşı ve Cephe Fotoğrafları Sergisi” 18 Mart’ta İstanbul Taksim Metro İstasyonu’nda İstanbul’lularla buluşuyor.
14 Ocak da açılan “Sarışın Bir Kurt” adlı “Bilinmeyen Atatürk Fotoğrafları Sergisi”nin devamı olan “Bir Hürriyet Türküsü” adlı fotoğraf sergi, 8 Nisan ‘a kadar gezilebilecek. Özel fotoğraf kağıtlarına büyük boy olarak basılan fotoğrafların çoğu ilk kez görücüye çıkacak.

DÖNEMİN RUHUNU ANLAMAK İÇİN

21 gün açık kalacak sergi için İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş şunları söyledi:

Biz İstanbul Ticaret Odası olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün bilinmeyen fotoğraflarından oluşan “Sarışın Bir Kurt” adlı fotoğraf sergisini açmıştık.
Halkımız bu sergiye çok büyük ilgi göstermiş ve sergi toplam 50 gün açık kalmıştı. Yine inanıyorum ki, bu sergi sayesinde Kurtuluş Savaşımız ve Mustafa Kemal Atatürk hakkında yeni bilgiler öğrenilecek ve daha da önemlisi o dönemin ruhu daha iyi kavranacaktır.

İSİMSİZ KAHRAMANLARI ANMAK MİLLİ BORÇTUR

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş da sergiyle olarak şunları söyledi:

Misak-ı Milli sınırları içinde, ulusal egemenliğe dayalı, hür bir Türk Devleti kurmak için girişilen ve bağımsızlık uğruna birden fazla cephede kadını-erkeği, yaşlısı-genci ile mücadele edilen bir bağımsızlık destanıdır Türk Kurtuluş Savaşı.

Muharebe meydanlarında, avuçları kanla dolmuş cansız bedenlere, ayın altında ilerleyen kağnılara, kırık dökük tüfeklere, parçalanmış çarıklara ve daha kim bilir nelere tanıklık etmiş devrin anılarını sizlerle paylaşmayı ve bir kez daha hatırlamayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak bir borç biliyoruz.

ATATÜRK'ün bilinmeyen fotoğrafları için tıkla!
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

İletigönderen Sema » Pzt Mar 19, 2007 1:04

Ram, resimlerin bazılarını görmemiştim gercekten çok güzeller.. paylaşım için teşekkürler..
Bizi öldürmedikçe bizim kafamızdaki cereyanı boğmadıkça, başladığımız inkılap ve ilerleme bir an bile durmayacaktır....
Kullanıcı küçük betizi
Sema
Üye
Üye
 
İletiler: 710
Kayıt: Çrş Şub 21, 2007 18:03
Konum: Istanbul

İletigönderen Ayberk » Cmt Nis 21, 2007 13:37

Ram, çok güzel Teşekkürler.
Kullanıcı küçük betizi
Ayberk
Üye
Üye
 
İletiler: 1400
Kayıt: Prş Mar 01, 2007 21:04


Şu dizine dön: Mustafa Kemâl ATATÜRK

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

cron

x